Dziwnie wszyscy uważają ,że wejście w pozycje w tradingu jest najważniejsze

lutek pisze:tu bym uważał z tym buy
-- Dodano: 10 maja 2016, 10:36 --
ujek sobie spokojnie rośnie
bo jak się człowiek nauczy że wyjście jest najważniejsze to się nagle taaaaki wieelki świat otwiera ; )shogomad pisze:Bo temperament tradera jest ważniejszy od jego umiejętności. Psychologia, potem Money Management, potem prowadzenie pozycji a na samym końcu dopiero wejście w pozycje.
Dziwnie wszyscy uważają ,że wejście w pozycje w tradingu jest najważniejsze
co to jest tp na 58?shogomad pisze:zaryzykowałem S na ropie....na wypadek jak by " to już było w tej izbie". Licze na double top lokalny na m30 za pare minut i na h1 za jakieś 30 min. S do otwarcia USA czyli do ok 14.00 z tp 58...ale jak to mówią palec na spuście. Nawet mój pies Fibo już wie ,ze nie ma sikania do 14.00![]()
![]()
![]()
na 10080 mam buy limit na chwilowy skalp, ale jak sie nie aktywuje nie bede rozpaczał
58 pips....sorki czasem pisze i nie przeczytam po wszystkim. Chociaż teraz na m30 zrobiła sie konsola juz 6 swiec. Teraz tego shorta bym nie brał. Do wkroczenia USA zostało 1,5 h.majkel79 pisze:co to jest tp na 58?shogomad pisze:zaryzykowałem S na ropie....na wypadek jak by " to już było w tej izbie". Licze na double top lokalny na m30 za pare minut i na h1 za jakieś 30 min. S do otwarcia USA czyli do ok 14.00 z tp 58...ale jak to mówią palec na spuście. Nawet mój pies Fibo już wie ,ze nie ma sikania do 14.00![]()
![]()
![]()
na 10080 mam buy limit na chwilowy skalp, ale jak sie nie aktywuje nie bede rozpaczał
spokojnie technik nie mozesz przezyc tego sentymentu ale go trzeba umieć wykorzystac ,a nie na pałe otwierac pozycje.Skalp udany i to wszystkofx-technik pisze:lutek, skoro ja się mylę i DAX30 według ciebie trzeba sprzedawać, to czemu nie piramidujesz?
Czemu raptownie zmieniłeś zdanie, że "scalp tylko"? Choćby nie wiem jak komu farciło, to kiedyś nastąpi ten raz, że nie zafarci.
Wtedy piramidowanie strat, ta ostania "gruba pozycja" zabije cały profit.
W tradingu nie jest istotne co trader robi, gdy mu farci.
W trading najistotniejsze jest co trader robi, gdy traci!
58 pips....sorki czasem pisze i nie przeczytam po wszystkim. Chociaż teraz na m30 zrobiła sie konsola juz 6 swiec. Teraz tego shorta bym nie brał. Do wkroczenia USA zostało 1,5 h.[/quote]shogomad pisze: co to jest tp na 58?