Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: highend »

marcinmijagi pisze:Grałeś kiedykolwiek na realu?
tak, całe dwa lata. I dużo kasy poszło się paść, ale wina tego była inna.... :)

na samym poczatku jak skubalem M1/M5 - dużo zarobiłem. Potem zachciało mi się być Bogiem Forexu i od 1.5 roku traciłem kasę. Koniec z tym.

Dlatego demo.

I jeszcze jedna bardzo ważna kwestia. Mr D pisze, że wystarczy jakiś wyskok 100 pips i mi SL nie zadziała (bo płynność siądzie) i 1 lot na 10.000 to wtedy lipa. Pełna zgoda. Ale pytanie co jak będzie te 100 pips w dobrą stronę. TP nie siądze tylko sporo nad TP ?
Dlaczego ludzie myślicie negatywnie? Zakładając, że umiemy odczytać wykres i widzimy co się dzieje - większe prawdopodobienstwo, ze wyskoczy w naszą stronę.

Poza tym ja nie mam zamiaru budować depo. 10.000 na tydzień i co się uda zarobić to w piątek wypłata i od kolejnego tygodnia znowu 10.000. Tyle.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

A kiedy w takim razie zamierzasz "wrócić" na real z tym systemem? Tak dochodzi psychika związana z realnymi pieniędzmi no brokerzy, którzy niekonieczne lubią zarabiające EA, czego najlepszym przykładem jest Jarek67. Gdy system jest na demo to chodzi a gdy obraca realnymi pieniędzmi to generuje straty.

https://www.mql5.com/en/signals/author/jarek67

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

monikaforexpolska pisze:A kiedy w takim razie zamierzasz "wrócić" na real z tym systemem? Tak dochodzi psychika związana z realnymi pieniędzmi no brokerzy, którzy niekonieczne lubią zarabiające EA, czego najlepszym przykładem jest Jarek67. Gdy system jest na demo to chodzi a gdy obraca realnymi pieniędzmi to generuje straty.

https://www.mql5.com/en/signals/author/jarek67
Korzystaj Adriano póki jeszcze masz możliwość.

Obrazek

Sorki highend za off top, ale nie będzie sobie mną gęby wycierała kobieta z brodą i penisem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

Nie Adriano. Nie wycieram sobie, po prostu użyłam cię jako przykładu. Przykładu, który jasno pokazuje, że niekoniecznie to co chodzi na DEMO działa również na realnym koncie. Tam dochodzą kłopoty z psychiką, z brokerem i z płynnością. Nie wiem skąd i po co ta agresja.

Adres niestety błędny choć województwo właściwe. Widać, że nawet w tej kwestii ci nie idzie. Highand przepraszam za OT już nie będę zaśmiecała ci wątku

Awatar użytkownika
marcinmijagi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marcinmijagi »

highend pisze:
I jeszcze jedna bardzo ważna kwestia. Mr D pisze, że wystarczy jakiś wyskok 100 pips i mi SL nie zadziała (bo płynność siądzie) i 1 lot na 10.000 to wtedy lipa. Pełna zgoda. Ale pytanie co jak będzie te 100 pips w dobrą stronę. TP nie siądze tylko sporo nad TP ?

Myślę że jedna i druga sytuacja to utrata kontroli nad tym co dzieje sie na rachunku. Zdecydowanie lepiej jest trejdować gdy my kontrolujemy pieniądze a nie pieniądze nas.
Cytaty, pipsów nie dają.

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

O co Wam ludzie chodzi? Jeśli mając 10 tysięcy złotych ustawi sl sześciopipsowy to będzie ok. 2% konta w zależności od pary. Czy coś jest nie tak?
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Awatar użytkownika
marcinmijagi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marcinmijagi »

Tylko teoretycznie(15.01.2015).
Cytaty, pipsów nie dają.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

monikaforexpolska pisze:Nie Adriano. Nie wycieram sobie, po prostu użyłam cię jako przykładu. Przykładu, który jasno pokazuje, że niekoniecznie to co chodzi na DEMO działa również na realnym koncie. Tam dochodzą kłopoty z psychiką, z brokerem i z płynnością.
Wydaje mi się że dużo lepszym przykładem było by konto Monika2.... jedno z kont Jarka ma 168+ a najgorsze -20%, twoje Moniko ma -100% ..

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

jackub pisze:
monikaforexpolska pisze:Nie Adriano. Nie wycieram sobie, po prostu użyłam cię jako przykładu. Przykładu, który jasno pokazuje, że niekoniecznie to co chodzi na DEMO działa również na realnym koncie. Tam dochodzą kłopoty z psychiką, z brokerem i z płynnością.
Wydaje mi się że dużo lepszym przykładem było by konto Monika2.... jedno z kont Jarka ma 168+ a najgorsze -20%, twoje Moniko ma -100% ..
..zresztą, olać nie będę Highendowi burdelu robił.

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

marcinmijagi pisze:Tylko teoretycznie(15.01.2015).
Teoretycznie jakie ma to znaczenie czy taki ruch robi się jak masz 10 czy 100 tysięcy na rachunku? Nie masz na to wpływu. Co najwyżej Market Maker, który umorzy debet.

A może 2% to za dużo na sl?

A może coś jeszcze pominąłem?

A tak, można też jak danbo. Codziennie od 100 do 1000 a później zupełnie nie jak danbo wypłacać. Polecam :)
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

ODPOWIEDZ