DayTrading: Środa 24.02.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 lut 2016, 00:00

Wzrost
7
28%
Bez zmian
6
24%
Spadek
12
48%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 24.02.2016

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

fx-technik pisze: To nie AT działa, tylko człowiek ją stosujący!
Atlanticos, jeżeli zarabia, to nie dlatego, że AT działa, tylko dlatego, że atlanticos umie wykorzystać AT do zarabiania.
Piszesz głupoty... wg tego co napisałeś AT nie działą ale Atlanticos to kuwa czarownik z Afryki i potrafi wykorzystać to co nie działa do zarabiania... no cuda na kiju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
umiejetnosc wykorzystania AT to jest wlasnie wiedza i predyspozycje...ale to nie znaczy ze AT nie dziala tylko ze nie kazdy potrafi z niej korzystac... pisalem to juz kiedys, ale niektorzy nie zrozumieli... AT to nie tylko trójkąty i flagi, ale całe otoczenie i wiele uwarunkowań w danym momencie....
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Dmn112 pisze:
Cblondyn pisze:
Dmn112 pisze:Nie jest przypadkiem tak, że mity o AT wciska się frajerom po to, żeby ich ściągnąć na rynek i zapłacili prowizje? Jeżeli otwierasz 1k transakcji określonym sposobem opartym o AT i nie ma ani centa przewagi rykowej to coś chyba jest nie tak.
A skąd masz taką wiedzę, że stosując AT nie osiągasz się żadnej przewagi? Może jakiś dowód na to?
Kiedyś chciałem sprawdzić na własnej skórze, czy AT zwiększa jakkolwiek szanse, przy około 1k transakcji wynik wyszedl 48,6% przy rr 1-1 wykorzystywałem interwał 5m trend dzienny i najbliższy poziom wsparcia/oporu tylko główne pary walutowe broker IC markets nie grałem w okresie wakacyjnym i ostatnim miesiącu roku. Gdy po kilku latach nauczyłem się trzymać zasad, ręce mi opadły i jestem w kropce.
A moge się spytać jakich konkretnie elementów AT używałeś? Bo to jest tez istotne. Co i kiedy

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

c.ajto pisze:@Dadas - heh, tylko że różnica miedzy mną a tobą jest taka, że tobie twój trudny charakter wytknęło X osób, mnie "bufonem" (sprawdź w ogóle co to słowo znaczy) nazwałeś tylko ty.
Możesz oczywiście nie odpowiadać na moje posty, ale zauważ, że kiedy ty mnie pytasz o jakiś aspekt AT, ja w miarę swoiej wiedzy staram ci się odpowiedzieć w miarę zrozumiale, ale kiedy ja się pytam ciebie o techniczne sprawy i oczekuję technicznej odpowiedzi, to co dostaję - bełkot i gorzkie żale :lol:

Na złocie W1 mamy niepełny zasięg wybicia z trójkąta, powrót do jego wnętrza i stuk w górną bandę. Na H4/D1 IMO jest bardzo prawdopodobna budowa formacji flagi / chorągiewki, a co za tym idzie chwilowa konsola.
Cajto bardzo fajnie zrobiłes te złoto :564: gratki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2016, 20:04 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

atlanticos pisze:
fx-technik pisze: To nie AT działa, tylko człowiek ją stosujący!
Atlanticos, jeżeli zarabia, to nie dlatego, że AT działa, tylko dlatego, że atlanticos umie wykorzystać AT do zarabiania.
Piszesz głupoty... wg tego co napisałeś AT nie działą ale Atlanticos to kuwa czarownik z Afryki i potrafi wykorzystać to co nie działa do zarabiania... no cuda na kiju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
umiejetnosc wykorzystania AT to jest wlasnie wiedza i predyspozycje...ale to nie znaczy ze AT nie dziala tylko ze nie kazdy potrafi z niej korzystac... pisalem to juz kiedys, ale niektorzy nie zrozumieli... AT to nie tylko trójkąty i flagi, ale całe otoczenie i wiele uwarunkowań w danym momencie....
fx-technik pisze:Nie jest to proste, ale wszyscy wiemy, że są ogólnie dostępne wskaźniki, aplikacje, nawet serwisy netowe,
które same rysują wszelkie formacje, i te harmoniczne też.
Jeżeli one działają, jak niektórzy tu twierdzą, to już ktoś kosi kasę
za pomocą robota, który traduje zgodnie z takim wskaźnikiem!
Znacie kogoś takiego?
Sam, więc przyznajesz, że to atlanticos działa, a nie samo AT.
Najwyraźniej nie rozumiesz co piszesz.
Do AT można napisać EA.
Niestety, do tego otoczenia i wielu uwarunkowań w danym momencie, już nie bardzo można.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2016, 19:59 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

fx-technik pisze: Sam, więc przyznajesz, że to atlanticos działa, a nie samo AT.
AT, ale nie w skali jaka TY widzisz.... to co dla Ciebie jest sufitem, dla mnie jest podloga i EOT
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

atlanticos pisze:
fx-technik pisze: Sam, więc przyznajesz, że to atlanticos działa, a nie samo AT.
AT, ale nie w skali jaka TY widzisz.... to co dla Ciebie jest sufitem, dla mnie jest podloga i EOT
Zgadza się, tak działa rynek.
To, co było sufitem, staje się podłogą.
To, co było podłogą, staje się sufitem. :564:
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Dmn112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dmn112 »

Cblondyn pisze:A moge się spytać jakich konkretnie elementów AT używałeś? Bo to jest tez istotne. Co i kiedy
Jedynie trend i s/r w czasie sesji europa/stany omijając dane makro. Po różnych testach doszedłem do wniosku, że tylko element ludzki może dawać jakąś przewagę, poprostu mając spore doświadczenie czasami byłem w stanie stwierdzić w którą stronę pójdzie cena i tylko tak coś zarabiałem.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2016, 20:10 przez Dmn112, łącznie zmieniany 1 raz.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Ja zadam proste pytanie dla wszystkich. Skoro rynek jest losowy to jak jest szansa na SL i TP gdy SL=TP. Spread poniżej 1 pips. TP=SL nie mniejszy niż 50 pips. Nie uwzględniamy AF.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

atlanticos pisze:
M. coraz ciekawiej sie tu robi :mrgreen: nie sadzisz?

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Fx nie jest straszny pod warunkiem, że potrafisz się dostosować i nie chcesz zbyt wiele. Tu nie rozdaje się kasy. Nie przelewarujesz i dostosujesz się, to dostaniesz profit. Kto traci? Te ileś dziesiąt procent , to pewnie ci, którzy weszli z ulicy, albo wzięli bonus i chcieli zrobić fortunę z 30$
Odnośnie analizy technicznej, to na pewno działa. Dle niezorientowanych linie trendu, wsparć i oporów (tylko przy skalpie)
Prym wiodą fundamenty.

Zablokowany