DayTrading: Czwartek 10.03.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 mar 2016, 00:00

Wzrost
16
55%
Bez zmian
6
21%
Spadek
7
24%

Liczba głosów: 29

m3l0n
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 10.03.2016

Nieprzeczytany post autor: m3l0n »

m3l0n pisze:Ja obstawiam że Marian zrobi szpile do 1.08 i bomba up. Ale póki nie wiemy co marian wymyślił to można sobie gdybać i mieć 100 scenariuszy
Ale uważam że dzięki tej szpili wszyscy dacie eske i was wyruchają :564:
Stałem z boku bo dla mnie to była loteria i mogło być zupełnie inaczej, tym razem "strzał" co się może wydarzyć po danych siadł, chociaż po publikacji brałem pod uwagę zupełnie co innego :D jakby wystarczyło paliwa i by pękło 1.08 to nie byłoby szczęśliwych elek, tylko szczęśliwi którzy by po przecenie po 1.06+- kupili :)

Awatar użytkownika
YEAZ
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: YEAZ »

m3l0n pisze:
m3l0n pisze:Ja obstawiam że Marian zrobi szpile do 1.08 i bomba up. Ale póki nie wiemy co marian wymyślił to można sobie gdybać i mieć 100 scenariuszy
Stałem z boku bo dla mnie to była loteria i mogło być zupełnie inaczej, tym razem "strzał" co się może wydarzyć po danych siadł, chociaż po publikacji brałem pod uwagę zupełnie co innego :D jakby wystarczyło paliwa i by pękło 1.08 to nie byłoby szczęśliwych elek, tylko szczęśliwi którzy by po przecenie po 1.06+- kupili :)
To już historia. Trzeba coś jeszcze chapnąć z tego tortu dzisiaj
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Aby więcej zarobić, musisz się więcej nauczyć

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

klimokrates pisze:Znowu gadanie typu: "mówiłem, że będzie down, potem up" i tak na zmianę. Pytanie ilu z was to na prawdę zagrało. Trzyma ktoś jeszcze L ? Prócz mnie ?
Zrewanżujesz się tym samym? - ale publicznie.

Awatar użytkownika
MexB.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MexB. »

YEAZ pisze:
m3l0n pisze:
To już historia. Trzeba coś jeszcze chapnąć z tego tortu dzisiaj

Ogólnie jak ktoś zagrał na tym poziomie 1.08 na L to chylę czoła, ja bym się chyba nie odważył, a już prędzej grał na sell, bo tak przewidywałem - pomyliłem się. Na szczęście byłem poza rynkiem już, chociaż przez chwilę jak widziałem wykres to żałowałem, że za szybko zamknąłem, mogłem zyskać więcej - ALE później szybko się zreflektowałem jak zobaczyłem jak wysoko pofrunęli.

YEAZ, m3l0n, wyznaczenie tego 1.08 było świetne, jak ktoś zagrał to ma fajnie, ja na szczęście albo na nie szczęście byłem już poza, chociaż nie powiem, wszedłem w małą ESkę z TP tam gdzie Ty :)

ogolnie jak ktos zarobił to gratuluje, jak nie - zdarza się. ja ostatnio mam dobrą passe, ale chyba w końcu nauczyłem się zarządzać ryzykiem...

peace

do następnego.
Bądź cierpliwy.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

edek h4

nie bardzo rozumiem dzisiejsze up, technicznie i fundamentalnie jak dla mnie do piwnicy...

Jeżeli się wygłupiłem powyższym tekstem proszę o wytłumaczenie dlaczego up?

Awatar użytkownika
YEAZ
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: YEAZ »

Bemowo1 pisze:edek h4

nie bardzo rozumiem dzisiejsze up, technicznie i fundamentalnie jak dla mnie do piwnicy...

Technicznie to był dobry moment na L. Otwarcie pozycji w momencie odbicia od wsparcia z możliwością ustawienia małego SL, a wysokiego TP. Na tym to wszystko polega...
Aby więcej zarobić, musisz się więcej nauczyć

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Sp 500

podobno odwrotnie skorelowane z edkiem, - dzisiaj to widać

zakładam dopiero początek wzrostów na sp 500 - pomimo, że powyżej technicznie zasieki

Zmienię zdanie po trwałym zejściu poniżej wskazanego poziomu - pokonaniu wierzchołka fali [1]
Ostatnio zmieniony 10 mar 2016, 21:59 przez Bemowo1, łącznie zmieniany 1 raz.

majkel79
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: majkel79 »

Nie będzie więcej obniżki stóp przez ebc.
Dla mnie fundamentalnie wyśmienicie a jeżeli chodzi o technikę to nie grałem pod żadne kreski dzisiaj i wyszło tak jak powinno czyli dobrze

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

majkel79 pisze:

Nie będzie więcej obniżki stóp przez ebc.
Dla mnie fundamentalnie wyśmienicie a jeżeli chodzi o technikę to nie grałem pod żadne kreski dzisiaj i wyszło tak jak powinno czyli dobrze
to wiem, ale dodruk się zwiększy - czyli jeszcze więcej pieniądza o coraz mniejszej wartości :shock:

-- Dodano: 10 mar 2016, 23:02 --

sp 500

na h1 trend L

-- Dodano: 10 mar 2016, 23:09 --

WTI

możliwe, że czas na falę 5

m3l0n
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m3l0n »

Być może coś w tych cyklach 7 letnich jest a 1.00 praktycznie neguje to, albo zmienia kierunek... Specjalistą od tego jest FatCows wiec on może Ci więcej informacji przekazać bo ja widziałem tylko jeden wykres na ten temat bardzo dawno temu.

Zablokowany