DayTrading: Środa 24.02.2016
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Środa 24.02.2016
Prawdopodobieństwo i znajomość mechaniki rynku.
Na małych Tf-ach jeszcze umiejętność widzenia co się dzieje i reagowania.
Skoro mój short nie wychodzi i widzę co jest grane, to ucinam stratę i odwracam. W jednym, z czym się zgadzam z atlanticosem, to że nadzieja jest pierwszą rzeczą,
którą każdy trader powinien od razu porzucić!
Na małych Tf-ach jeszcze umiejętność widzenia co się dzieje i reagowania.
Skoro mój short nie wychodzi i widzę co jest grane, to ucinam stratę i odwracam. W jednym, z czym się zgadzam z atlanticosem, to że nadzieja jest pierwszą rzeczą,
którą każdy trader powinien od razu porzucić!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2016, 17:56 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
ropa już chce mocno do góry IMO , a te wszystkie info które napływają zewsząd tylko ja blokują ;/;/Amigo pisze:Według wszystkich znaków na niebie i ziemi ropa powinna spadać. Chociaż....może jakiś ważny pan jakąś plotkę puści i pójdzie na jakiś czas w górę, bo widać, że rynek z utęsknieniem czeka na jakąkolwiek wiadomość, która spowoduje wzrosty.
Wczoraj pisałem post o ropie, że mam obstawione spadki. Od tamtego momentu poszło jakieś 70 pipsów w dół, a przewiduję dalsze spadki, więc zabezpieczyłem się tak żeby nie stracić a zyskać maksymalnie jak najwięcej, czyli jak się zatrzyma na wsparciu jakieś 100 pipsów poniżej tego co jest w tej chwili to zamykam. Jak spadnie jeszcze z 50 to zabezpieczam na tym poziomie, który jest w tej chwili.
moim zdaniem jak zobaczymy jeszcze raz 30 to będzie to super okazja na L

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
- fx-technik
- Fanatyk
Życzę mnóstwo cierpliwości w oczekiwaniu na zysk!PipsKong pisze:ropa już chce mocno do góry IMO , a te wszystkie info które napływają zewsząd tylko ja blokują ;/;/Amigo pisze:Według wszystkich znaków na niebie i ziemi ropa powinna spadać. Chociaż....może jakiś ważny pan jakąś plotkę puści i pójdzie na jakiś czas w górę, bo widać, że rynek z utęsknieniem czeka na jakąkolwiek wiadomość, która spowoduje wzrosty.
Wczoraj pisałem post o ropie, że mam obstawione spadki. Od tamtego momentu poszło jakieś 70 pipsów w dół, a przewiduję dalsze spadki, więc zabezpieczyłem się tak żeby nie stracić a zyskać maksymalnie jak najwięcej, czyli jak się zatrzyma na wsparciu jakieś 100 pipsów poniżej tego co jest w tej chwili to zamykam. Jak spadnie jeszcze z 50 to zabezpieczam na tym poziomie, który jest w tej chwili.
moim zdaniem jak zobaczymy jeszcze raz 30 to będzie to super okazja na L![]()
![]()
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
trafnie , bo tego mi najbardziej brakuje ;/;/;/fx-technik pisze: Życzę mnóstwo cierpliwości w oczekiwaniu na zysk!
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
Ups. Jakos nie widze zadnego wykresu z naniesionymi elementami AT, ktory by byl jasny i klarowny. Rozumiem, ze AT istnieje baaaaaaardzo dlugo. Chyba wystarczajaco dlugo aby przynajmniej 51% zaczela zarabiac? A tutaj ups i zonk. Tyle laciszy to dziala, ze juz kazdy powinien ja miec w jednym palcu i skoro dalej dzialaja te same zasady, to dlaczego 80% traci kase?
Tak na chlopski rozum bez udziwniania?
1. Psychika inwestowaniaFatCows pisze:Ups. Jakos nie widze zadnego wykresu z naniesionymi elementami AT, ktory by byl jasny i klarowny. Rozumiem, ze AT istnieje baaaaaaardzo dlugo. Chyba wystarczajaco dlugo aby przynajmniej 51% zaczela zarabiac? A tutaj ups i zonk. Tyle laciszy to dziala, ze juz kazdy powinien ja miec w jednym palcu i skoro dalej dzialaja te same zasady, to dlaczego 80% traci kase?
2. Zarządzanie kapitałem
3. Rynek się zmienia (przez ostatnie 10 lat pod naporem komputeryzacji, EA, itp) ale dotyczy to także punktu 1 i 2.
Możesz być super technikiem ale co z tego skoro źle zarzadzasz, stresujesz się i zachowujesz się jak idiota. Dotyczy to 90% ludzi i każdej gry która może wzbudzić adrenaline i jest losową.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2016, 18:10 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.
