Luzowanie wystartowało 09-03-2015 roku czyli dokładnie rok temu. Po starcie Edek wszedł w konsolidację i nic specjalnego się nie wydarzyło. Ja bym nie patrzył na EU ale na USA. Jeżeli mają osłabiać swoją walutę, to EU może sobie robić QE tutaj na miejscu a globalnie Edek będzie szedł UP. Uwalanie USD za większą kasę.Kusus pisze:Ty tak na serio?m3l0n pisze:Kusus pisze:Jeśli chodzi o jutrzejszy dzień to myślę, że czeka nas szybki retest okolic 1.11 i bomba w dół albo od razu bomba w dół.
L dopiero powyżej 1.11 i potraktowaniu żółtej strefy od góry jako rejonu popytu.
Dlaczego ma być bomba w dół skoro rynek spodziewa się luzowania ?
Bombę to zobaczysz do góry jak mario przygotował niespodziankę
A wiesz co to jest luzowanie ilościowe?
Już nawet nie pytam czy wiesz jaki ma wpływ na walutę w której występuje bo właśnie udowodniles ze nie masz w tym temacie bladego pojęcia.
Odsylam zatem do literatury. Doczytaj, wróć i pogadamy.
DayTrading: Środa 09.03.2016
Re: DayTrading: Środa 09.03.2016
- kk.dreamer
- Pasjonat
jeeee, nzdusd dalo zarobic i to ladnie
mi juz dzisiaj wystarczy

Drodzy Panowie Panie również trejdują...
- Tyler Durden
- Stały bywalec
Ale wystrzał na NZD
... można za parę minut jakaś korektę złapać.

Test przed jutrzejszym EUTyler Durden pisze:Ale wystrzał na NZD... można za parę minut jakaś korektę złapać.

Unlucky... zamknąłem dziś popołudniu aud/nzd a tu taki prezent czekał .....
- fx-technik
- Fanatyk
Miałemże właśnie to pisać, w tym stylu!FatCows pisze:Test przed jutrzejszym EUTyler Durden pisze:Ale wystrzał na NZD... można za parę minut jakaś korektę złapać.
160 pipsów w dół i jutro to samo na Edku
-- Dodano: 09 mar 2016, 21:29 --
Jeszcze poooleci!kk.dreamer pisze:jeeee, nzdusd dalo zarobic i to ladniemi juz dzisiaj wystarczy
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Ni stary po Tobie sie tego nie spodziewałem. Sprawdź daty, dla podpowiedzi ta najwieksza czerwona swieczka miesięczna w zeszłym roku to wprowadzenie qe. Napisałeś zła datę i dorobiłeś teorię....FatCows pisze: Luzowanie wystartowało 09-03-2015 roku czyli dokładnie rok temu. Po starcie Edek wszedł w konsolidację i nic specjalnego się nie wydarzyło. Ja bym nie patrzył na EU ale na USA. Jeżeli mają osłabiać swoją walutę, to EU może sobie robić QE tutaj na miejscu a globalnie Edek będzie szedł UP. Uwalanie USD za większą kasę.
EDIT :
Ach jeśli pisałeś o wdrożeniu to ok, wprowadzono go w styczniu a w marcu to juz dawno był w cenach. Rynek wręcz przewartościował znaczenie qe bo ten zjazd w kilka miesięcy z 1,40 do 1,10 to zdecydowanie przewartościowanie.
Odnośnie dolara to nie mylmy bilansu handlowego z popytem wewnętrznym bo daleko nie zajedziemy. Silny dolar nie przeszkadza gospodarce USA bo ona bazuje na popycie wewnętrznym a nie eksporcie. Gdyby USA chciały miec słabego dolara to byłby on słaby...
Ostatnio zmieniony 09 mar 2016, 21:50 przez MR. D, łącznie zmieniany 1 raz.
- fx-technik
- Fanatyk
Cytat z Daily Telegraph.MR. D pisze:Ni stary po Tobie sie tego nie spodziewałem. Sprawdź daty, dla podpowiedzi ta najwieksza czerwona swieczka miesięczna w zeszłym roku to wprowadzenie qe. Napisałeś zła datę i dorobiłeś teorię....FatCows pisze: Luzowanie wystartowało 09-03-2015 roku czyli dokładnie rok temu. Po starcie Edek wszedł w konsolidację i nic specjalnego się nie wydarzyło. Ja bym nie patrzył na EU ale na USA. Jeżeli mają osłabiać swoją walutę, to EU może sobie robić QE tutaj na miejscu a globalnie Edek będzie szedł UP. Uwalanie USD za większą kasę.
http://www.telegraph.co.uk/finance/econ ... start.html
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Nie wiem o czym piszesz ale dla jasności. Informacja o QE została upubliczniona w styczniu 2015 roku i miała być pojęta o ile dobrze pamiętam jakoś 22 czy 26 stycznia 2015 roku. Została podjęta ale program skupu nie został uruchomiony więc wszystko wlazło w konsolidację. Nie ma żadnej największej czerwonej świeczki miesięcznej. Ponieważ program nie został wprowadzony w styczniu (tylko ogłoszony), to zaczęli się bujać. Skup ruszył w dniu 9 marca 2015 roku i do tej pory mamy konsolidację na Edku. Konsolidacja na MN o zasięgu 1000 pipsów.MR. D pisze:Ni stary po Tobie sie tego nie spodziewałem. Sprawdź daty, dla podpowiedzi ta najwieksza czerwona swieczka miesięczna w zeszłym roku to wprowadzenie qe. Napisałeś zła datę i dorobiłeś teorię....FatCows pisze: Luzowanie wystartowało 09-03-2015 roku czyli dokładnie rok temu. Po starcie Edek wszedł w konsolidację i nic specjalnego się nie wydarzyło. Ja bym nie patrzył na EU ale na USA. Jeżeli mają osłabiać swoją walutę, to EU może sobie robić QE tutaj na miejscu a globalnie Edek będzie szedł UP. Uwalanie USD za większą kasę.
O. Dzięki. Uprzedziłeś mnie z wyjaśnieniami. A po naszemu ...fx-technik pisze:Cytat z Daily Telegraph.MR. D pisze:Ni stary po Tobie sie tego nie spodziewałem. Sprawdź daty, dla podpowiedzi ta najwieksza czerwona swieczka miesięczna w zeszłym roku to wprowadzenie qe. Napisałeś zła datę i dorobiłeś teorię....FatCows pisze: Luzowanie wystartowało 09-03-2015 roku czyli dokładnie rok temu. Po starcie Edek wszedł w konsolidację i nic specjalnego się nie wydarzyło. Ja bym nie patrzył na EU ale na USA. Jeżeli mają osłabiać swoją walutę, to EU może sobie robić QE tutaj na miejscu a globalnie Edek będzie szedł UP. Uwalanie USD za większą kasę.
http://www.telegraph.co.uk/finance/econ ... start.html
http://www.money.pl/gielda/wiadomosci/a ... 31421.html