Broker do ekstremalnego skalpingu :twisted:

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Silezia

Re: Broker do ekstremalnego skalpingu :twisted:

Nieprzeczytany post autor: Silezia »

@MowmiSasiad

http://prntscr.com/b04dov

dalej twierdzisz,ze jest inaczej ?

@FXTM

Jak można waszą egzekucję rynkową porównać do egzekucji rynkowej z c-tradera ?

Awatar użytkownika
FXTM
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: FXTM »

Silezia pisze:
@FXTM

Jak można waszą egzekucję rynkową porównać do egzekucji rynkowej z c-tradera ?
Nie chcemy się porównywać do konkurencji. Możemy tylko napisać że mamy wielu wymagających klientów z dużym kapitałem, którzy handlują na kontach ECN i nie zgłaszają zastrzeżeń. Oczywiście zdarzają się z powodów technicznych ale przy TP będą to poślizgi z korzyścią dla klienta. Polecamy przetestować strategię najpierw na koncie demo.

Pozdrawiamy,
Zespół FXTM

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Ja mam pytanie do FXTM: jak mierzony jest czas tej egzekucji?
Zamówienia na naszych serwerach ECN i ECN Zero wykonywane są zazwyczaj w czasie 152 milisekund, albo nawet szybciej. Na Kontach Standard i Cent wartości te również są zbliżone – średni czas realizacji średnio nie przekracza tu 240 milisekund.
Bo wiecie, byli tu brokerzy którzy chwalili się, że realizują zlecenia w 3 ms, a używali jednocześnie MT4....

Dlatego moje pytania:
Czy ten czas 152ms to czas od wysłania żądania z terminala klienta do otrzymania potwierdzenia? Oczywiście zakładam ping=0 do serwera.
Jeżeli tak, to jest to bardzo dobry wynik zakładając oczywiście, że nie bierzecie zleceń na klatę.
Czy może właśnie segregujecie klientów na A-Book i B-Book i jak ktoś będzie wykorzystywał tak szybką egzekucję to zostanie przeniesiony do drugiej kategorii?
I ostatnie pytanie dotyczy tego czy występuje u Was tzw. Last Look? Bo jeśli tak, to w skrajnych przypadkach egzekucja może trwać o wiele dłużej, jak kazdy LP po kolei będzie rezygnował z przyjęcia zlecenia.

A i jeszcze bym prosił o wyjaśnienie z czego wynika różnica w średnim czasie egzekucji pomiędzy ECN a Standard? Czy to opóźnienie nie jest czasem sztucznie dodane skoro zlecenia nie wychodzą poza firmę?

Scalping nie jest dozwolony na serwerach z natychmiastowym wykonaniem.
Proszę o Waszą definicję scalpingu

Z góry dziękuję za odpowiedź

Awatar użytkownika
FXTM
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: FXTM »

Zadane pytania są bardzo ciekawe i świadczą o dużej wiedzy pytającego. Żeby odpowiedzieć rzetelnie muszę niektóre zagadnienia skonsultować z managementem co niestety jest czasochłonne. Zbieram odpowiedzi i postaram się jak najszybciej udzielić wyczerpujących informacji.

Pozdrawiamy,
Zespół FXTM

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Testowanie strategii skalpujcej na demie to jak zażywanie sportu grając w Fifę na playstation. Jak długo żyję, i ile automatów nie przerobiłem, to nigdy nie było tutaj nawet 50% pokrycia wyników ... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

PsV (i inni mądrzy), czy mógłbyś wyjaśnić, czym jest A-book i B-book oraz Last Look?

Fx$
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Fx$ »

ZomG pisze:PsV (i inni mądrzy), czy mógłbyś wyjaśnić, czym jest A-book i B-book oraz Last Look?
Last look oznacza zdolnosc dostawcy plynnosci (LP) do odrzucenia zlecenia. Oznacza to ze zlecenie bedzie mialo wiekszy poslizg jezeli np. kilku LP z rzedu odrzuci dane zlecenie. Tu dobre wyjasnienie:

http://thefxview.com/2014/07/16/what-is ... -in-forex/

A-book oznacza ze zlecenie klienta idzie bezposrednio do LP. Tak dzialaja brokerzy ECN i STP (ci prawdziwi)

B-book oznacza ze zlecenie zostaje u brokera. Ponizej dokladniejsze wyjasnienie:

http://thefxview.com/2014/07/14/what-is ... -in-forex/

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Dzięki Fx$!
Ale czy dobrze z tego rozumiem, że prawdziwe ECNy zestawiają jedynie zlecenia własnych klientów, wewnątrz własnej sieci? A ECN/STP korzystają dodatkowo z zewnętrznych LP-ów? (nigdy nie wiedziałem, jaka jest różnica między ECN a STP - może to jest ten dzień? :) )

EDIT: Znalazłem odpowiedź na tej samej stronie, którą podał Fx$. Ale w związku z tym mam jeszcze jedno pytanie (może raposo będzie wiedział?): Czy istnieją brokerzy tylko ECN, matchujący zlecenia jedynie w obrębie własnej sieci i niewysyłający pozostałych do liquidity providerów (czyli bez mechanizmu STP)?

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

ZomG pisze:Czy istnieją brokerzy tylko ECN, matchujący zlecenia jedynie w obrębie własnej sieci i niewysyłający pozostałych do liquidity providerów (czyli bez mechanizmu STP)?
Tak. Tyle że taki broker to zwykły Market Maker.
A tak swoją drogą, to mimo że przez ostatnie lata mamy modę na ECN/STP, to i tak licząc ostrożnie, to z 90% brokerów to zakamuflowani Market Makerzy.

Nawet jak ktoś chce rozkręcić biznes jako pośrednik, to widząc statystyki tracących wśród detalistów, pokusa bycia drugą stroną dla ich transakcji jest zbyt duża.
Zyskownych traderów się hedguje, bądź tak pogarsza im warunki handlu, że sami rezygnują. Czasem perfidnie rozwiązuje się umowę.

Aha, żeby nie było tak negatywnie, to jest to broń obosieczna. Bo dzięki temu, że brokerzy są animatorami rynku, to często umożliwiają spekulację na warunkach lepszych niż rynkowe. Oczywiście do czasu.

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

psV pisze:
ZomG pisze:Czy istnieją brokerzy tylko ECN, matchujący zlecenia jedynie w obrębie własnej sieci i niewysyłający pozostałych do liquidity providerów (czyli bez mechanizmu STP)?
Tak. Tyle że taki broker to zwykły Market Maker.
No chyba aż tak to nie ;) Chodziło mi o takiego, który łączy zlecenia grających u niego traderów i nie wysyła żadnych na zewnątrz swojej sieci, a nie o takiego, który niczego nie łączy i niczego nie wysyła.

ODPOWIEDZ