Roboty Astry

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
bankier
Bywalec
Bywalec

Re: Problemy z FXManagerem

Nieprzeczytany post autor: bankier »

ghimli pisze:Kto jest juz podlaczony do FXManagera zauwazyl napewno wtope wczorajszej nocy. Juz sie tlumacze to nie wina robota, po prostu Oanda znowu anulowala transakcje, oto ich wytlumaczenie:
Dear Damian Obernikowicz:

Due to one or more incorrect rate spikes that occurred on our FXTrade system, the following adjustments were completed to roll back transactions caused by the spikes:

Ticket 413495886 (GBP/USD) was deleted.

Please check your account at your earliest convenience. If you have any questions or concerns, please do not hesitate to contact us at techsupport@oanda.com.

Kind Regards,
OANDA Technical Support(RC)

Juz napisalem reklamacje, powinni ja uznac i zwrocic utracone pieniadze, ale nigdy nic nie wiadomo. Jak tylko cos bede wiedzial dam znac.
No ładnie.
Teraz możemy sobie wybrazić dynamiczny ruch, wyraźny trend na walutach, gdzie rozbieżność między naszymi parami walut może się utrzymywać dłuższy czas, a więc i czas utrzymywania pozycji będzie długi.
I teraz Oanda anuluje nam zyskowną transakcję. Natomiast stratne pozycje wyczyszczą nam depozyt.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

bankier pisze:No ładnie.
Teraz możemy sobie wybrazić dynamiczny ruch, wyraźny trend na walutach, gdzie rozbieżność między naszymi parami walut może się utrzymywać dłuższy czas, a więc i czas utrzymywania pozycji będzie długi.
I teraz Oanda anuluje nam zyskowną transakcję. Natomiast stratne pozycje wyczyszczą nam depozyt.
E tam. Problem z tą anulowaną transakcją jest troszkę inny. Wystarczy policzyć dla niej współczynnik, i porównać ze zwykle występującymi wartościami żeby wiedzieć o co chodzi ......
Green
Obrazek
Obrazek

ghimli
Stały bywalec
Stały bywalec

GAT

Nieprzeczytany post autor: ghimli »

No i doczekalem sie odpowiedzi, prosze oto ona:

Dear Damian Obernikowicz,

Thank you for contacting OANDA.

Although we offered to refund your losses on a previous spike several months ago, that decision was made as an exception. Unfortunately, we are unable to refund trades executed on an invalid rate spike. Again, we apologize for any inconvenience this may have caused.

Oczywiscie prosze sie nie martwic GAT odrobi straty, ale niesmak pozostaje. Mozna jeszcze zasypac ich listami. Czekam na propozycje.

ghimli
Stały bywalec
Stały bywalec

GAT

Aby was za bardzo nie straszyc juz spiesze z wyjasnieniami. Otoz taki bad tick przypomina transakcje zawarta na dowolnej parze poprzez rzut moneta, wcale nie musi byc na minus rownie dobrze moze byc na plus i w dluzszym okresie czasu (100-200 bad tickow) wychodzi na zero - spread. Wykryc sie ich praktycznie nie da, akurat ten byl charakterystyczny, ale tamte w lipcu juz nie. gdyby sie dalo je wykrywac to Oanda napewno by juz to dawno robila, a nie sie meczyla z wycofywanie transakcji.

ghimli
Stały bywalec
Stały bywalec

Oanda

Zadalem jeszcze pytanie Oandzie, zoaczymy vo odpowie. Pytanie brzmi:

Why instead of deleting this incorrect trade you can't change an opening price to correct real market price? Is it so difficult?

