FC Barcelona to światowa marka, sama w sobie. To oni decydują kto może zostać ich "sponsorem". A chętni toją w kolejce. A IRON nie ma już żadnej reputacji. Do tego kary finansowe, wrzenie w mediach społecznościowych. Coś więcej potrzeba. ROZWIĄZAŁABYM bez mrugnięcia oka.jackub pisze:dlaczego ROZWIĄZAŁABYŚ kontrakt?monikaforexpolska pisze:Widzę, że Brytole się nie szczypią patrząc na wrzutkę z filmu o "hitlerze". Ale na miejscu włodarzy Barcy natychmiast rozwiązałabym kontrakt.
IronFx
-
- Pasjonat
Re: IronFx
Nie znasz treści umowy, żadnych warunków, żadnych wyłączeń, nic ... jak możesz komukolwiek cokolwiek radzić w takich warunkach?monikaforexpolska pisze:FC Barcelona to światowa marka, sama w sobie. To oni decydują kto może zostać ich "sponsorem". A chętni toją w kolejce. A IRON nie ma już żadnej reputacji. Do tego kary finansowe, wrzenie w mediach społecznościowych. Coś więcej potrzeba. ROZWIĄZAŁABYM bez mrugnięcia oka.jackub pisze:dlaczego ROZWIĄZAŁABYŚ kontrakt?monikaforexpolska pisze:Widzę, że Brytole się nie szczypią patrząc na wrzutkę z filmu o "hitlerze". Ale na miejscu włodarzy Barcy natychmiast rozwiązałabym kontrakt.
Jak myślisz ilu kiboli gra na foreksie? ... i czy w ogóle cokolwiek kojarzą.....? Marka Barcelonu kompletnie nic na tym nie ucierpi, ktoś przestaniesz oglądać ich mecze?? ...
a pecunia non olet
-
- Pasjonat
Pewnie, że nie znam warunków umowy ale z pewnością jest tam zapis pozwalający w takiej sytuacji na zerwanie kontraktu. I mam nadzieję, że FC Barcelona to zrobi.
Jackub istnieją zasady "fair buisness" i porządne firmy mają je w umowach. Jeśli np: jesteś dostawcą Tesco, to mają wgląd w Twoje statystyki odnośnie skarg pracowników, ich absencji chorobowej i wypadków przy pracy. Jeden z tych czynników będzie wyższy niż dopuszczalne normy i zrywają z Tobą umowę. To są normy w wielkich korporacjach i ogólnie firmach których obroty są wrażliwe na wizerunek. Czy FC Barcelona jest taką, czy kibice przestaną oglądać mecze - nie wiem. Ale na Waszym (pokrzywdzonych) miejscu, pomyślałbym o napisaniu na ten temat do klubu i jego największych fanklubów. Czy zapłaczą nad spekulantami - nie wiem, ale spróbować nie zaszkodzi... Czasem wystarczy rozgłos, poczta pantoflowa, jak się nie uda, to celowałbym w media będące nieprzychylne FC B (Real Madryt? nie jestem fanem futbolu - strzelam) żeby napisali jak to skorumpowany zarząd wspiera złodziei bla, bla... Ogólnie wydaje mi się, ze temat utknął na narzekaniu i czekaniu czy może jednak jakiś łaskawca z Irona się zlituje i kopsnie wam parę kapsli z góry ukradzionych Wam pieniędzy. Moim zdaniem działania jakie powinni podjąć pokrzywdzeni to właśnie czarny PR dla Irona i firmy w którą się obecnie przekształca. Bo to są dla nich realne koszta, prawnicy do ewentualnych spraw sądowych byli już wkalkulowani w koszta przekrętu na jego początku. Musicie im generować straty w miejscach gdzie spodziewają się zysku. Jest tu wiele zdolnych osób potrafiących znaleźć w necie nieprawdopodobne rzeczy. wystarczy parę minut dziennie i jakieś działania - 90% jakiś e-mail po angielsku. Warto skontaktować się z pokrzywdzonymi z innych krajów. Im więcej będzie się o tym pisać, tym większe też prawdopodobieństwo, ze sąd podejmie decyzję na Waszą korzyść.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
"Z pewnością istnieje" .... Moniko, z pewnością to wszyscy kiedyś umrzemy, twoje wyobrażenia nie są ani faktami ani argumentami .... wiec nie mogą być użyte w żadnej dyskusjimonikaforexpolska pisze:Pewnie, że nie znam warunków umowy ale z pewnością jest tam zapis pozwalający w takiej sytuacji na zerwanie kontraktu. I mam nadzieję, że FC Barcelona to zrobi.
Naprawdę niewiele mnie interesuje co zrobi Barcelona, pewnie w końcu rozstanie się z Ironem ale tylko dlatego że iron nie będzie wywiązywał się ze swoich finansowych zobowiązań w stosunku do nich....
-- 26 lut 2016, 11:41 --
@ T-Rex,
Lubię czytać twoje posty, fajnie piszesz...
Ale do rzeczy,
Przedstawiłeś wyidealizowany obraz wielkich firm, a powszechnie wiadomo że im większa firma to ten ideał coraz dalej odbiega od tych uznawanych za poprawne.... przykłady ??
Exxon, Apple, Microsoft, Goldman Sachs, VW ... IronFX
Im większa firma tym greed bardziej działa... bo z greedu osobistego, personalnego przeinacza się w greed systemowy, korporacyjny.... najgorsza forma.
Moja strata związana z IronFX to kilka tys dolców.... pisze strata bo od dawna już traktuje ją jako MC czy SO.
Złożyłem zlecenie wypłaty i szlus.... więcej nie poświęcę temu ani minuty. Czytam oczywiście newsy, ale tak samo jak każde inne. Jak dostane kiedyś coś z powrotem to będzie gift/niespodziana.
Nie mam zamiaru zatruwać sobie umysłu Ironem i nie spać po nocach. Trafiłem na złodziei, okradli mnie. W mojej specyficznej sytuacji, nie jestem w stanie wiele zrobić. Żyję dalej. Wyciągam wnioski nigdy więcej nic wspólnego z CySEC-iem.
Mam tyle lat i tyle czasu spędziłem w biznesie z różnymi firmami zagranicznymi że idealistyczny obraz jaki przedstawiłeś niestety nadaje się wyłącznie do podręczników, i to początkowej fazy nauczania biznesu, tak samo jak teksty o tym że największą wartością firmy są jej pracownicy he, he, he.....
Ok nagadałem się, puściłem pewnie parę obrazoburczych teksów a tu weekend za pasem ... nikogo nie miałem zamiaru obrażać jeśli przypadkiem takie sprawiłem wrażenie...
Pozdrawiam Cię i miłego weekendu ... ja odwalę sobie długi spacer wzdłuż morza
Ja oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że wymienione przeze mnie przepisy nie są wykonywane przez 99% czasu. Przełożonych przełożonego nie interesuje "jak" tylko "ile" ... Pozostały jeden procent jest na wydarzenia nadzwyczajne kiedy sprawa się rypnie, i wtedy gościu poklepywany wczoraj po pleckach za wyniki, dzisiaj jest czołgany po dywanie. Pracowałem onegdaj w firmie będącej dostawcą do rzeczonego Tesco, i tam trzęśli się nad każdym skaleczeniem, a praca była naprawdę urazowa. W Polsce to sieć sklepów słynąca z kasjerek w pampersach, podejrzewam więc, ze mają podwójne standardy - u nas i w cywilizowanym świecie. Mniejsza z tym, sądzę, ze aktywność i konsolidacja na międzynarodowym forum może ( nie musi) przynieść pozytywne skutki. Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Parę tysięcy dolców to kupa forsy, chyba, że to morze nad którym mieszkasz obfituje w rafy, palmy kokosowe, i półnagie panienki chętne do masowania pleców. Wtedy też bym gwizdał na jakieś drobniaki.
Pozdro, miłego weekendu.