Sledzac nawet to forum od 2008 roku widze, ze ludziska sie zmieniaja. Coraz to nowi. Coraz wiecej. Dlaczego starzy znikaja a tylko nieliczni sie trzymaja? Dorosli? Opanowali sztuke zarobku? Nauczyli sie AT i kosza kase? Tak na chlopski rozum.
-- Dodano: 24 lut 2016, 18:11 --
I dokladnie sie rowniez pod tym podpisze. Czyli jezeli mamy dwa pierwsze punkty i one sa najwazniejsze, to opanowujac je mozemy zarabiac na paru liniach. Wszystko zalezy od naszej pazernosci i psychiki. Myle sie?Kusus pisze:1. Psychika inwestowaniaFatCows pisze:Ups. Jakos nie widze zadnego wykresu z naniesionymi elementami AT, ktory by byl jasny i klarowny. Rozumiem, ze AT istnieje baaaaaaardzo dlugo. Chyba wystarczajaco dlugo aby przynajmniej 51% zaczela zarabiac? A tutaj ups i zonk. Tyle laciszy to dziala, ze juz kazdy powinien ja miec w jednym palcu i skoro dalej dzialaja te same zasady, to dlaczego 80% traci kase?
2. Zarządzanie kapitałem
3. Rynek się zmienia (przez ostatnie 10 lat pod naporem komputeryzacji, EA, itp) ale dotyczy to także punktu 1 i 2.
Tak. Zostają ci co zarabiają albo zapalency którzy myślą że kejnym razem się uda z tym że tych co zarabia jest tu kilka osób.FatCows pisze:Sledzac nawet to forum od 2008 roku widze, ze ludziska sie zmieniaja. Coraz to nowi. Coraz wiecej. Dlaczego starzy znikaja a tylko nieliczni sie trzymaja? Dorosli? Opanowali sztuke zarobku? Nauczyli sie AT i kosza kase? Tak na chlopski rozum.
-- Dodano: śr 24-02-2016, 19:13 --
Zgadza się. Opanowując 2 pierwsze punkty zarabiamy nawet na czystym wykresie. Jestem tego przykładem. At potrzebna mi jest tylko do zasięgów.FatCows pisze:Sledzac nawet to forum od 2008 roku widze, ze ludziska sie zmieniaja. Coraz to nowi. Coraz wiecej. Dlaczego starzy znikaja a tylko nieliczni sie trzymaja? Dorosli? Opanowali sztuke zarobku? Nauczyli sie AT i kosza kase? Tak na chlopski rozum.
I dokladnie sie rowniez pod tym podpisze. Czyli jezeli mamy dwa pierwsze punkty i one sa najwazniejsze, to opanowujac je mozemy zarabiac na paru liniach. Wszystko zalezy od naszej pazernosci i psychiki. Myle sie?Kusus pisze:1. Psychika inwestowaniaFatCows pisze:Ups. Jakos nie widze zadnego wykresu z naniesionymi elementami AT, ktory by byl jasny i klarowny. Rozumiem, ze AT istnieje baaaaaaardzo dlugo. Chyba wystarczajaco dlugo aby przynajmniej 51% zaczela zarabiac? A tutaj ups i zonk. Tyle laciszy to dziala, ze juz kazdy powinien ja miec w jednym palcu i skoro dalej dzialaja te same zasady, to dlaczego 80% traci kase?
2. Zarządzanie kapitałem
Przecież na 26 podobno spadamyPipsKong pisze:ropa już chce mocno do góry IMO , a te wszystkie info które napływają zewsząd tylko ja blokują ;/;/
moim zdaniem jak zobaczymy jeszcze raz 30 to będzie to super okazja na L![]()
![]()

LT jest jedną z kilku podstaw AT, ale nie przypisywałbym jej palmy pierszeństwa, o ile w ogóle mozna w ten sposób gradować poszczególne składowe AT.fx-technik pisze:Pierwsza podstawowa rzecz w AT, to LT (linia trendu).
Nie możemy wiedzieć jak prawidłowo narysować LT, zanim nie zobaczymy 100% tego trendu na wykresie.
Druga część cytatu to... no właśnie, może byś rozwinął to bardziej szczegółowo na przykładzie E/U D1. Bo ja szczerze powiedziawszy, nie za bardzo wiem o jaki trend w kontekście wyznaczania LT ci chodzi.
Tylko, mam prośbę - napisz rzeczowo, daruj mi swój klasyczny styl wypowiedzi, wiesz że mi on lata koło pióra, więc skup się na merytorycznych szczegółach.
Naprawdę jestem ciekaw jak ty widzisz modelowe rysowanie Lini Trendu.