Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
sztachu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sztachu »

Aha przypomniało mi się, trzeba dodać kolejną jeszcze opcję tzw. IsThisMicro, czyli jeżeli nie gramy na koncie z microlotami, wyliczenia MM lub ustawione wartości powinny być zaokrąglane do 0,1, bądź w przypadku ustawienia opcji IsThisMicro na false i ręcznym ustawieniu wartości lota np. na 0.11, powinien pojawiąć się komunikat np. "Ustaw lot na wielokrotność 0,1".

A co do zmiany kanału to może być dobry pomysł.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raidman »

Po co zmieniać z tymi lotami?
Testowałem na koncie z mikro i bez i działa bez problemów...
Trejder jest jak cymbał - musi grać :)

piter321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: piter321 »

maksymalna ilość lota i MM z microlotami to akurat drobiazg :) - ale to dopiero jutro, bo dzisiaj mam coś innego i bardziej pilnego do zrobienia :) . Z tym obsunięciem kapitału to trochę większy kłopot. Żeby wszystko działało dobrze (czytaj po restarcie platformy nie zgłupiało) to muszę temat przemyśleć. Problem polega na tym, że z poziomu kodu nie ma (albo ja o tym nie wiem) informacji o max wartości depozytu jaka była historycznie. W związku z tym jest problem z wyliczeniem DD. Może jakieś pomysły co w zamian?

A jeszcze co do parametrów tego EA - jeden z uczestników czatu nt. Hedge_EA (gdzie odbyliśmy krótką dyskusję nt. Stompera) zapytał o znaczenie parametru MinProfitValue. I tu jest sedno całego EA - to EA skalpuje zamykając pozycje gdy zysk przekroczy wartość ustawioną tym parametrem. To że niektóre pozycje są zamykane z większym zyskiem wynika tylko z tego, że był większy skok ceny i EA z opóźnieniem zamknęło pozycje. Więc jeżeli testujecie różne parametry to nie zapominajcie też i o tym.
Dla MinProfitValue=0 nie skalpuje, tylko zalicza TP i SL.

O co chodzi z tymi kanałami?
Pozdrawiam
Piter

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Testowałem przeróżne ostawienia MinProfitValue i tylko dla 1 jest sens, reszta nie ma tak pozytywnych wyników...

piter321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: piter321 »

raidman pisze:Testowałem przeróżne ostawienia MinProfitValue i tylko dla 1 jest sens, reszta nie ma tak pozytywnych wyników...
Czyli skalpowanie na całego :) - dzięki za informację.
Pozdrawiam
Piter

luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

Panowie grajacy na M5 czy mieliscie juz pozycje?? jak tak to ile??

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

luka...18 pisze:Panowie grajacy na M5 czy mieliscie juz pozycje?? jak tak to ile??
jedna o 21:30, zamkniete na +1p
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

Ok pozycja sie zgadza ale u mnie na +2 :) z tym ze teraz AM mnie troszke wku... wiesza sie traci polaczenie.

sztachu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sztachu »

Ja miałem taką sama pozycję, 3 server AM działa ok.

piter: z tym obsunięciem kapitału to głupota jest, właśnie mi to uświadomiłeś, szkoda zachodu.

raidman: nie zupełnie o to chodzi, potestuj na koncie bez minilotów :D :D , jak wystawisz zlecenie na 0,11 lota np.?

Ogólnie, mam jedną wątpliwość. Dlaczego ten sys. wygrywa tylko na EURGBP?
Jak ktoś mądry kiedyś napisał na tym forum cyt: "Każdy instrument na swój sposób ewaluuje". Ogólnie powiedziane to zostało w takim kontekście, że jeżeli coś działa tylko na konkretnej parze (instrumencie) to może pewnego dnia nagle przestać działać. Więc ja bym poszedł w tym kierunku, jeżeli stomper zacznie osiągać równie dobre wyniki na innych parach, to mamy "prawie" grala.

Sądzę, że dobrą drogą jest pokombinować z innym kanałem (tutaj ukłon w stronę kolegi sawisza :D). Akurat przyszły weekend mam wolny to pokombinuje coś z innymi kanałami, i z racji że bawię się mql'em od niedawna liczę na wsparcie kolegi Pitera. Pozdrawiam i życzę udanej nocy. :D :D

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

masz na myśli micro lotów?? :) Na XTB sprawdzałem i działa :), wiadomo, że u nich nie ustawisz 0,11 tylko idziesz od 0,1 0,2 0,3 ... 1 1,1 1,2 1,3 itd...

Dodano po 3 minutach:

Sztachu co do tego graala to każdy sys musi być pod daną parę ustawiony, nie ma tak, że jeden na wszystko.... no chyba, że arbitraż :)
Wiadomo, każda waluta ma swoje ruchy, spready, każda będzie mieć inne średnie itd itp :). Ja znam za to takie powiedzenie "Co jest do wszystkiego, to jest do .... do dupy :) "

ODPOWIEDZ