Stomper
Aha przypomniało mi się, trzeba dodać kolejną jeszcze opcję tzw. IsThisMicro, czyli jeżeli nie gramy na koncie z microlotami, wyliczenia MM lub ustawione wartości powinny być zaokrąglane do 0,1, bądź w przypadku ustawienia opcji IsThisMicro na false i ręcznym ustawieniu wartości lota np. na 0.11, powinien pojawiąć się komunikat np. "Ustaw lot na wielokrotność 0,1".
A co do zmiany kanału to może być dobry pomysł.
Pozdrawiam.
A co do zmiany kanału to może być dobry pomysł.
Pozdrawiam.
maksymalna ilość lota i MM z microlotami to akurat drobiazg
- ale to dopiero jutro, bo dzisiaj mam coś innego i bardziej pilnego do zrobienia
. Z tym obsunięciem kapitału to trochę większy kłopot. Żeby wszystko działało dobrze (czytaj po restarcie platformy nie zgłupiało) to muszę temat przemyśleć. Problem polega na tym, że z poziomu kodu nie ma (albo ja o tym nie wiem) informacji o max wartości depozytu jaka była historycznie. W związku z tym jest problem z wyliczeniem DD. Może jakieś pomysły co w zamian?
A jeszcze co do parametrów tego EA - jeden z uczestników czatu nt. Hedge_EA (gdzie odbyliśmy krótką dyskusję nt. Stompera) zapytał o znaczenie parametru MinProfitValue. I tu jest sedno całego EA - to EA skalpuje zamykając pozycje gdy zysk przekroczy wartość ustawioną tym parametrem. To że niektóre pozycje są zamykane z większym zyskiem wynika tylko z tego, że był większy skok ceny i EA z opóźnieniem zamknęło pozycje. Więc jeżeli testujecie różne parametry to nie zapominajcie też i o tym.
Dla MinProfitValue=0 nie skalpuje, tylko zalicza TP i SL.
O co chodzi z tymi kanałami?

A jeszcze co do parametrów tego EA - jeden z uczestników czatu nt. Hedge_EA (gdzie odbyliśmy krótką dyskusję nt. Stompera) zapytał o znaczenie parametru MinProfitValue. I tu jest sedno całego EA - to EA skalpuje zamykając pozycje gdy zysk przekroczy wartość ustawioną tym parametrem. To że niektóre pozycje są zamykane z większym zyskiem wynika tylko z tego, że był większy skok ceny i EA z opóźnieniem zamknęło pozycje. Więc jeżeli testujecie różne parametry to nie zapominajcie też i o tym.
Dla MinProfitValue=0 nie skalpuje, tylko zalicza TP i SL.
O co chodzi z tymi kanałami?
Pozdrawiam
Piter
Piter
jedna o 21:30, zamkniete na +1pluka...18 pisze:Panowie grajacy na M5 czy mieliscie juz pozycje?? jak tak to ile??
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Ja miałem taką sama pozycję, 3 server AM działa ok.
piter: z tym obsunięciem kapitału to głupota jest, właśnie mi to uświadomiłeś, szkoda zachodu.
raidman: nie zupełnie o to chodzi, potestuj na koncie bez minilotów
, jak wystawisz zlecenie na 0,11 lota np.?
Ogólnie, mam jedną wątpliwość. Dlaczego ten sys. wygrywa tylko na EURGBP?
Jak ktoś mądry kiedyś napisał na tym forum cyt: "Każdy instrument na swój sposób ewaluuje". Ogólnie powiedziane to zostało w takim kontekście, że jeżeli coś działa tylko na konkretnej parze (instrumencie) to może pewnego dnia nagle przestać działać. Więc ja bym poszedł w tym kierunku, jeżeli stomper zacznie osiągać równie dobre wyniki na innych parach, to mamy "prawie" grala.
Sądzę, że dobrą drogą jest pokombinować z innym kanałem (tutaj ukłon w stronę kolegi sawisza
). Akurat przyszły weekend mam wolny to pokombinuje coś z innymi kanałami, i z racji że bawię się mql'em od niedawna liczę na wsparcie kolegi Pitera. Pozdrawiam i życzę udanej nocy.

piter: z tym obsunięciem kapitału to głupota jest, właśnie mi to uświadomiłeś, szkoda zachodu.
raidman: nie zupełnie o to chodzi, potestuj na koncie bez minilotów

Ogólnie, mam jedną wątpliwość. Dlaczego ten sys. wygrywa tylko na EURGBP?
Jak ktoś mądry kiedyś napisał na tym forum cyt: "Każdy instrument na swój sposób ewaluuje". Ogólnie powiedziane to zostało w takim kontekście, że jeżeli coś działa tylko na konkretnej parze (instrumencie) to może pewnego dnia nagle przestać działać. Więc ja bym poszedł w tym kierunku, jeżeli stomper zacznie osiągać równie dobre wyniki na innych parach, to mamy "prawie" grala.
Sądzę, że dobrą drogą jest pokombinować z innym kanałem (tutaj ukłon w stronę kolegi sawisza

masz na myśli micro lotów??
Na XTB sprawdzałem i działa
, wiadomo, że u nich nie ustawisz 0,11 tylko idziesz od 0,1 0,2 0,3 ... 1 1,1 1,2 1,3 itd...
Dodano po 3 minutach:
Sztachu co do tego graala to każdy sys musi być pod daną parę ustawiony, nie ma tak, że jeden na wszystko.... no chyba, że arbitraż
Wiadomo, każda waluta ma swoje ruchy, spready, każda będzie mieć inne średnie itd itp
. Ja znam za to takie powiedzenie "Co jest do wszystkiego, to jest do .... do dupy
"

Dodano po 3 minutach:
Sztachu co do tego graala to każdy sys musi być pod daną parę ustawiony, nie ma tak, że jeden na wszystko.... no chyba, że arbitraż

Wiadomo, każda waluta ma swoje ruchy, spready, każda będzie mieć inne średnie itd itp

Trejder jest jak cymbał - musi grać