DayTrading: Czwartek 03.03.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 mar 2016, 00:00

Wzrost
12
44%
Bez zmian
5
19%
Spadek
10
37%

Liczba głosów: 27

jkar
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 03.03.2016

Nieprzeczytany post autor: jkar »

Lonie chyba wreszcie odsłonił - co "golden ..." próbuje zagmatwac

wybaczcie te kropki ... ale gdybym literalnie tam wpisał to co byc powinno...
to 3 sekundy zycia...
:)
nie wiecej :cry:
Ostatnio zmieniony 03 mar 2016, 14:55 przez jkar, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Kusus pisze:c już zrobiliśmy.

Pora na low
EU H1.png
moim zdaniem jednak trochę do góry ;/
taka tam podbitka pod Mario ??? IMO
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

PipsKong pisze:

Pora na low
EU H1.png
No pewnie 200 pips up to rynek nie da, ale ze 20 powinien dać.
Kusus myśli inaczej niż DT.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

FatCows pisze:
fx-technik pisze: Kerimb, po prostu wyjaśnij wszystkim, że ty robisz tzw. "Kantor trading".
To nic wspólnego z DT nie ma.
To jest styl, kupię bo jest tanio, zarobię za rok lub dwa.
Zarobię z 10 centów na dolarze, jak dobrze pójdzie.
Pytanie bylo o long term wiec odpisalem. Z punktu widzenia DT bedzie oczywiscie inaczej ze wzgledu na potencjalne korekty itd.
Co do zarobku, to wyglada tak, ze jak sie wbija w poczatek i ustawi piramide, to pozniej zysk tylko rosnie i np korekta go nie zje co moze sie wydarzyc np na DT. Wbijanie sie niezreczne moze wyciac zyski itd itd. Recze, ze to nie 10 centow. Poza tym majac rodzine nie da sie inaczej. Chyba, ze ktos jest gimnazjalista albo studentem z duza iloscia wolnego czasu. Szkida zycia i narzedzia wzroku o serduchu nie wspominajac. Wyleczylem sie z DT kilka lat temu. Normalna kolei rzeczy.

-- Dodano: 03 mar 2016, 15:07 --

Idac dalej, to mozna bylo latwo zauwazyc, ze ustawialem dwie piramidy. Jedna zdjeta na +300 pips a druga na +120 pips circa about :) Jak bym gral DT, to by podeszlo pod ponad 1000 pips ale zasada jest taka: bierzesz wszystko albo nic akceptujac ewentualne ruchy przeciw itd. W takim momencie zadaniem jest tylko zarzadzanie pozycjami. Ile mozna zrobic w zyciu w tym czasie = bezcenne :)

A najgorzej jezeli dominuje podejscie: MUSZE BYC W RYNKU ZA WSZELKA CENE BO MUSZE COS GRAC I MUSZE POSTAWIC ZLECENIE.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

FatCows pisze:
FatCows pisze:
fx-technik pisze: Kerimb, po prostu wyjaśnij wszystkim, że ty robisz tzw. "Kantor trading".
Pytanie bylo o long term wiec odpisalem. Z punktu widzenia DT bedzie oczywiscie inaczej ze wzgledu na potencjalne korekty itd.
Co do zarobku, to wyglada tak, ze jak sie wbija w poczatek i ustawi piramide, to pozniej zysk tylko rosnie i np korekta go nie zje co moze sie wydarzyc np na DT. Wbijanie sie niezreczne moze wyciac zyski itd itd. Recze, ze to nie 10 centow. Poza tym majac rodzine nie da sie inaczej. Chyba, ze ktos jest gimnazjalista albo studentem z duza iloscia wolnego czasu. Szkida zycia i narzedzia wzroku o serduchu nie wspominajac. Wyleczylem sie z DT kilka lat temu. Normalna kolei rzeczy.
Tu kolega ma absolutna racje. Forex to nie wyścigi i gra się na takim TF jaki odpowiada. A na każdym TF świeczki wyglądają podobnie. No i im wyższy TF tym większy grubas na nim gra.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

FatCows pisze: Co do zarobku, to wyglada tak, ze jak sie wbija w poczatek i ustawi piramide, to pozniej zysk tylko rosnie i np korekta go nie zje co moze sie wydarzyc np na DT. Wbijanie sie niezreczne moze wyciac zyski itd itd. Recze, ze to nie 10 centow. Poza tym majac rodzine nie da sie inaczej. Chyba, ze ktos jest gimnazjalista albo studentem z duza iloscia wolnego czasu. Szkida zycia i narzedzia wzroku o serduchu nie wspominajac. Wyleczylem sie z DT kilka lat temu. Normalna kolei rzeczy.
ja tez tak robię !!! Szkoda życia na zbieranie 20-40 pipsów
ja na ogół jeżeli chodzi o waluty to long term drabinka z niskim nakładem i zależy od instrumentu ale na ogół 500 - 1000 pipsów czekam i tyle - wtedy zarabiam
a tracę zawsze jak właśnie chcę szybko i dużo !!!
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

m3l0n
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m3l0n »

Zacząłeś stawiać piramidę na edku?

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

FatCows pisze:
FatCows pisze:
To zależy, jakie kto ma podejście do DT.
DT nie musi oznaczać ani siedzenia przed kompem cały dzień, ani 100 tradów/dzień.
Mam takich znajomych, którzy przychodzą z pracy, siadają na godzinkę, lub dwie i
robią założoną dniówkę, albo więcej w 1 tradzie, czasem 2-3ch.
Sam ich tego nauczyłem.

-- Dodano: 03 mar 2016, 15:12 --
Cblondyn pisze:No i im wyższy TF tym większy grubas na nim gra.
Tu kolega sie grubo myli.
Ci sami gracze grają na każdym Tfie, bo nie o Tf się rozchodzi, tylko o to ile w danym momencie
dany trader w banku musi w rynek upchnąć.
Cena się zmienia tak samo na każdym Tf, tylko my tego nie widzimy na wyższych Tf-ach.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Otóż sie nie myle gdyż grubas/grubasy składając zlecenie na kliknaście tys. lotów sam swoim wejściem robi rzeźnie na M1 czy na M5. I nie zamierzam dalej o tym dyskutować.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

fx-technik pisze:
PipsKong pisze:

Pora na low
EU H1.png
No pewnie 200 pips up to rynek nie da, ale ze 20 powinien dać.
Kusus myśli inaczej niż DT.
Pokazalem zasięg korekty z dokładnością do kilku pipsow i kontynuację co właśnie się realizuje i trwało 30 minut a ty piszesz że to nie DT.

Zablokowany