Stomper
Zrobiłem kilkadziesiat backtestów i zauważyłem, ze Stomper przy SL w okolicach 60 i wyżej nigdy nie trafia SL. Zawsze zamyka wcześniej. W testach na demo natomiast trafia.
Czy ktoś biegły w kodach EA mógłby to wyjaśnić.
Może właśnie w mechanizmie zamykania stratnych pozycji tkwi przyczyna dla której ten backtestowy grall wykłada się na demo.
Czy ktoś biegły w kodach EA mógłby to wyjaśnić.
Może właśnie w mechanizmie zamykania stratnych pozycji tkwi przyczyna dla której ten backtestowy grall wykłada się na demo.
Raposo sprawdź moje ustawienia na TF15, wynik Cię ucieszy
Dodano po 5 minutach:
Myślę, że zafascynowaliśmy się wynikami na TF5 i zapomnieliśmy, że EA napisane było pod TF15
Dodano po 44 sekundach:
aaaaa optymalne pod TF15 ustawienia to TP 15 i SL 25 (w sumie SL do przyjęcia
)

Dodano po 5 minutach:
Myślę, że zafascynowaliśmy się wynikami na TF5 i zapomnieliśmy, że EA napisane było pod TF15

Dodano po 44 sekundach:
aaaaa optymalne pod TF15 ustawienia to TP 15 i SL 25 (w sumie SL do przyjęcia

Trejder jest jak cymbał - musi grać 

fakt, z tp 13 i sl 15 i skutecznoscia ponad 80% to wyglada bardzo ciekawie, wrzucam wyniki. Ale to backtesty a w realu nie wiadomo ile z tych tp by weszlo, bo jak widac czesto zamyka na +(1-3) pipsach.raidman pisze:Raposo sprawdź moje ustawienia na TF15, wynik Cię ucieszy![]()
Dodano po 5 minutach:
Myślę, że zafascynowaliśmy się wynikami na TF5 i zapomnieliśmy, że EA napisane było pod TF15![]()
Dodano po 44 sekundach:
aaaaa optymalne pod TF15 ustawienia to TP 15 i SL 25 (w sumie SL do przyjęcia)
Niemniej widac znaczna roznice w interwalach. Wrzuce te ustawienia na demo od nowego tygodnia, bo obecnie wtopil 300$ w te 2 tygodnie na M15

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Panowie, ale czy ja nie pisałem, wg. mnie system jest przeoptymalizowany. Działa tylko na 1 parze, na maksymalnie dwóch timeframe'ach i jak sami stwierdziliście najlepsze wyniki miał w roku, kiedy został stworzony. Jedyna nadzieja to go przerobić na inny kanał. Jeżeli wyniki będą zadowalające na różnych parach i różnych TF, wtedy mamy pewność, że system jest naprawdę dobry.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=2707
na tej stronce jest pewien kanał który ni się graficznie podoba:D szczerze to nie mam pojecia czy się nada ale może akurat to będzie to.
jeśli system daje rady tylko na trędach bocznych to czy nie istnieje możliwoś ustawienia go w taki sposób aby działał tylko na takich trędach??
jeśli chodzi o testy to na 1 miesiąc do tyłu zaliczył mi parę poważnych spadków w sumie wyszedł na plus ale ogółem koryluje ciągle w okolicach depo począdkowego
na tej stronce jest pewien kanał który ni się graficznie podoba:D szczerze to nie mam pojecia czy się nada ale może akurat to będzie to.
jeśli system daje rady tylko na trędach bocznych to czy nie istnieje możliwoś ustawienia go w taki sposób aby działał tylko na takich trędach??
jeśli chodzi o testy to na 1 miesiąc do tyłu zaliczył mi parę poważnych spadków w sumie wyszedł na plus ale ogółem koryluje ciągle w okolicach depo począdkowego
W zalacznikach macie wyniki pierwszego tygodnia dzialania Stompera na Admiralu live. W miedzyczasie kombinowalem troche z ustawieniami, ale teraz zostalo tp 13 sl 15 (ustawilem wczoraj i na razie tak bedzie chodzilo). Poniewaz konto bardzo male, dalem risk 10%. Jak dla mnie wynik bardzo imponujacy, jedno z lepszych ea jakie mialem okazje testowac - o ile mozna tak powiedziec po tygodniu testowania.
edit - czemu moge dolaczyc tylko 1 zalacznik? Ktos ma ten problem w operze? chcialem dorzucic jeszcze set i html z statementu.
edit - czemu moge dolaczyc tylko 1 zalacznik? Ktos ma ten problem w operze? chcialem dorzucic jeszcze set i html z statementu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.