Pozdro, miłego weekendu.
Jakie półnagie???? nie stosuje półśrodków!!!T-REX pisze:. Parę tysięcy dolców to kupa forsy, chyba, że to morze nad którym mieszkasz obfituje w rafy, palmy kokosowe, i półnagie panienki chętne do masowania pleców. Wtedy też bym gwizdał na jakieś drobniaki.![]()
Pozdro, miłego weekendu.

Mistrz Jedi nie skupia się na formie tylko na treści - młody Padawanie. Najważniejsze, żeby dobrze masowały... 

Barcelona FC nie zrezygnuje z IronFX bo nie ma chętnych do płacenia za bankruta...
200mln długów ma FC Barcelona, można powiedzieć że dobrała się z IronFX wyjątkowo dobrze
http://sport.tvp.pl/2109580/milionowe-dlugi-barcelony
200mln długów ma FC Barcelona, można powiedzieć że dobrała się z IronFX wyjątkowo dobrze
http://sport.tvp.pl/2109580/milionowe-dlugi-barcelony
-
- Stały bywalec
Ciekawy materiał na temat IronFx i sposób działania pod kątem marketingu.
http://www.forexmedia.pl/aktualnosci-fo ... d-bbc.html
Chyba wystarczająca jasno pokazane
http://www.forexmedia.pl/aktualnosci-fo ... d-bbc.html
Chyba wystarczająca jasno pokazane