green7
Maniak
Maniak

ghimli pisze:Aby was za bardzo nie straszyc juz spiesze z wyjasnieniami. Otoz taki bad tick przypomina transakcje zawarta na dowolnej parze poprzez rzut moneta, wcale nie musi byc na minus rownie dobrze moze byc na plus i w dluzszym okresie czasu (100-200 bad tickow) wychodzi na zero - spread. Wykryc sie ich praktycznie nie da, akurat ten byl charakterystyczny, ale tamte w lipcu juz nie. gdyby sie dalo je wykrywac to Oanda napewno by juz to dawno robila, a nie sie meczyla z wycofywanie transakcji.
Ponieważ ten badtick odczułem boleśnie na własnej skórze przyjrzałem się mu dokładnie. Myślę, że powinieneś wprowadzić do automatu dodatkowe ograniczenie. Tzn. górną granicę współczynnika, która jeśli zostanie osiągnięta nie wchodzisz w transakcje. Przeanalizowałem wszystkie transakcje z konta astry z września oraz tą badtickową. Przy badticku współczynnik był o rząd wielkości większy niż zwykle. Kierując się zasadą "co za dużo to niezdrowo" :) w tym wypadku należało odpuścić.

ghimli
Stały bywalec
Stały bywalec

No ok tutaj sie zgodze ten bad tick byl charakterystyczny, chociaz nie do konca, bo w ktorys weekend zlapalem tylko niewiele mniejsze odchylenie. Ale w lipcu byla cala seria bad tickow o odchyleniach praktycznie w normie, ale jednak przez Oande zaliczone jako bad ticki.
green7 pisze:
ghimli pisze:Aby was za bardzo nie straszyc juz spiesze z wyjasnieniami. Otoz taki bad tick przypomina transakcje zawarta na dowolnej parze poprzez rzut moneta, wcale nie musi byc na minus rownie dobrze moze byc na plus i w dluzszym okresie czasu (100-200 bad tickow) wychodzi na zero - spread. Wykryc sie ich praktycznie nie da, akurat ten byl charakterystyczny, ale tamte w lipcu juz nie. gdyby sie dalo je wykrywac to Oanda napewno by juz to dawno robila, a nie sie meczyla z wycofywanie transakcji.
Ponieważ ten badtick odczułem boleśnie na własnej skórze przyjrzałem się mu dokładnie. Myślę, że powinieneś wprowadzić do automatu dodatkowe ograniczenie. Tzn. górną granicę współczynnika, która jeśli zostanie osiągnięta nie wchodzisz w transakcje. Przeanalizowałem wszystkie transakcje z konta astry z września oraz tą badtickową. Przy badticku współczynnik był o rząd wielkości większy niż zwykle. Kierując się zasadą "co za dużo to niezdrowo" :) w tym wypadku należało odpuścić.

green7
Maniak
Maniak

ghimli pisze:No ok tutaj sie zgodze ten bad tick byl charakterystyczny, chociaz nie do konca, bo w ktorys weekend zlapalem tylko niewiele mniejsze odchylenie.
Pewnie i tym razem mogło się udać - ale jak widać ten numer nie przeszedł. Może mają jakąś kwotę powyżej straty której opłaca im się babrać w cofanie badticka ? W lipcu może za mało na nim zarobiłeś, teraz miałeś więcej kapitału :)
Tak czy owak - przy takim współczynniku jak mieliśmy do czynienia prawdopodobieństwo że cofną transakcję wzrasta - więc lepiej wtedy nie otwierać.
"Małą łyżeczką ale często" - dużą można się za łatwo udławić ....

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

Witam :-)
W niedzielę 02.11.2008 GAT nie zrobił żadnej transakcji, więc wyniki pozostają bez zmian.

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

Witam :-)
GAT nadal się "rozkręca" i w poniedziałek tylko otworzył jedną pozycje (3 transakcje), ale nic nie zamknął więc wynik z października nadal pozostaje bez zmian. Doszły jeszcze odsetki do konta, ale to zostanie zsumowane przy najbliższych wynikach GAT (kiedy będą jakieś zamknięte transakcje). Jak widać dopłaciłem trochę do depo i teraz wynik będzie liczony od kwoty 5861,27$

Lista transakcji z poniedziałku 03.11.2008
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