DayTrading: Czwartek 03.03.2016
Re: DayTrading: Czwartek 03.03.2016
Czyli rozumiem że grasz all-in ? interesuje mnie tylko ile angażujesz w pozycje nie całe zarządzanie kapitałem
ale to przecie z pomyłka o 1/10 spredu... w stosunku do ruchu to jakis ułamek promila
sledza na bank...

sledza na bank...

Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
- fx-technik
- Fanatyk
W tym problem: Nadmierne oczekiwania co do TP.Cblondyn pisze:Życze ci obyś zawsze miał ten problem. Przecież możesz przestawić SL i cena do tego TP może dojść. W czym problem?jkar pisze:A to cos ...co mie najbardziej wkurza...
https://charts.mql5.com/10/406/eurusd-m ... rvices.png
sledzą ... czy cuś...
-- Dodano: 03 mar 2016, 16:23 --
Nie, nie gram All-In!m3l0n pisze:Czyli rozumiem że grasz all-in ? interesuje mnie tylko ile angażujesz w pozycje nie całe zarządzanie kapitałem
Ale ryzykuję całym saldem konta.
I SL też ustawiam.
Angażuję 1 DAX Lot / 1000 PLN.
1 DAX Lot = 1 EUR/Pip.
Ale, to nie jest cała prawda, tylko jej początek.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 03 mar 2016, 16:26 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Ja tam sie nie poddaje..
ale tu miało byc wyjscie i odebranie ciut nizej
-- Dodano: 03 mar 2016, 17:27 --
No...
teraz oki
Ale to miało byc wczesniej

No...
teraz oki

No i pewnie już do tego TP doszło. Treaz jak pójdzie sporo wyżej to będziesz żałował, że nie dałeś go wyżejjkar pisze:Ja tam sie nie poddaje..

- fx-technik
- Fanatyk
Wyżej, to chyba już jutro (14:30).jkar pisze:Ja tam sie nie poddaje..
No...
teraz oki
Teraz może być pullback na Edku.
Najgorsze trady robiłem przez ciśnienie "że już 17'ta a ja jeszcze bez tradu". Jeszcze nie miałem dnia ,żebym czegoś nie wypatrzył.Dopuszczam oczywiście myśl, że taki dzień sie trafi i nie bede rozpaczał. Odbijajać piłeczkę muszę stwierdzić ,że prędzej ja doczekam się idealnego setupu w ciągu dnia niż ktoś kto gra na D1 i na idealny setup czeka tygodniami czy miesiącami.FatCows pisze:Masz racje, ze kazdy operuje na tym Rynku jak potrafi. Ja tez kiedys skalopowalem a potem gralem DT. Tylko szkoda zycia.shogomad pisze:Patrzać przez 8 h na wykres m1 znajdziesz w ciagu dnia kilkanaście "idealnych" setupów, wyuczonych w konkretnych miejscach, z prawie 100 % skutecznością. To że scalper traduje 8h nie znaczy ,że przez 7 h z tych 8h ma być w pozycji na rynku. W top 10 moich najlepszych kwotowo tradów pod względem zarobku sa 2 które trwały poniżej minuty.
Idac dalej poruszyles kwestie prawdopodobienstwa. Pozwol, ze zadam Ci pytanie jaka masz pewnosc, ze w ciagu tych 8h znajdziesz te 100% trady? Powiedzmy czekasz 5 godzin i sie nic nie pojawia. Czekasz 6 godzin i dalej nic. Co robisz? Czy nie masz parcia na wejscie w nie 100% trejd?
Brent...
Tu mi sie taki wierszyk kojarzy:
... i nie wiem choc jak bys sie natęzał...
to nie utrzymasz...
taki to ciężar...

nie zbędne ...poprawiłem
Tu mi sie taki wierszyk kojarzy:
... i nie wiem choc jak bys sie natęzał...
to nie utrzymasz...
taki to ciężar...

nie zbędne ...poprawiłem
Ostatnio zmieniony 03 mar 2016, 16:40 przez jkar, łącznie zmieniany 1 raz.
- fx-technik
- Fanatyk
Kurde, WTI powinna spadać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Otóż wszystko zależy od tego jakie masz oczekiwania wzgledem rynku. Ktos kogo zadowala 5-10%/m-c może to uzyskać na kilku udanych trejdach. Nie musi ślęczyć nad M1 wystarczy mu H1, H4. A ktoś kto liczy na setki %/m-c to musi ponosić niestety większe ryzyko. Czyli mały SL przy dużej pozycji. No i ponosić większe koszty własneshogomad pisze:Najgorsze trady robiłem przez ciśnienie "że już 17'ta a ja jeszcze bez tradu". Jeszcze nie miałem dnia ,żebym czegoś nie wypatrzył.Dopuszczam oczywiście myśl, że taki dzień sie trafi i nie bede rozpaczał. Odbijajać piłeczkę muszę stwierdzić ,że prędzej ja doczekam się idealnego setupu w ciągu dnia niż ktoś kto gra na D1 i na idealny setup czeka tygodniami czy miesiącami.FatCows pisze:Masz racje, ze kazdy operuje na tym Rynku jak potrafi. Ja tez kiedys skalopowalem a potem gralem DT. Tylko szkoda zycia.shogomad pisze:Patrzać przez 8 h na wykres m1 znajdziesz w ciagu dnia kilkanaście "idealnych" setupów, wyuczonych w konkretnych miejscach, z prawie 100 % skutecznością. To że scalper traduje 8h nie znaczy ,że przez 7 h z tych 8h ma być w pozycji na rynku. W top 10 moich najlepszych kwotowo tradów pod względem zarobku sa 2 które trwały poniżej minuty.
Idac dalej poruszyles kwestie prawdopodobienstwa. Pozwol, ze zadam Ci pytanie jaka masz pewnosc, ze w ciagu tych 8h znajdziesz te 100% trady? Powiedzmy czekasz 5 godzin i sie nic nie pojawia. Czekasz 6 godzin i dalej nic. Co robisz? Czy nie masz parcia na wejscie w nie 100% trejd?