DayTrading: Środa 24.02.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 lut 2016, 00:00

Wzrost
7
28%
Bez zmian
6
24%
Spadek
12
48%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 24.02.2016

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

FatCows pisze:Ups. Jakos nie widze zadnego wykresu z naniesionymi elementami AT, ktory by byl jasny i klarowny. Rozumiem, ze AT istnieje baaaaaaardzo dlugo. Chyba wystarczajaco dlugo aby przynajmniej 51% zaczela zarabiac? A tutaj ups i zonk. Tyle laciszy to dziala, ze juz kazdy powinien ja miec w jednym palcu i skoro dalej dzialaja te same zasady, to dlaczego 80% traci kase?

Tak na chlopski rozum bez udziwniania?
podstawiamy 4 identyczne auta (marka nieważna - nie robimy reklamy)
do pierwszego auta za kierownice wsiada zawodowy kierowca
do drugiego auta wsiada ślepy
do trzeciego auta wsiada głuchy
do czwartego auta wsiada powiedzmy 10 letnie dziecko

Rozumiem że skoro auta są takie same to każda z tych osób bez problemu będzie potrafiła i mogła nimi jechać, tak?
No bo skoro auta są identyczne to w czym problem? Wszystkie działają i są sprawne...

Mam nadzieję że zrozumiałeś bo bardziej "łopatologicznie" nie potrafię już wyjaśnić tego że brak predyspozycji tradera lub brak wiedzy nie oznacza że AT nie działa...
Z mojej strony koniec tematu
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

c.ajto pisze:
fx-technik pisze:Pierwsza podstawowa rzecz w AT, to LT (linia trendu).
Nie możemy wiedzieć jak prawidłowo narysować LT, zanim nie zobaczymy 100% tego trendu na wykresie.
LT jest jedną z kilku podstaw AT, ale nie przypisywałbym jej palmy pierszeństwa, o ile w ogóle mozna w ten sposób gradować poszczególne składowe AT.
Druga część cytatu to... no właśnie, może byś rozwinął to bardziej szczegółowo na przykładzie E/U D1. Bo ja szczerze powiedziawszy, nie za bardzo wiem o jaki trend w kontekście wyznaczania LT ci chodzi.
Tylko, mam prośbę - napisz rzeczowo, daruj mi swój klasyczny styl wypowiedzi, wiesz że mi on lata koło pióra, więc skup się na merytorycznych szczegółach.
Naprawdę jestem ciekaw jak ty widzisz modelowe rysowanie Lini Trendu.
Linia trendu = Low trendu do High trendu.
To jest rzeczywista linia trendu i jedyna prawdziwa.
W innym wypadku można ją sobie równie dobrze narysować w powietrzu.
Jeżeli ktoś nie widzi trendu bez linii.
Najgorzej, gdy ktoś szuka trendu, tam gdzie go nie ma.
Dlatego targi, a nie trendy!

Podstawowa definicja trendu jest prosta:
High - Lower High - Low - Lower Low = spadek,
Low - Higher Low - High - Higher High = wzrost.
To jest tylko model.
Rynek nie słucha żadnych modeli.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

fx-technik pisze: Linia trendu = Low trendu do High trendu.
Nie zawsze, uwierz mi, że nie zawsze H/L trendu / impulsu będzie właściwym odniesieniem do pociągnięcia "dobrej" TL.

Reszta wypowiedzi to twój typowy bełkot, szkoda, liczyłem na jakiś screen z opisem :roll:

Co ty się tak jarasz tymi targami - impuls i korekta, wyższy i niższy rząd... a wiem, za proste - trzeba pokombinować :lol:

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

c.ajto pisze:
Nie zawsze, uwierz mi, że nie zawsze H/L trendu / impulsu będzie właściwym odniesieniem do pociągnięcia "dobrej" TL.

Reszta wypowiedzi to twój typowy bełkot, szkoda, liczyłem na jakiś screen z opisem :roll:

Co ty się tak jarasz tymi targami - impuls i korekta, wyższy i niższy rząd... a wiem, za proste - trzeba pokombinować :lol:
Przestanę wogóle odpowiadać na twoje posty, bo to nie ma sensu.
Jesteś, jak większość tutaj, hobbystą-amatorem.
Niestety, nie mamy wspólnej platformy.
Nazywasz mnie "bufonem", a większego od ciebie trudno znaleźć.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

fx-technik pisze:
c.ajto pisze:

Przestanę wogóle odpowiadać na twoje posty, bo to nie ma sensu.
Jesteś, jak większość tutaj, hobbystą-amatorem.
Niestety, nie mamy wspólnej platformy.

Stary, nie potrafisz narysowac jednej linii trendu i zrobic screena?
cajto poprosił o prostą rzecz - narysuj linię trendu na edku od grudnia 2015 włącznie, zrob screena i pokaż.

Uwazasz ze trend to linia ktora biegnie od low do high w danym czasookresie? A miales matematykę w podstawówce? Wiesz co to jest ekstremum funkcji nieciągłej/ciągłej i średnia z tych ekstremów?

Poza tym twoje pieprzenie w kazdym poscie o tym jak wyglada rynek jest juz bardzo denerwujace.

Wyzywasz mnie od amatora a nie potrafisz wrzucic statamentu o ktory prosilem 5 razy ani narysowac linii trendu.

Wniosek jest tylko jeden. Potrafisz duzo gadac ale dla mnie to ty jestes malutki i podobnie jak highend utknales i nie wiesz co zrobic dalej.

A moze highend = dadas = danbo ?

-- Dodano: śr 24-02-2016, 20:18 --
fx-technik-fibo master pisze:Wiele rzeczy jest bez sensu.
Ludzie nie rozumieją, że wykres nie jest grą losową, tylko rzeczywistą historią rynku.
W związku z czym uprawiają hazard na wykresach.
hahaha....

