Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

1lot na czymkolwiek to sporo. Trzeba pilnwać non stop (przy depozycie 10000pln)
Zawsze uważałem lewar jako koszt nie narzędzie do zarabiania.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

FxTag pisze:1lot na czymkolwiek to sporo. Trzeba pilnwać non stop (przy depozycie 10000pln)
Zawsze uważałem lewar jako koszt nie narzędzie do zarabiania.
ale skalping po 20zł na pozycjach 0.1 lota mnie nie bawi. Szkoda czasu na Forex. To nie o to chodzi.

na małych pozycjach można się pokusić o trzymanie na dłuższy termin... czy tam budowanie piramidy po 0.1..
ale co kto lubi :)

mi na razie pasuje 1 lot na demo skalping ;) Jak to będzie na realu... się okaże.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Siema Przemo, 1 lot na 10 000 to słaby poziom wystarczy ze ktoś cos niespodziewanie głupiego powie i zrobią Ci lukę na 100 pipsów i przeskoczą nad Sl i masz pol depo w plecy. Zeby odrobić stratę 50 % musisz wygenerować zysk 100%. To nie ten kierunek szukaj dalej. Euro power -:)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

tak wiem, ale zauważ, że pociskam to M1/M5 gdy nie ma ważnych danych... ogólnie marazm na rynku, ale przecież na M1 coś się dzieje cały czas ;)
EUR power, a nie euro power ;) przekręcacie moje hasło.

A tak serio to co - funt słaby, a EUR mocno szło i teraz koryguje... ale czy spada dalej? To się okaże :)
Sęk w tym, że to euro jest drukowane, a nie funt....
że o jenie nie wspomnę..... ;)

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

highend pisze:tak wiem, ale zauważ, że pociskam to M1/M5 gdy nie ma ważnych danych... ogólnie marazm na rynku, ale przecież na M1 coś się dzieje cały czas ;)
EUR power, a nie euro power ;) przekręcacie moje hasło.

A tak serio to co - funt słaby, a EUR mocno szło i teraz koryguje... ale czy spada dalej? To się okaże :)
Sęk w tym, że to euro jest drukowane, a nie funt....
że o jenie nie wspomnę..... ;)
Funt tez jest drukowany Panie kolego i to od bardzo dawna... nie chodzi mi z luką o dane tylko o to ze zawsze moze wydarzyć Cie cos nieprzewidzianego. I mając pozycje warta 400 000 pln przy zabezpieczeniu 10 000 pln możesz w ciagu chwili miec konto na minusie. Ale to Twoja zabawa. Euro power i funt do piachu i kangur up nawet ślepy to widzi, trend pod koniec przyspiesza i surowce nigdy nie spadną do zera :mrgreen: pominąłem coś? :D zapomniałem nigdy nie mów nigdy :mrgreen:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Sama prawda panie kolego...

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Przywaliliście się do tego ryzyka, a nawet nie wiecie jaki SL highend stosuje. Dla przykładu SL 5 pipsów na EU/USD to będzie strata ok. 2%, więc nie ma tragedii. Mam nadzieję że wynika to tylko z braku wiedzy, a nie z ignorancji...

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

Moim zdaniem nie idziesz w dobrą stronę i gra na demo nic nie da . I nie pisz że emocje są takie same - to niemożliwe . Już kilka osób Ci napisało że lot na 10 tys zabije i to jest pewne , kwestia czasu ale to będzie prędzej niż później . Ktoś coś powie albo pójdą stopy i zawsze zwalisz winę na coś ale to tylko Twoja wina bo pozycja będzie za duża .Próbujesz zmienić całkowicie strategie i to się nie uda . Lepiej wrócić do tego co grałeś tylko usuwać błędy a Twoim największe było uśrednianie i przetrzymywanie strat . Poza tym jaki sens ma wyznaczanie zasięgów na miesiącach ( Twoje fibo ) i skalpowanie . Zrób sobie czysty wykres i tylko wsparcia i opory i obserwuj cenę przy ważnych poziomach . I wpłać choćby małą kasę i zacznij na mikrolotach . I nie wolno Ci otworzyć drugiej pozycji dopóki jedną masz na stracie , pewnie i tak zrobisz po swojemu ale na to już nikt nie ma wpływu , powodzenia

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

:) nie no Mr D się nabija ze mnie wytyka mi wszystko co pisalem, a sam gra jak ostatnia sierota (trzymanie strat + hedge). SOrry Winnetou.

Co do pozycji. Przemysle. Byc moze zrobie 0.5 lota na realu.
Mi pasuje takie skubanie i zawsze pasowalo. Nie widze roznicy miedzy realem a demo w momencie gdy trzymam sie tych samych zasad co na demo (SL, realne TP), skalp M1/M5, pozycja trzymana srednio nie dluzej jak 20-30 minut, a czasami i jedną minutę.

A nawet jesli 1 lot na 10.000 depo. To SL ciasny i tyle.

Granie mikrolotami NIE MA sensu. To wolę już na demo. Efekt dla mnie ten sam. Zarobek/Strata żadna - no bo co na mikrolocie z depo 300 zł..... zarobię za 6 miesiecy drugie 300 zł (taki jakby cel 100% depo w 6 mies)
lub stracę 300zł? Bez sensu !!!

grając na demo pozycją 1 lot, przynamniej się oswajam z kwotami i tempem ich przyrostu/straty na wykresie M1.
Można rzec: przyzwyczajam oczy ;)
I boli mnie gdy wpada SL na demo tak jakby to był real.

Awatar użytkownika
marcinmijagi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marcinmijagi »

Grałeś kiedykolwiek na realu?
Cytaty, pipsów nie dają.

ODPOWIEDZ