AdamG pisze:Zobaczcie na moje wejście, jak sobie zrobiłem retrospekcje to pełno mam takich. Wniosek: Rynek mnie widzi i mnie nienawidzi....
Chyba serio pora na gre bez SL...
gdy to słyszałem jakieś 13 lat temu od gościa który grał na kontraktach na wig20, to wydało mi się to bez sensu,
dziś rozumiem, że fox prowadzi wojnę psychologiczną z graczami używając mediów (w tym analizy fundamentalnej), danych, fałszywych rekomendacji, analizy technicznej, wskaźników, fałszywych wybić, ukrywania informacji o wolumenie etc.
Większość graczy zachowuje się tak samo w okresowych okolicznościach,
poczytaj u CJ o uwięzionym wolumenie jako podpowiedzi gdzie fox uwięził graczy aby ich wybić przez różne zagrywki
My drobni gacze nie rozumiemy zachowań fox'a
on ma nad nami przewagę,
ma dostęp do wszystkich pozycji zawartych na rynku,ustawionych SL i TP oraz może rozrzedzać spread, itp,
algorytm fox'a według pozycji jakie zakumulował dokonuje specyficznych zagrań, aby wybić/ograć graczy,
to że odbywa się to różnie w różnych okolicznościach, wynika z tego, że drobni gracze mają dużo wiesze możliwość zamykania swoich małych pozycji, w dowolnym czasie (no i oczywiście od tego że musi ukrywać swoje istnienie przed ofiarami). Głównym ograniczeniem fox'a jest to że nie jest w stanie szybko rozładować gigantycznych wolumenów jaki posiada, dlatego on musi prowadzić kampanie, kiedy my otwieramy i zamykamy pozycje bez problemu.
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.