Broker do ekstremalnego skalpingu :twisted:

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Silezia

Broker do ekstremalnego skalpingu :twisted:

Nieprzeczytany post autor: Silezia »

Witam poszukuje brokera do ekstremalnego skalpingu tak by konto wytrzymało takie zachowanie automatu.

Zachowanie robota.

SL 1,5 pipsa Agresywne wejście zleceniem market sekundę przed zamknięciem się świecy lub zaraz po.

TP1 2 pipsy. Robot zleceniem z limitem wchodzi przeciwnie połową pozycji i ,, zamyka przez,, pozycję otwartą wcześniej by nie płacić podwójnej prowizji.

TP2 8 pips. Druga część pozycji spokojnie dryfuje do sla lub tp.

Około 5/10 pozycji dziennie.

Nie wiem czy istnieją brokerzy ,którzy zagwarantują mi, że w razie sytuacji jak na franku nie odpowiem saldem minusowym. Robot jest wyłączany podczas danych makro.

Ktoś coś może polecić :) ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Broker do ekstremalnego skalpingu :twisted:

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Nie jest to zbyt ekstremalny scalping... :) Są systemy, które zawierają po kilkaset transakcji dziennie z podobnymi parametrami i to już można nazwać extreme z uwagi na mocniejsze obciążenie serwerów brokera. W Twoim przypadku to tzw. lajcik :). Problem jest jednak inny. Z racji, że chcesz handlować ze zleceniami oczekującymi na danych to na 98% największym problemem będą poślizgi cenowe, które wbrew pozorom mogą wystąpić także u brokera typu Market Maker (rozszerzający się spread, niepłynne kwotowania/luki cenowe). Właściwie jest to gwarant, że napotkasz na takie problemy. Gdzie handlować? Mimo, że przerabiałem ten temat wzdłuż i wszeż to jedyną skuteczną metodą jest metoda eksperymentalna, czyli zakładasz konta u potencjalnie dobrych brokerów i próbujesz, gdzie będzie najlepiej ;).

Egzekucja, płynność, datafeed, model brokera, spready i skala ich rozszerzenia, rodzaj danych, instrument... To wszystko będzie miało wpływ na wynik.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Silezia

Zlecenia z limitem powinny wchodzić jak w masło co do zmienności i slippage cena w obszarach mojego handlu nie rusza się więcej niż połowa pipsa więc nie powinno być problemu :)
Wydaje mi się ,ze model stp byłby najlepszy tylko, który broker ma najniższy możliwy spread i zabezpieczenie ,,anty czarny łabędź,, :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

A przepraszam, mój błąd. Przeczytałem, że grasz WYŁĄCZNIE na danych makro, a nie, że WYŁĄCZASZ wtedy EA :).

W takim razie sytuacja się zmienia. Z limitami nie będzie problemu, tak jak z SL i TP. Nie napisałeś natomiast na czym konkretnie chcesz ten najniższy spread, a co do gwarancji braku debetu to głównie króluje tu Cypr.

STP lub NDD powinny się tu dobrze spisać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Silezia

Mógłbyś przytoczyć cypryjskie stp ndd z taką ochroną ? Wystarczy wypłacać raz w tygodniu i będzie ok :twisted:

Co do brokera pod dane, który nie ślizga zleceń stop to było by zbyt piękne :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Z cypryjskich brokerów z gwarancją braku debetu i korzystnymi spreadami najlepiej wypada cały czas FxPro. Tzn. może są już jacyś mniej znani próbujący się wybić (ACFX taki był ale się zmył ;) ) jednak jeśli chcesz faktycznie myśleć o większych zyskach i kapitale to zdecydowanie lepiej wybrać dużą firmę o stabilnej sytuacji i jakiejś renomie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Silezia

XM do 20 k euro a fx-pro ma full zabezpieczenie tylko z prośbą o nie nad używanie

Niestety fx-pro sensowne warunki mają tylko na C-traderze

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wiesz, zależy do czego porównamy. Wśród cypryjskich brokerów oferta jest dobra, na pewno lepsza od XM. Jeśli porównasz do innych zagranicznych to na pewno znajdą się lepsze ale wtedy np. tracisz już gwarancję braku debetu itd. itp. Sztuka kompromisów. Ideału nie znajdziesz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

Silezia pisze:Zlecenia z limitem powinny wchodzić jak w masło co do zmienności i slippage cena w obszarach mojego handlu nie rusza się więcej niż połowa pipsa więc nie powinno być problemu :)
Wydaje mi się ,ze model stp byłby najlepszy tylko, który broker ma najniższy możliwy spread i zabezpieczenie ,,anty czarny łabędź,, :)
Widać że nie rozumiesz na czym STP polega. W momencie wyzerowania rachunku + debet TO BROKER POKRYWA TWOJĄ STRATĘ PRZEKRACZAJĄCĄ DEPOZYT przy zamykaniu transakcji (musi się rozliczyć ze swoim LP), a dopiero potem wyciąga łapę do Ciebie abyś im to zwrócił. Jak znajdziesz takiego co się na to godzi to na bank nie jest to STP, bo nie sądzę żeby byli idiotami :D :D

Awatar użytkownika
FXTM
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: FXTM »

Zapraszamy do FXTM. Najlepsze spready są na koncie FXTM ECN:

http://www.forextime.com/eu/pl/forex-tr ... sm_048k9h7

Konto jak najbardziej nadaje się do skalpowania. Egzekucja jest rynkowa – market execution. Jeżeli chodzi o poślizgi to te dane prezentujemy tutaj:

http://www.forextime.com/eu/pl/forex-tr ... sm_048k9h7

Zawsze pokrywamy ujemne saldo. Nikt nie musiał nic oddawać po czarnym czwartku.
Do tego dokładamy bonus rabatowy za przehandlowane loty:

http://www.forextime.com/eu/pl/register ... sm_048k9h7

Od 2$ - 5$ zwrotu za każdego lota – płatne co tydzień.

Pozdrawiamy,
Zespół FXTM

ODPOWIEDZ