DayTrading: Piątek 20.05.2016
Re: DayTrading: Piątek 20.05.2016
oj technik, technik,pewny jesteś tego retestu...niby na jakiej podstawie na tej,żeby osoby pakujące 8 ostatnich godzin L mogły wyjść ze strat?
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
- fx-technik
- Fanatyk
Tak to zazwyczaj działa, od zawsze.Farciarz pisze:oj technik, technik,pewny jesteś tego retestu...niby na jakiej podstawie na tej,żeby osoby pakujące 8 ostatnich godzin L mogły wyjść ze strat?
Impuls - korekta...
Czasem korekta się okazuje korektą, czasem kontynuacją impulsu, a czasem jego zaprzeczeniem.
Innych wariantów nie stwierdzono.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
U mnie wszystko sie zgadza. Tak to powinienes czytac. Jezeli chcesz trzymac pozycje przez kilka dni to moze m15 czy m30 bedzie lepszym TF bo H4 to raczej na tydzien, dwa i TP 600-1000 pipsow na DAX.Świeżak44 pisze:Zawiodło mnie na DAXie , dokładnie o 9.50 chyba, 17.05.16 ,przy 10072. Pokazywał mi dalszy wzrost na H4, wyraźne przejście przez zero na tym wskaźniku...Caldeborn pisze:Jak masz chwile czasu to pokaz gdzie CCI Ciebie zawiodlo.Świeżak44 pisze:I zobaczcie , że anwet GPW trochę odżyła. Pieniązki napłynęły..Czyli WIG20 chce roznąć, a DAX nie chce.. A jak cos nie chce roznąć mimo impulsów, to zaraz może ostro spadać.. Tak było wiele razy co zauważyłem.. Np jak miedź rosła a KGHM już nie abrdzo.. Dax jest dojrzały do spadków.
-- Dodano: 20 maja 2016, 16:18 --
Masz racje w dwie strony i brac co twoje.shogomad pisze:Dajcie już spokój bo to dziecinada...Jak by był trójkat rozszerzający to co kolejne low i high coraz bardziej byś cie sie awanturowali że macie racje ? Raz L raz S ?![]()
![]()
![]()
![]()
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
Wy się tymi sprzeczkami drobnymi nie przejmujcie.
Żeby móc z kimkolwiek normalnie rozmawiać, czasem trzeba zejść na jego poziom i go wyciągnąć do góry.
Niestety, nie każdego da się wyciągnąć.
-- Dodano: 20 maja 2016, 17:40 --
Teraz dopiero bym o S zaczął myśleć na Edku. Ale nie o jakichś cudach-niewidach 100 pipsach!
Żeby móc z kimkolwiek normalnie rozmawiać, czasem trzeba zejść na jego poziom i go wyciągnąć do góry.
Niestety, nie każdego da się wyciągnąć.
-- Dodano: 20 maja 2016, 17:40 --
Teraz dopiero bym o S zaczął myśleć na Edku. Ale nie o jakichś cudach-niewidach 100 pipsach!
Każdy z nas ma swoją metodę na grę i nikt nikogo nie powinien krytykować .
Powiem szczerze ze teraz FX analizuje twoje zagranie na EUR/USD z tą L i nie mogę zrozumieć .
Pomożesz ?
Powiem szczerze ze teraz FX analizuje twoje zagranie na EUR/USD z tą L i nie mogę zrozumieć .
Pomożesz ?
- fx-technik
- Fanatyk
Pomogę.Rafal152 pisze:Każdy z nas ma swoją metodę na grę i nikt nikogo nie powinien krytykować .
Pomożesz ?
Mój system nie na tym polega.
To co pokazujesz to jest Matrix.
Ja nie gram H1.
Ja grałem to: Na tym: A ponieważ stresa nie miałem, bo i tak byłem już zarobiony, to oczekiwania co do TP przewaliłem za wysoko.
Zrealizował się BE+.
No , jak arbuzy..Rafal152 pisze:Każdy z nas ma swoją metodę na grę i nikt nikogo nie powinien krytykować .
Pomożesz ?

My tu gadu, a USA rosną.. Rafał, ropa to też juz ma swój Rubikon. Ta banda dziś wytworzona od szcytu wczoraj.. Może warto na ropie jakieś S wziąć tuż koło bandą , w okolicy pod 50,00 dzisiaj . Jak myślisz?? Żadnych raportów do wtorku nie ma i moga grać na obniżenie kursu. To moga być szczyty.To wydląda na formacje spadkowe..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk
Poza tym, są pewne poziomy, które rynek zawsze retestuje, tylko czasem więcej czasu mu na to potrzeba.
Kiedy?
To już inna kwestia.
Tam rynek wróci, a przynajmniej do poziomów podstaw tych konsol.Kiedy?
To już inna kwestia.
DAX
Tak to wyglada na m30. Jak uda im sie wybic ponad zolte kolko to i czerwone zalicza.
Tak to wyglada na m30. Jak uda im sie wybic ponad zolte kolko to i czerwone zalicza.
fx-technik pisze:Pomogę.Rafal152 pisze:Każdy z nas ma swoją metodę na grę i nikt nikogo nie powinien krytykować .
Pomożesz ?
Mój system nie na tym polega.
To co pokazujesz to jest Matrix.
Ja nie gram H1.
Ja grałem to: Na tym: A ponieważ stresa nie miałem, bo i tak byłem już zarobiony, to oczekiwania co do TP przewaliłem za wysoko.
Zrealizował się BE+.
Ok . Ja tak tylko z ciekawości pytałem , tak jak już wcześniej pisałem każdy z nas ma inna metodę na grę ja też nie gram książkowych modeli bo jedyna książka jaką w życiu przeczytałem to Janko muzykant 16 str.

U każdego gracza można coś ciekawego zobaczyć