Roboty Astry

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
rysiek123
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rysiek123 »

Ja natomiast mam inne pytanie. Gdy juz zaalokuje pieniadze na GAT'ie to musze czekac na ich akceptacje przez Ghimli'ego?

Ok, juz wiem, trzeba zaczekac:)

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

Witam :-)

Wczoraj GAT dorzucił kolejny % do swojego zarobku, a dokładniej +1,41% :-)

Konto: Live
Broker: OANDA
dźwignia: 1:50
depo: $

Wynik od 1 września- początku testu: +177,58%
wrzesień: +78,63%

Wynik 29.10.2008: +1,41%
Wynik październik: +55,39%

Poniżej lista transakcji ze środy 29.10.2008
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raidman »

Jak widać z raportu zmienne spready potrafią zabić świetny zysk ... a szkoda bo bardzo zyskowna byłaby transakcja...
Trejder jest jak cymbał - musi grać :)

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

raidman pisze:Jak widać z raportu zmienne spready potrafią zabić świetny zysk ... a szkoda bo bardzo zyskowna byłaby transakcja...
Życie. Nie ma rzeczy doskonałych..
Co nie zmienia faktu, że i tak wyniki są imponujące.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raidman »

Tig3r pisze:
raidman pisze:Jak widać z raportu zmienne spready potrafią zabić świetny zysk ... a szkoda bo bardzo zyskowna byłaby transakcja...
Życie. Nie ma rzeczy doskonałych..
Co nie zmienia faktu, że i tak wyniki są imponujące.
Dokładnie. Radzi sobie doskonale.
Trejder jest jak cymbał - musi grać :)

eMisiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eMisiek »

witajcie, dopiero teraz znalazłem ten wątek, dziękuję za wskazanie w poście bo dostałem PW ale zrobiłem rzecz głupią - chcąc oczyścić konto ze starych prywatnych wiadomości - skasowałem je wszystkie zamiast tylko wybrane.

wrzućcie prosze całą historie transakcji od początku, pierwsze wyniki wyglądają obiecująco, warto się nad nimi pochylić.

Myślę, że jednak dopiero z minimum 2 miesiące na MT4 moga pokazać czy "coś w tym jest" - Oanda to chyba dośc specyficzny broker. Planujecie takie testy?
Badania traderów

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

eMisiek pisze: Myślę, że jednak dopiero z minimum 2 miesiące na MT4 moga pokazać czy "coś w tym jest" - Oanda to chyba dośc specyficzny broker. Planujecie takie testy?
Misiu, system działa tylko na Oandzie (ze względu właśnie na swoją specyfikę) - więc MT4 odpada.
Testy masz na blogu Astry (ma w stopce link) z 2 miesięcy.
System testowany na real ok 6mis, średni miesięczny zysk > 25% (jak podawał autor - a ostatnio nawet 2-3 razy tyle wychodzi).
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

eMisiek
Gaduła
Gaduła

Tig3r pisze:
eMisiek pisze: Myślę, że jednak dopiero z minimum 2 miesiące na MT4 moga pokazać czy "coś w tym jest" - Oanda to chyba dośc specyficzny broker. Planujecie takie testy?
Misiu, system działa tylko na Oandzie (ze względu właśnie na swoją specyfikę) - więc MT4 odpada.
Testy masz na blogu Astry (ma w stopce link) z 2 miesięcy.
System testowany na real ok 6mis, średni miesięczny zysk > 25% (jak podawał autor - a ostatnio nawet 2-3 razy tyle wychodzi).
No to kicha...

Znam przypadek, gdzie trader został wyrzucony z Oandy nie pamiętam dokładnie za co, korespondowałem z nim jakis czas, jakos tak zrobił, że z chyba 100 funtów po miesiącu miał 40 tysięcy - napisał do niego vicepresident Oandy i ... mu podziekowali. Ale o ile dobrze pamiętam kasę wypłacili.

edit: wykorzystywał różnicę kwotowań czyli słabość techniczną platformy.
Badania traderów

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

eMisiek pisze:No to kicha...
żadna kicha
aktualnie robot GAT działa tylko na OANDZIE, ale są prowadzone prace nad wersją mt4, więc trochę cierpliwości- przecież w Twoim wątku od razu Ci napisałem, że to nie jest EA
co do brokera- to GAT też wykorzystuje różnicę kwotowań, ale mimo, że OANDA uważnie przyglądała się wszystkim transakcjom GAT, nie miała żadnego ale, więc spoko- nie siejcie "popeliny"- zresztą wcześniej w tym wątku była już o tym mowa. Misiek nie przeczytałeś jeszcze całego wątku a już rezygnujesz ;-)

eMisiek
Gaduła
Gaduła

astra pisze: więc spoko- nie siejcie "popeliny"- zresztą wcześniej w tym wątku była już o tym mowa. Misiek nie przeczytałeś jeszcze całego wątku a już rezygnujesz ;-)
kochani, nie rezygnuję dlatego, że to Oanda, mówiłęm, że całość wygląda interesująco, to co mnie niepokoi to niewielkie konto do testów [ale załóżmy, że od strony Oandy przy większym wszystko będzie OK] a po drugie - krotki okres testów.

U innego brokera z mt4 trzeba będzie wszystko powtórzyć od początku - ale może się udać.

EA na ECN to zupełnie inna dyscyplina sportu, nie zajdziesz kupca po 2 stronie to wisisz i musisz przeceniać ręcznie.

To co mi się podoba, to ilość transakcji - jak sie coś dzieje to widać od razu że jest nie halo i można interweniować i nie trzeba czekać kilka dni do zamknięcia transakcji. A to zmniejsza rydzyko.
Badania traderów

ODPOWIEDZ