BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: bfx »

ZL MN1 + ZL W1 + ZL D1 + przekroczone atr MN1 + przekroczone atr W1 + podoba mi się H1 = Gbpaud sell.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

boski32
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: boski32 »

pierwsze zagranie w zgodne z teoria zl .
Fbo na d1 ,H4
wejsie na zl m1
Tp ustawiłem na najbliższej zl ,obawiam się tej zl m15 czy nie zawróci
za szeroko złapałem zrzut
teraz powinno być lepiej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Wejście super! Myślę że się pospieszyłeś z wyjściem. Wchodzisz na ZL D1 a uciekasz na pierwszej ZL M5? Po to się wchodzi na ZLkach z dużych TF żeby wziąć profit z dużych TF.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Jeszcze takie coś. Jeden ze sposobów obserwowania manipulacji. Ludzie kupują jak cena wybija nad ostatnie ekstrema i sprzedają pod ostatnimi dołkami. Wtedy cena zawraca i łapie ich na minusie.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Eurchf na Zl D1. Mogą robić FBO.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

bfx pisze:Jeszcze takie coś. Jeden ze sposobów obserwowania manipulacji. Ludzie kupują jak cena wybija nad ostatnie ekstrema i sprzedają pod ostatnimi dołkami. Wtedy cena zawraca i łapie ich na minusie.
Hej, audchf to taki totalnie ekstremalny cross, kurs jest wyliczany matematycznie jako efekt kursow audusd i usdchf wiec wydaje mi sie, ze nie mozemy mowic o jakiejkolwiek podazy i popycie czy tez lapaniu leszczy. zeby zmienic kurs audchf potrzebujesz albo zmienic audusd albo usdchf albo obydwa jednoczesnie a to juz nie jest takie proste i tanie.
Dla mnie to co pokazales, to po prostu walenie sie w konsolidacji, rzecz jak najbardziej normalna dla fx.
Pozdro.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Hej.
irmentruda pisze: audchf to taki totalnie ekstremalny cross, kurs jest wyliczany matematycznie jako efekt kursow audusd i usdchf
Podobnie jak kilkadziesiąt innych crossów bez dolara w składzie.
...wiec wydaje mi sie, ze nie mozemy mowic o jakiejkolwiek podazy i popycie
Nic nie wspomniałem o podaży i popycie. Zaprzeczałbym ZL.
zeby zmienic kurs audchf potrzebujesz albo zmienic audusd albo usdchf albo obydwa jednoczesnie a to juz nie jest takie proste i tanie.
Widocznie mają za dużo kasy bo kursy tych par zmieniają się co sekundę.
Pozdro.
bfx pisze:Eurchf na Zl D1. Mogą robić FBO.
I zrobili FBO, tylko trochę słabe.
bfx pisze:ZL MN1 + ZL W1 + ZL D1 + przekroczone atr MN1 + przekroczone atr W1 + podoba mi się H1 = Gbpaud sell.
To wchodzi ładnie. Jest potwierdzone FBO na W1 i D1. Jak przyszły tydzień będzie spadkowy to będziemy mieć też FBO na ZL MN1.

Patryś
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patryś »

Sorry za OT, ale chciałbym się odnieść do tego stwierdzenia, że " kurs jest wyliczany matematycznie jako efekt kursow audusd i usdchf".

Właśnie sam się nad tym zastanawiałem, i fajnie byłoby dostać odpowiedź od kogoś lepiej poinformowanego - czy kursy crossów są rzeczywiście wyliczane jako wypadkowa dwóch adekwatnych par z dolarem, czy też zależą jednak od sił podaży i popytu?

Osobiście to pierwsze stwierdzenie wydaje mi się dosyć absurdalne (kupowanie gbp/pln miałoby nie wpływać na kurs tej pary, ale gpb/usd juz tak?) ale chętnie poznam opinię innych.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

To nie jest tak że wykres audchf jest przypadkowy czy wyliczany na podstawie usdchf i audusd. Chodzi o to, że wszystkie waluty są ze sobą powiązane. Wzajemnie na siebie oddziaływają. Jednak waluta walucie nie jest równa. Żeby się ta cała korelacja nie rozjechała, przy zmianie ceny na crossach, obie waluty w parze są korygowane o ich wartość w dolarach.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Pary crossowe są kwotowane na tej samej zasadzie co główne pary (zlecenia stawiane w order booku), natomiast wszystkie odchylenia od wartości "wyliczonej" są momentalnie redukowane przez systemy arbitrażowe.

ODPOWIEDZ