Ruletka tez nie jest grą losową prawda? A jak wezmiesz statystyki z całego dnia z kasyna to nie będą tworzyć rzeczywistej historii kasyna?

Gdyby FX nie był grą losową to by nie istniał poza tym jest prosty dowód na to, że jest grą losową. Jest co najmniej jedna zmienna i jest ciągły w czasie. Matematyka, 6 klasa podstawówki oraz wikipedia. Odsyłam serdecznie.

Nie wiem w co grasz ale robisz z siebie coraz większego pajaca.

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

@Dadas - heh, tylko że różnica miedzy mną a tobą jest taka, że tobie twój trudny charakter wytknęło X osób, mnie "bufonem" (sprawdź w ogóle co to słowo znaczy) nazwałeś tylko ty.
Możesz oczywiście nie odpowiadać na moje posty, ale zauważ, że kiedy ty mnie pytasz o jakiś aspekt AT, ja w miarę swoiej wiedzy staram ci się odpowiedzieć w miarę zrozumiale, ale kiedy ja się pytam ciebie o techniczne sprawy i oczekuję technicznej odpowiedzi, to co dostaję - bełkot i gorzkie żale :lol:

Na złocie W1 mamy niepełny zasięg wybicia z trójkąta, powrót do jego wnętrza i stuk w górną bandę. Na H4/D1 IMO jest bardzo prawdopodobna budowa formacji flagi / chorągiewki, a co za tym idzie chwilowa konsola.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

atlanticos pisze:
FatCows pisze:Ups. Jakos nie widze zadnego wykresu z naniesionymi elementami AT, ktory by byl jasny i klarowny. Rozumiem, ze AT istnieje baaaaaaardzo dlugo. Chyba wystarczajaco dlugo aby przynajmniej 51% zaczela zarabiac? A tutaj ups i zonk. Tyle laciszy to dziala, ze juz kazdy powinien ja miec w jednym palcu i skoro dalej dzialaja te same zasady, to dlaczego 80% traci kase?

Rozumiem że skoro auta są takie same to każda z tych osób bez problemu będzie potrafiła i mogła nimi jechać, tak?
No bo skoro auta są identyczne to w czym problem? Wszystkie działają i są sprawne...

Mam nadzieję że zrozumiałeś bo bardziej "łopatologicznie" nie potrafię już wyjaśnić tego że brak predyspozycji tradera lub brak wiedzy nie oznacza że AT nie działa...
Na fx nie inwestuja slepi. I nie chodzi o ludzi a zasady. Zasady ruchu drogowego tak jak AT sa znane i takie same. Dziecko sie ich tez nauczy ale nie zastosuje do momentu kiedy nie dorosnie. Ale jak te dzieci dorosna, to na podstawie zasad ruchu drogowego bedzie jezdzilo 99% a wypadki beda sporadyczne bo to dziala i stosujac te zasady dojedziemy bezpiecznie.

Jezeli dziecko nauczy sie zasad AT i bedzie staralo sie je zastosowac, to co? To 80% tych doroslych bedzie tracilo tak czy owak. Czyli albo te zasady nie dzialaja albo jest jeszcze cos innego?

I to jest sedno.

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Caldeborn »

Odwieczny spor AT czy fundamenty? Fundamenty to se mozna pod dom wylac. Taki Loonie dla przykladu:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

FatCows pisze:
atlanticos pisze:

Na fx nie inwestuja slepi. I nie chodzi o ludzi a zasady. Zasady ruchu drogowego tak jak AT sa znane i takie same. Dziecko sie ich tez nauczy ale nie zastosuje do momentu kiedy nie dorosnie. Ale jak te dzieci dorosna, to na podstawie zasad ruchu drogowego bedzie jezdzilo 99% a wypadki beda sporadyczne bo to dziala i stosujac te zasady dojedziemy bezpiecznie.

Jezeli dziecko nauczy sie zasad AT i bedzie staralo sie je zastosowac, to co? To 80% tych doroslych bedzie tracilo tak czy owak. Czyli albo te zasady nie dzialaja albo jest jeszcze cos innego?

I to jest sedno.
To nie jest sedno. Nie ma różnicy czy jest to 80 %, 90% czy akurat 70 %. Chodzi o to że rynek jest losowy i poza AT mamy wypadki losowe takie jak publikacje i inne rzeczy - powiedzmy 30% (mamy od tego SL) oraz psychika - kolejne procenty. Jak to złożysz do kupy to Ci wyjdzie, że te 80 % ludzi którzy tracą są albo głupi, albo nie mają psychiki albo mają braki w wiedzy, nie poznali charakteru rynku, zle zarzadzali ryzykiem itp itd. Żeby zarabiać na FX musi współgrać kilka rzeczy - nie tylko to żeby wiedzieć co to jest linia trendu. Cała mozaika tych rzeczy daje Ci mniej więcej procentowy udział ludzi zarabiających. W tym nie ma żadnej filozofii.

Porównując to do waszego przykładu. Są dobrzy kierowcy i źli. Są tacy którzy wkuli na pamięć teorię i zasady ruchu ale wyjeżdzają na ulicę i:
- boją się
- nie myślą
- nie mają odpowiedniej psychiki
- mają złe nawyki
itp itd

Dmn112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dmn112 »

Nie jest przypadkiem tak, że mity o AT wciska się frajerom po to, żeby ich ściągnąć na rynek i zapłacili prowizje? Jeżeli otwierasz 1k transakcji określonym sposobem opartym o AT i nie ma ani centa przewagi rykowej to coś chyba jest nie tak.

Zablokowany