Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
stawisz1
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stawisz1 »

Widze ze koledzy graja na zwiekszajacych sie lotach - ryzykowne jezeli strategia ma mniej niz 90% skutecznoci testuje na razie kanal dynamiczny na GPBUSD i 6 wygranych 0 wtopy. Jak ktos ma mocny procesor to moze puscic optymalizacje z dolaczona szerokoscia kanalu LLV HHV.Odleglosc linni moze miec pewne znaczenia i moze sie uda zgubic ze 2 -3 wtopy. Na jadna wtope pracuje 5-7 dobrych lotow - to moze warto.

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raidman »

stawisz1 pisze:Widze ze koledzy graja na zwiekszajacych sie lotach - ryzykowne jezeli strategia ma mniej niz 90%
Dlaczego? To jest MM więc decyduje depozyt... Wiadomo, jak się ustawi DP na 50% no to już ruletka :) Ale jak się ma 5% to po prostu spokojny zysk.
Trejder jest jak cymbał - musi grać :)

horhe1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: horhe1984 »

Gracie tylko na M5 czy równiez na 15 TF stomperem v2 bo zapuscilem na real wczoraj i do dzisiaj na M5 pieknie wszystko do przodu a na M15 przegrał to co zarobił na M5.Moze trzeba ustawic wiekszy SL na M15 niz na M5 , napiszcie jak u was na M15 od poczatku tygodnia sie sprawuje i jakie ustawienia sa najlepsze na M15 :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

moja nieciekawa obserwacja...
AM demo i real.
kurs otwarcia identyczny, wszystko takie samo oprocz... kursu SL.
otworzylo pozycje po 0.7905, a sl:
demo = 0.7939
real = 0.7937
pech chcial ze kurs doszedl do 0.7936 (+2p spread) i SL zaliczylo tylko na realu. WIe ktos skad ta roznica w poziomie SL?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Musiałbyś podać dokładny czas transakcji. Prawdopodobnie różnica w danych.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ta sama minuta (20:11 na AM), ten sam kurs realizacji. Roznily sie tylko SL.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

sztachu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sztachu »

Ja wiem, na demie nie ma requotes.

Domyślnie odchylenie od kursu kupna/sprzedaży jest dwa pisy właśnie. Można to ustawić w MT4 nawet na zero, ale jeśli tak zrobisz to możesz być pewny, że nie wszystkie zlecenia Ci wejdą ze względu na zmianę ceny w trakcie składania zlecenia.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ale to chyba jest przy otwieraniu zlecenia a mi chodzi o ROZNICE w poziomie SL na realu i SL na demie (bo sa to rozne wartosci) podczas gdy kurs otwarcia jest identyczny, a wartosc SL w ustawieniach jest taka sama.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

sztachu pisze:Ja wiem, na demie nie ma requotes.
Są requoty i to częstsze niż w realu - słabsze serwery pod demo chyba mają. Ale możliwe, że wtedy akurat na realu pojawiło się requote a na demo nie i to była przyczyna.

ODPOWIEDZ