Wielki Wybuch
Re: Wielki Wybuch
Odnośnie 15.01 to akurat taka sytuacja nie byłaby groźna dla skalpera, mimo większej dźwigni. Skalper bez problemu zdąży wyjść z takiej pozycji, a ktoś kto gra long term mimo mniejszej dźwigni zrobi debet... Także słaby argument. Panowie ryzyko jest w normie, nie wiem po co ta dyskusja... Jeśli Wysoki Koniec uzna, że ryzyko jest za wysokie, to z pewnością je zmniejszy, a Wy już pouczacie, nie znając Jego systemu.
- marcinmijagi
- Pasjonat
Liczy sie wartość pipsa w stosunku do salda rachunku a nie czas trzymania pozycji. Tyle z mojej strony.
Cytaty, pipsów nie dają.
Jaka powinna być wartość pipsa dla rachunku 10 tysięcy złotych? Według marcinmijagi.
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
czyli jaka to wartość ? I czy sprawdza się u Ciebie ?marcinmijagi pisze:Liczy sie wartość pipsa w stosunku do salda rachunku a nie czas trzymania pozycji. Tyle z mojej strony.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- marcinmijagi
- Pasjonat
Zabezpieczenie się, przed nieoczekiwanymi ruchami, jest elementem mojego systemu.
Zakładam, że nagła zmiana ceny o 1000 pipsów, nie spowoduje straty większej, niż 50% depo.
Przy takich założeniach, wartość pipsa dla rachunku 10k, nie powinna przekroczyć 5zl. Co mi to daje?
Komfort psychiczny i (może złudne) poczucie bezpieczenstwa.
Zakładam, że nagła zmiana ceny o 1000 pipsów, nie spowoduje straty większej, niż 50% depo.
Przy takich założeniach, wartość pipsa dla rachunku 10k, nie powinna przekroczyć 5zl. Co mi to daje?
Cytaty, pipsów nie dają.
Zakładanie, zakładaniem - nie stosujesz tego patrząc na Twoje konto myfxbook. Nie wspominając o minutowych pozycjach.marcinmijagi pisze:Zabezpieczenie się, przed nieoczekiwanymi ruchami, jest elementem mojego systemu.
Wolałbym zostawić na koncie 2k, grać większym lotem (w stosunku do kapitału) a pozostałe 8k daje Ci komfort psychiczny.
- marcinmijagi
- Pasjonat
Przecież nie wiesz jakie jest moje depo, widzisz tylko stan rachunku na jednym koncie. Sugerujesz, że minutowe pozycje to coś złego?
Cytaty, pipsów nie dają.
Przemo ja sie nie nabijam. Zobacz jaki mam dystans do tego. Nie mam problemu z mówieniem o tym ile mam pozycji na plusie czy minusie. Staram sie jedynie pokazać, ze nie jestes gotowy do powrotu. Moze moj system jest słaby,ale jest i oparty jest na czymś innym niz ułańska fantazja euro power. Chwała Ci za to, ze publicznie przyznałeś sie do tego ile umoczyleś. To juz dużo, ale Ty naprawdę wierzysz, ze tym razem bedzie inaczej. A ja tylko po koleżeńsku mowię Ci, ze nie bedzie. Znowu umoczysz. Wolałbyś żebym zachęcał Cie do gry jak ludzie Danbo? Daj sobie troche czasu. To, ze piszesz o tym jak będziesz wypłacał w sytuacji kiedy jeszcze nic nie zarobiłeś przypomina mi samego siebie z przed kilku lat. Tak czy owak bede Ci kibibicowal euro power.
Wydaje mi się że to jest loteria i na podstawie tego co widzę na twoim myfxbook sugeruje że prawdopodobnie minutowe pozycje to coś złego - być może jest to efekt mojej niewiedzy bo nigdy nie grałem takim systemem, jeżeli tylko daje Ci to zysk na dłuższą metę to oczywiście nie zwracaj na mnie uwagi.marcinmijagi pisze:Przecież nie wiesz jakie jest moje depo, widzisz tylko stan rachunku na jednym koncie. Sugerujesz, że minutowe pozycje to coś złego?
Jednak zastanowiło mnie teraz po co Ci zabezpieczenie w postaci 2000pipsów skoro grasz minutowe pozycje, w ostateczności godzinowe.
MR. D pisze:To, ze piszesz o tym jak będziesz wypłacał w sytuacji kiedy jeszcze nic nie zarobiłeś przypomina mi samego siebie z przed kilku lat. Tak czy owak bede Ci kibibicowal euro power.

Plan B - w momencie gdy po tygpdniu z depo 10.000 zrobi się 7000 np..... plan B zakłada wtedy wypłatę tych 7000 i powrót na demo celem dalszej nauki.
Trzeba mieć plan na każdy wariant, zarobkowy i stratny,
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami