IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

Chester90
Bywalec
Bywalec

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: Chester90 »

Już kiedyś był umieszczany ten link, ale przypomnę:

https://www.knf.gov.pl/Images/komunikat ... -43084.pdf

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Chester90 pisze:Już kiedyś był umieszczany ten link, ale przypomnę:

Acha ...czyli jedyne co zrobił KNF w wypadku IronFx to wydanie komunikatu, że "umywa ręce" bo sprawa podlega pod CySEC.

Dla mnie dziwne jest to, że KNF nie wydał ostrzeżenia w sprawie IronFX - firma nadal działa i zapewne są ludzie wpłacający tam kasę. Po cholerę nam taki nadzór, który nie potrafi zrobić tak prostej rzeczy by ostrzec klientów ? Co musi się stać by KNF podjął tak prostą decyzję ?
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MonaLu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MonaLu »

green7 pisze:
Chester90 pisze:Już kiedyś był umieszczany ten link, ale przypomnę:

Acha ...czyli jedyne co zrobił KNF w wypadku IronFx to wydanie komunikatu, że "umywa ręce" bo sprawa podlega pod CySEC.

Dla mnie dziwne jest to, że KNF nie wydał ostrzeżenia w sprawie IronFX - firma nadal działa i zapewne są ludzie wpłacający tam kasę. Po cholerę nam taki nadzór, który nie potrafi zrobić tak prostej rzeczy by ostrzec klientów ? Co musi się stać by KNF podjął tak prostą decyzję ?
Ależ wydał! Tak mi napisali w mailu:
"Dodatkowo odnosząc się do poruszonej przez Panią kwestii dodania podmiotu jakim jest Iron FX Global Limited do listy ostrzeżeń publicznych należy wyjaśnić, iż w dniu 9 października 2015 r. na stronach Urzędu KNF został zamieszczony komunikat dotyczący tego podmiotu http://www.knf.gov.pl/o_nas/komunikaty/ ... l_Ltd.html"

Tylko, że pod tym linkiem już nic nie ma... A ja jestem ciekawa, co było w Złotych Tarasach, skoro "Iron FX Global Ltd
jest spółką, która notyfikowała zamiar prowadzenia działalności maklerskiej na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej
bez otwierania oddziału. "... :)
T-REX pisze:
[...]przejrzystość sprawy jest tylko na rękę pokrzywdzonym przez Irona. Żeby znowu nie dać się zrobić w konia. [...] powinniście podjąć jakieś oficjalne kroki i je tutaj opisać, bo na razie potykacie się o własne nogi IMHO.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

MonaLu pisze: Ależ wydał! Tak mi napisali w mailu:
"Dodatkowo odnosząc się do poruszonej przez Panią kwestii dodania podmiotu jakim jest Iron FX Global Limited do listy ostrzeżeń publicznych należy wyjaśnić, iż w dniu 9 października 2015 r. na stronach Urzędu KNF został zamieszczony komunikat dotyczący tego podmiotu http://www.knf.gov.pl/o_nas/komunikaty/ ... l_Ltd.html"
To jest ten sam komunikat co kolega wyżej dał linka, z dnia 9 października 2015 r, można go odnaleźć w historii google. Treść:
W związku z zapytaniami, które w ostatnim czasie wpływają do Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego (Urzędu KNF), dotyczącymi zagranicznej firmy inwestycyjnej IronFX Global Ltd z siedzibą w Limassol, informujemy, iż organem właściwym w zakresie nadzoru nad tym podmiotem jest cypryjski organ nadzoru, Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC).

Jednocześnie informujemy, że CySEC prowadzi postępowanie w związku z doniesieniami dotyczącymi ewentualnych nieprawidłowości w działalności ww. podmiotu.

Komunikat CySEC dotyczący postępowania ws. działalności IronFX Global Ltd

Iron FX Global Ltd jest spółką, która notyfikowała zamiar prowadzenia działalności maklerskiej na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej bez otwierania oddziału
Czyli jak pisałem - zamiast ludzi ostrzec umywają ręce.
Tylko, że pod tym linkiem już nic nie ma... A ja jestem ciekawa, co było w Złotych Tarasach, skoro "Iron FX Global Ltd
jest spółką, która notyfikowała zamiar prowadzenia działalności maklerskiej na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej
bez otwierania oddziału. "... :)
A bo widzisz: to w świetle naszego prawa wygląda tak:
- oddział (i stosowne zezwolenia) byłby im potrzebny gdyby prowadzili w nim działalność maklerską. Natomiast mogą mieć biuro prowadzące marketing i to nie wymaga zezwoleń. Zapewne właśnie taki status miało to biuro w Złotych Tarasach.
Green
Obrazek
Obrazek

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

IRON FX nachalny się robi. Skrzynkę pocztową mi wypełnili. Twierdzą, że niby mam u nich jakieś konto i w związku z tym oferują pomoc. Oficjalnie nazwali to listem powitalnym. To on są sponsorem FC Barcelona?

Afiliat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Afiliat »

monikaforexpolska pisze:IRON FX nachalny się robi. Skrzynkę pocztową mi wypełnili. Twierdzą, że niby mam u nich jakieś konto i w związku z tym oferują pomoc. Oficjalnie nazwali to listem powitalnym. To on są sponsorem FC Barcelona?
Tak .Zanim podpisali kontrakt z Barceloną było u nich ok pod względem finansowym. Ciekawe ile muszą płacić Barcelonie za utrzymanie kontraktu.

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Afiliat pisze:
monikaforexpolska pisze:IRON FX nachalny się robi. Skrzynkę pocztową mi wypełnili. Twierdzą, że niby mam u nich jakieś konto i w związku z tym oferują pomoc. Oficjalnie nazwali to listem powitalnym. To on są sponsorem FC Barcelona?
Tak .Zanim podpisali kontrakt z Barceloną było u nich ok pod względem finansowym. Ciekawe ile muszą płacić Barcelonie za utrzymanie kontraktu.
Pewnie sporo. Pewnie z waszych pieniędzy. Będę niemile zaskoczona jeśli "przeżyją" obecny kryzys wizerunkowy i nie spłacą wszystkich tych, którym "wiszą" pieniądze. W lipcu powinnam być w Barcelonie to na żywo zobaczę co z tym słabiutkim brokerem.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Pojawił się krótki film dokumentalny byłego dziennikarza BBC ws. IronFX. Warto obejrzeć:
https://vimeo.com/156028194
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Widzę, że Brytole się nie szczypią patrząc na wrzutkę z filmu o "hitlerze". Ale na miejscu włodarzy Barcy natychmiast rozwiązałabym kontrakt.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

monikaforexpolska pisze:Widzę, że Brytole się nie szczypią patrząc na wrzutkę z filmu o "hitlerze". Ale na miejscu włodarzy Barcy natychmiast rozwiązałabym kontrakt.
dlaczego ROZWIĄZAŁABYŚ kontrakt?

ODPOWIEDZ