DayTrading: Czwartek 19.05.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 maja 2016, 00:00

Wzrost
7
44%
Bez zmian
2
13%
Spadek
7
44%

Liczba głosów: 16

Rafal152

Re: DayTrading: Czwartek 19.05.2016

Nieprzeczytany post autor: Rafal152 »

shogomad pisze:Na DAX na h4 znajoma formacja...dzisiaj to samo na ropie "strigerowało" wzrosty na ropie :D

ale chyba to nie to na co czekam
2016-05-19 19_34_10.png

Ja puściłem już Dax bo mnie nie zdziwi jak jutro otworzą się luką do góry , jeśli coś przez 4 godziny nie może wybić jakiegoś poziomu to widocznie jeszcze nie dojrzało do spadku i do góry pójdzie :)

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

celuje edka z poziomem 1.1150
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

No i oczywiście , tradycyjnie na DAX-ie chapneło mi SL jak drugi raz wchodziłem... Ściągnąłem SL w dół, żeby broń boże nie stracić i dosłownie kilka pipsów za blisko. Ale co tam.. Schrzaniałem już lepsze sytuacje. Z planowaniem i strategią jest u mnie całkiem dobrze.. znacznie gorzej jak widać idzie z wykonaniem. Bardzo często nie wytrzymuję ciśnienia, rezygnuję bo zmienia kierunek i idzie w moją stronę na kilka pipsów.. itp. Boję się po prostu tych minusów w wykazie transakcji, przez co trace kapitalne okazje, które wcześniej zauważam i rozpracowuje. Co z tego, że zarobiłem +200 zł, jak mogłem z 1000zł, gdybym SL ustawił trochę dalej.. To chyba przez to, że nie grałem prawie w ogóle na koncie demo, nie jestem oswojony z tymi podskokami, ruchem. W ogóle moja strategia znacznie się zmieniała, bo na początku chciałem kupić tylko akcje tanio i sprzedać drogo po kilku miesiącach. Trzy miesiące temu dopiero dowiedziałem się co to jest kontrakt terminowy, CFD pozycja S,L i td. Na początku chciałem grać długoterminowo, ale ta strategia to był kiepski pomysł. Obecnie skłaniam się do szukania dużych, szybkich zjazdów. Gram sobie tylko na S, bo tylko takie foracje nauczyłem się rozpoznawać. Wiem, że są zabezpieczenia SL, ale podświadomie bałem się krachu :D Czyli poluje na mocne S i parę takich okazji znalazłem, lecz prawie żądnej dobrze nie wykorzystałem , bo albo SL mi zeżarło, albo bałem się wejść w trakcie ruchu, albo coś mnie zaskoczyło (nadmierny skok przed spadem), a to jakiś głupi wskaźnik CCI w ostatniej chwili pokazywał mi, że to dalej bedzie rosło.. itp. itd Tak więc ja NIE WTAPIAM, ale tracę potencjale duże zyski z prawidłowo rozpoznanych i rozrysowanych sytuacji i to poprzez błędy w realizacji transakcji. To jest mój problem. Zgadzam się więc w 100%, że psychika ma tu większe znaczenie niż nawet umiejętności, a to jest moja słaba strona, gdyż generalnie nie "trzymam ciśnienia" . Chciałbym pozbyć się emocji, być obojętnym, podchodzić analitycznie jak robot. Może faktycznie poćwiczyć na demo?? Tylko szkoda mi czasu, bo mam przeczucie, że teraz były niedawno szczyty na paru instrumentach, czyli mamy najbezpieczniejsze rejony dla miśków takich jak ja.. Tego dnia jak SP 500 zrobił 2104 pomyśłałem od razu- "dawaj teraz S za wszystko, przecież juz tego i tak daleko nie pociągną" . Ale był taki impuls wewnętrzny. Natomist NIKT na żądnym forum nie zaproponował, nie chwalił się, nie zastanawiał się czy wziąć wtedy jakąś grubą S. Że to może być szczyt itp. Więc myślałem, że to chyba nie jest dobry moment, jak nikt o tym nie mówił. Teraz wczoraj na ropie też czekałem na 50,50, ale nie wiedziałem o tej konferencji i czytaniu protokołu. Nagle giełdy zaczęły szaleć w góre, potem w dół a ja nie wiedziałem co się dzieje.. A jak nie wiem co się dzieje, to ciężko się robi poważne transakcje..i nic nie zrobiłem. Tak więc, takie są moje błedy.. Nie mówcie mi, że mnie zaraz wyzerują, że nie mam szans, wszystko stracę i zniknę na max. 6 miesięcy, bo już się nasłuchałem tego na innym forum, jakie te kontrakty są złe, giełda straszna itp. Ludzie tak mówią, a sami potem polecą do jakiegoś AMBER GOLD, albo polisolokaty i wpłacą tam oszczędności życia, bez cienia zwątpienia.. JA przynajmniej się zastanowiam przed każdą transakcją. Jeśli przez 2 miesiące, kiedy moja wiedza była 100 razy mniejsza niż teraz mnie nie wyzerowali, to teraz będzie to naprawdę dużo mniej prawdopodobne. Moim problemem jest zbyt mała praktyka robienia transakcji i muszę to jak najszybciej nadrobić. Z góry dziękuje za wszystkie rady, narzędzia, poradniki itp. Ten wskaźnik pp.v1.01 pokrył się z niektórymi moimi liniami :) Fajna rzecz. Z góry przepraszam za jakieś idiotyczne pytania, które tewnie będą się mi zdarzać.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2016, 21:27 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 4 razy.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

jkar pisze:
shogomad pisze:Na DAX na h4 znajoma formacja...dzisiaj to samo na ropie "strigerowało" wzrosty na ropie :D

ale chyba to nie to na co czekam
2016-05-19 19_34_10.png
Shogo co to jest? :shock: ( nałożyłeś wykresy?... JAK?)
A... przy okazji (bo widzę ze korzystasz) skad sciagnąc wskaznik pokazujacy czas do konca swiecy?
To fotomontaż w programie greenshot. Polecam do printscreenów z opisami ( tak jak sie na forum używa )

http://getgreenshot.org/

a timer prosze bardzo:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Chris.ldn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Chris.ldn »

EURUSDH4.png
:)
"Nie ważne, że straciłeś lub zarobiłeś mniej, niż mogłeś. Ważne, czego się nauczyłeś".

Awatar użytkownika
ajron
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ajron »

Chris.ldn pisze:
EURUSDH4.png

:shock:
"na chuj ja gram tą parą, kiedy w końcu wydaję się że będzie koretka to on jeszcze wyżej.... a jak jest korekta to nie gram.

pierdolony" 8)

jkar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jkar »

Shogo...
Dzinks!
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

ajron pisze:
Chris.ldn pisze:
EURUSDH4.png

:shock:
Cóż..motto chrisa mówi wszystko:

"Zawsze celuj w ksiezyc, bo nawet, jesli nie trafisz, bedziesz miedzy gwiazdami"

:shock: :shock: :shock: :shock:

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Amerykańska HOSSA w pełni, no może inaczej - do BESSY tam jeszcze daleko, jak się patrzy na taki rysunek: :) :)

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Caldeborn pisze:US30: mam troche inne kwotowania ale dzisiejszy dolek na 17330 to dosyc wazny poziom i moze troche zatrzymac indeks. Jak nie to atak na 170xx.
Piękna formacja głowy z ramionami... jak z podręcznika. Podobno to najskuteczniejsza formacja odwacania trędu.. Prawda to?
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Zablokowany