DayTrading: Poniedziałek 07.03.2016
Re: DayTrading: Poniedziałek 07.03.2016
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zakladasz, ze od razu grajac na Dax trzeba bedzie odrabiac straty?fx-technik pisze: DAX30 i DJI30 to kopalnie pipsów i kasiorki.
I zawsze dadzą odrobić straty!
- fx-technik
- Fanatyk
TENSO, tak, rynek to jedno wielkie koło.
-- Dodano: 07 mar 2016, 22:46 --
Kto tego faktu nie potrafi zaakceptować, ten nigdy nie zostanie prawdziwym traderem.
Każdy, kto wogóle zabiera się za trading potrzebuje od razu myśleć: "Na pewno stracę".
Nigdy, że zarobię!
-- Dodano: 07 mar 2016, 22:46 --
Tak, straty są nieodłącznym elementem tradingu, ponieważ nie jesteśmy bezbłędni.FatCows pisze:Zakladasz, ze od razu grajac na Dax trzeba bedzie odrabiac straty?fx-technik pisze: DAX30 i DJI30 to kopalnie pipsów i kasiorki.
I zawsze dadzą odrobić straty!
Kto tego faktu nie potrafi zaakceptować, ten nigdy nie zostanie prawdziwym traderem.
Każdy, kto wogóle zabiera się za trading potrzebuje od razu myśleć: "Na pewno stracę".
Nigdy, że zarobię!
Ostatnio zmieniony 07 mar 2016, 22:50 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Kurcze z calym szacunkiem ale nie rozumiem. Po co zatem brac sie za taki instrument skoro na starcie zakladamy straty? Albo cos pokretnie piszesz albo zmeczony jestem?
- fx-technik
- Fanatyk
Jeżeli nie umiesz akceptować straty, to wogóle nie bierz się za trading.FatCows pisze:Kurcze z calym szacunkiem ale nie rozumiem. Po co zatem brac sie za taki instrument skoro na starcie zakladamy straty? Albo cos pokretnie piszesz albo zmeczony jestem?
Przy każdym instrumencie zakładamy straty.
Dlatego ludzie tradują H4, D1, bo nie umieją akceptować straty i jej odrabiać.
Ostatnio zmieniony 07 mar 2016, 22:56 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
To rada dla mnie czy jakis ukryty przekaz dla ogolu? Jezeli dla mnie, to dzieki ale jaki jest jej powod? Jezeli dla ogolu, to tez dobrze.fx-technik pisze:Jeżeli nie umiesz akceptować straty, to wogóle nie bierz się za trading.FatCows pisze:Kurcze z calym szacunkiem ale nie rozumiem. Po co zatem brac sie za taki instrument skoro na starcie zakladamy straty? Albo cos pokretnie piszesz albo zmeczony jestem?
- fx-technik
- Fanatyk
Powód taki, że zadajesz dziwne pytania.FatCows pisze:To rada dla mnie czy jakis ukryty przekaz dla ogolu? Jezeli dla mnie, to dzieki ale jaki jest jej powod? Jezeli dla ogolu, to tez dobrze.fx-technik pisze:Jeżeli nie umiesz akceptować straty, to wogóle nie bierz się za trading.FatCows pisze:Kurcze z calym szacunkiem ale nie rozumiem. Po co zatem brac sie za taki instrument skoro na starcie zakladamy straty? Albo cos pokretnie piszesz albo zmeczony jestem?
Ryzyko straty jest wbudowane w ten biznes i każdy instrument jest równie ryzykowny, gdy ktoś nie wie co robi.
A DAX30 chodzi tak samo, jak inne instrumenty, tylko szybciej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk

Kurcze chyba na serio jestem zmeczony bo nie wiem jakie dziwne pytanie/a zadalem? Ale nie wazne. Rob swoje.fx-technik pisze: Powód taki, że zadajesz dziwne pytania.
Ryzyko straty jest wbudowane w ten biznes i każdy instrument jest równie ryzykowny, gdy ktoś nie wie co robi.
A DAX30 chodzi tak samo, jak inne instrumenty, tylko szybciej.