DayTrading: Środa 09.03.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 mar 2016, 00:00

Wzrost
10
43%
Bez zmian
6
26%
Spadek
7
30%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 09.03.2016

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

Kusus pisze:
m3l0n pisze:
Kusus pisze:Jeśli chodzi o jutrzejszy dzień to myślę, że czeka nas szybki retest okolic 1.11 i bomba w dół albo od razu bomba w dół.
L dopiero powyżej 1.11 i potraktowaniu żółtej strefy od góry jako rejonu popytu.
Edek pod mariana.png

Dlaczego ma być bomba w dół skoro rynek spodziewa się luzowania ?

Bombę to zobaczysz do góry jak mario przygotował niespodziankę
Ty tak na serio?
A wiesz co to jest luzowanie ilościowe?
Już nawet nie pytam czy wiesz jaki ma wpływ na walutę w której występuje bo właśnie udowodniles ze nie masz w tym temacie bladego pojęcia.

Odsylam zatem do literatury. Doczytaj, wróć i pogadamy.
Luzowanie wystartowało 09-03-2015 roku czyli dokładnie rok temu. Po starcie Edek wszedł w konsolidację i nic specjalnego się nie wydarzyło. Ja bym nie patrzył na EU ale na USA. Jeżeli mają osłabiać swoją walutę, to EU może sobie robić QE tutaj na miejscu a globalnie Edek będzie szedł UP. Uwalanie USD za większą kasę.

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

jeeee, nzdusd dalo zarobic i to ladnie :) mi juz dzisiaj wystarczy
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Awatar użytkownika
Tyler Durden
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Tyler Durden »

Ale wystrzał na NZD :wink: ... można za parę minut jakaś korektę złapać.

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Tyler Durden pisze:Ale wystrzał na NZD :wink: ... można za parę minut jakaś korektę złapać.
Test przed jutrzejszym EU :) 160 pipsów w dół i jutro to samo na Edku :)

m3l0n
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m3l0n »

Unlucky... zamknąłem dziś popołudniu aud/nzd a tu taki prezent czekał .....

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

FatCows pisze:
Tyler Durden pisze:Ale wystrzał na NZD :wink: ... można za parę minut jakaś korektę złapać.
Test przed jutrzejszym EU :) 160 pipsów w dół i jutro to samo na Edku :)
Miałemże właśnie to pisać, w tym stylu!

-- Dodano: 09 mar 2016, 21:29 --
kk.dreamer pisze:jeeee, nzdusd dalo zarobic i to ladnie :) mi juz dzisiaj wystarczy
Jeszcze poooleci!
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

FatCows pisze: Luzowanie wystartowało 09-03-2015 roku czyli dokładnie rok temu. Po starcie Edek wszedł w konsolidację i nic specjalnego się nie wydarzyło. Ja bym nie patrzył na EU ale na USA. Jeżeli mają osłabiać swoją walutę, to EU może sobie robić QE tutaj na miejscu a globalnie Edek będzie szedł UP. Uwalanie USD za większą kasę.
Ni stary po Tobie sie tego nie spodziewałem. Sprawdź daty, dla podpowiedzi ta najwieksza czerwona swieczka miesięczna w zeszłym roku to wprowadzenie qe. Napisałeś zła datę i dorobiłeś teorię....
EDIT :
Ach jeśli pisałeś o wdrożeniu to ok, wprowadzono go w styczniu a w marcu to juz dawno był w cenach. Rynek wręcz przewartościował znaczenie qe bo ten zjazd w kilka miesięcy z 1,40 do 1,10 to zdecydowanie przewartościowanie.
Odnośnie dolara to nie mylmy bilansu handlowego z popytem wewnętrznym bo daleko nie zajedziemy. Silny dolar nie przeszkadza gospodarce USA bo ona bazuje na popycie wewnętrznym a nie eksporcie. Gdyby USA chciały miec słabego dolara to byłby on słaby...
Ostatnio zmieniony 09 mar 2016, 21:50 przez MR. D, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

MR. D pisze:
FatCows pisze: Luzowanie wystartowało 09-03-2015 roku czyli dokładnie rok temu. Po starcie Edek wszedł w konsolidację i nic specjalnego się nie wydarzyło. Ja bym nie patrzył na EU ale na USA. Jeżeli mają osłabiać swoją walutę, to EU może sobie robić QE tutaj na miejscu a globalnie Edek będzie szedł UP. Uwalanie USD za większą kasę.
Ni stary po Tobie sie tego nie spodziewałem. Sprawdź daty, dla podpowiedzi ta najwieksza czerwona swieczka miesięczna w zeszłym roku to wprowadzenie qe. Napisałeś zła datę i dorobiłeś teorię....
QE.png
Cytat z Daily Telegraph.
http://www.telegraph.co.uk/finance/econ ... start.html
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

MR. D pisze:
Nie wiem o czym piszesz ale dla jasności. Informacja o QE została upubliczniona w styczniu 2015 roku i miała być pojęta o ile dobrze pamiętam jakoś 22 czy 26 stycznia 2015 roku. Została podjęta ale program skupu nie został uruchomiony więc wszystko wlazło w konsolidację. Nie ma żadnej największej czerwonej świeczki miesięcznej. Ponieważ program nie został wprowadzony w styczniu (tylko ogłoszony), to zaczęli się bujać. Skup ruszył w dniu 9 marca 2015 roku i do tej pory mamy konsolidację na Edku. Konsolidacja na MN o zasięgu 1000 pipsów.

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

fx-technik pisze:
MR. D pisze:
QE.png
Cytat z Daily Telegraph.
http://www.telegraph.co.uk/finance/econ ... start.html
O. Dzięki. Uprzedziłeś mnie z wyjaśnieniami. A po naszemu ...
http://www.money.pl/gielda/wiadomosci/a ... 31421.html

Zablokowany