DayTrading: Środa 24.02.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 lut 2016, 00:00

Wzrost
7
28%
Bez zmian
6
24%
Spadek
12
48%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 24.02.2016

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

FatCows pisze: Na fx nie inwestuja slepi. I nie chodzi o ludzi a zasady. Zasady ruchu drogowego tak jak AT sa znane i takie same. Dziecko sie ich tez nauczy ale nie zastosuje do momentu kiedy nie dorosnie. Ale jak te dzieci dorosna, to na podstawie zasad ruchu drogowego bedzie jezdzilo 99% a wypadki beda sporadyczne bo to dziala i stosujac te zasady dojedziemy bezpiecznie.

Jezeli dziecko nauczy sie zasad AT i bedzie staralo sie je zastosowac, to co? To 80% tych doroslych bedzie tracilo tak czy owak. Czyli albo te zasady nie dzialaja albo jest jeszcze cos innego?

I to jest sedno.
Dokładnie, jest coś jeszcze innego.
Ludzka fiziologia, co za tym idzie psychika (predyspozycje uwarunkowane genetycznie).
A to nie ma nic wspólnego z AT, czy DSWS.
Ja to powtórzę po raz N-ty!
To nie AT działa, tylko człowiek ją stosujący!
Atlanticos, jeżeli zarabia, to nie dlatego, że AT działa, tylko dlatego, że atlanticos umie wykorzystać AT do zarabiania.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2016, 19:34 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Caldeborn »

Jakie fundamenty spowodowaly ze:
Zdjecia zrobione na kilka dni lub godzin przed. Tylko Edka nie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

FatCows pisze:Ups. Jakos nie widze zadnego wykresu z naniesionymi elementami AT, ktory by byl jasny i klarowny. Rozumiem, ze AT istnieje baaaaaaardzo dlugo. Chyba wystarczajaco dlugo aby przynajmniej 51% zaczela zarabiac? A tutaj ups i zonk. Tyle laciszy to dziala, ze juz kazdy powinien ja miec w jednym palcu i skoro dalej dzialaja te same zasady, to dlaczego 80% traci kase?

Tak na chlopski rozum bez udziwniania?
Zaraz ci odpowiem dlaczego większośc traci. Bo robi głupoty. Jakie? Otóż:
1. Przystępuje do rynku bez elementarnej wiedzy
2. przelewarowuje depo (brak wiedzy jak zarządzać kapitałem)
3. brak jakiejkolwiek strategii inwestycyjnej
4. jw + panika/strach to do niczego dobrego nie prowadzi
Otóż zarabiać jest czynnościa którą trzeba sie po prostu nauczyć. Uważasz, że każdy się do tego nadaje? Mam pewne wątpliwości. Tak jak pianistą nie zostaje każdy. Czy piłkarzem.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Cblondyn pisze:
FatCows pisze:Ups. Jakos nie widze zadnego wykresu z naniesionymi elementami AT, ktory by byl jasny i klarowny. Rozumiem, ze AT istnieje baaaaaaardzo dlugo. Chyba wystarczajaco dlugo aby przynajmniej 51% zaczela zarabiac? A tutaj ups i zonk. Tyle laciszy to dziala, ze juz kazdy powinien ja miec w jednym palcu i skoro dalej dzialaja te same zasady, to dlaczego 80% traci kase?

Tak na chlopski rozum bez udziwniania?
Zaraz ci odpowiem dlaczego większośc traci. Bo robi głupoty. Jakie? Otóż:
1. Przystępuje do rynku bez elementarnej wiedzy
2. przelewarowuje depo (brak wiedzy jak zarządzać kapitałem)
3. brak jakiejkolwiek strategii inwestycyjnej
4. jw + panika/strach to do niczego dobrego nie prowadzi
Otóż zarabiać jest czynnościa którą trzeba sie po prostu nauczyć. Uważasz, że każdy się do tego nadaje? Mam pewne wątpliwości. Tak jak pianistą nie zostaje każdy. Czy piłkarzem.
Ależ kerimb właśnie o tym pisze, o czym ty piszesz!
Otym, że nie o AT, ani o AF, ani o nic innego tu nie chodzi, jak tylko predyspozycje,
determinację, i konsekwencję parcia do celu.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2016, 19:38 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

Kiedys na forum pokazywalem jak inwestowac w oparciu o dwie linie na kazdej swieczce H4 albo D1. Najprosciej jak mozna. Cztery proste zasady i 100% porazek. Pierwszy dzien: kerimb k...wa to dziala. Drugi dzien to samo. Trzeci: k...wa dojeb...m za wszystko i zonk.

