Strategia
Sygnały - formacje świecowe w miejscach wyprzedaży itp.
Interwał - 1H
W większości TP=10p, SL=30p
To tyle

Strategię dopiero będę testował, efekty zobaczymy.
Jedziemy pierwszy setup GBPUSD buy tp=10
Dzięki. Liczę na skuteczność powyżej 90% ale po to jest testRobiwan pisze:Dzień dobry, z r:r=0,33 będzie Pan miał kłopoty zarobić w dłuższym terminie, niemniej życzę powodzenia.
Pozdr. R.
Pełna zgoda, to będzie męczarnia.Robiwan pisze:Dzień dobry, z r:r=0,33 będzie Pan miał kłopoty zarobić w dłuższym terminie, niemniej życzę powodzenia.
Pozdr. R.
Wierz mi stary, przerabiałem to multum razy i analizowałem wiele "odsłoniętych" dzienników.Morlok pisze:Chłopaki, dzięki za troskę ale takie właśnie mam założenia do testów i dopuszczam niewielkie modyfikacje w szczególnych sytuacjach. Nie wymyśliłem sobie tego na kolanie tylko kilka dni analiz.
Co do RR to też nie do końca bo jeśli założymy kompletną losowość wejść i brak kosztów transakcyjnych to TP trafi 3 razy częściej niż SL co równoważy RR, nieprawdaż ?Sprawdzałem zakres SL od 10 do 100 w historii pary EURUSD, ten wydał mi się optymalny ale nie wiem jak zadziała na innych parach. Testujemy, może będzie optymalizacja a może kapitulacja
Dokładniej to ok.80-85% w zależności od pary i spreaduTyler Durden pisze:(....) i przy twoich założeniach, punkt zarobku zaczyna się od 75% skuteczności.
Przeliczając RR na wartości kwotowe spread można pominąć, dlatego pisałem że twój realny RR i tak będzie mniejszy od planowanego.Morlok pisze:Dokładniej to ok.80-85% w zależności od pary i spreaduTyler Durden pisze:(....) i przy twoich założeniach, punkt zarobku zaczyna się od 75% skuteczności.
Nie twierdzę że będzie sukces - po prostu testujemy. Widziałem myfxbook Niemiaszka chociaż nie wiem jak grał.
O 12 się zgapiłem a tak bym miał już TP na USDCHFno cóż bywa