Nie bede sie spieral na temat AT. Dla mnie to nie dziala i jest zyczeniowe. Wieczorem podam zagadke.

Chce tylko pokazac, ze nawet z najprostszymi strategiami polegniemy. Psychika i MM sa najwazniejsze.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Dmn112 pisze:Nie jest przypadkiem tak, że mity o AT wciska się frajerom po to, żeby ich ściągnąć na rynek i zapłacili prowizje? Jeżeli otwierasz 1k transakcji określonym sposobem opartym o AT i nie ma ani centa przewagi rykowej to coś chyba jest nie tak.
A skąd masz taką wiedzę, że stosując AT nie osiągasz się żadnej przewagi? Może jakiś dowód na to?

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

FatCows pisze:Psychika i MM sa najważniejsze.
:564:

-- Dodano: 24 lut 2016, 19:42 --
Cblondyn pisze:
Dmn112 pisze:Nie jest przypadkiem tak, że mity o AT wciska się frajerom po to, żeby ich ściągnąć na rynek i zapłacili prowizje? Jeżeli otwierasz 1k transakcji określonym sposobem opartym o AT i nie ma ani centa przewagi rykowej to coś chyba jest nie tak.
A skąd masz taką wiedzę, że stosując AT nie osiągasz się żadnej przewagi? Może jakiś dowód na to?
A jaki ty masz dowód, że osiągasz przewagę?
Swoje wyniki?
One o niczym nie świadczą oprócz tego, że ty potrafisz zarobić.
Wyniki innych?
Świadczą jedynie o tym, że ten ktoś umie zarobić.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

FatCows pisze:Kiedys na forum pokazywalem jak inwestowac w oparciu o dwie linie na kazdej swieczce H4 albo D1. Najprosciej jak mozna. Cztery proste zasady i 100% porazek. Pierwszy dzien: kerimb k...wa to dziala. Drugi dzien to samo. Trzeci: k...wa dojeb...m za wszystko i zonk.

Nie bede sie spieral na temat AT. Dla mnie to nie dziala i jest zyczeniowe. Wieczorem podam zagadke.

Chce tylko pokazac, ze nawet z najprostszymi strategiami polegniemy. Psychika i MM sa najwazniejsze.
Żeby zarobić musisz zdobyć chociaż minimalną przewage. Psychika i właściwe zarządzanie nie wystarczą. Już granie z trendem daje ci ta minimalną przewage (niestety niepoliczalną). Bez tej przewag będziesz się kręcił w kółko. Czyli nie zarobisz ale i nie stracisz. Jak przy rzucie monetą. Oczywiście pomijam wpływ AF na rynki bo to inny temat.

Dmn112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dmn112 »

Cblondyn pisze:
Kiedyś chciałem sprawdzić na własnej skórze, czy AT zwiększa jakkolwiek szanse, przy około 1k transakcji wynik wyszedl 48,6% przy rr 1-1 wykorzystywałem interwał 5m trend dzienny i najbliższy poziom wsparcia/oporu tylko główne pary walutowe broker IC markets nie grałem w okresie wakacyjnym i ostatnim miesiącu roku. Gdy po kilku latach nauczyłem się trzymać zasad, ręce mi opadły i jestem w kropce.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nie jest to proste, ale wszyscy wiemy, że są ogólnie dostępne wskaźniki, aplikacje, nawet serwisy netowe,
które same rysują wszelkie formacje, i te harmoniczne też.
Jeżeli one działają, jak niektórzy tu twierdzą, to już ktoś kosi kasę
za pomocą robota, który traduje zgodnie z takim wskaźnikiem!
Znacie kogoś takiego?

Zablokowany