GBPUSD.png
DayTrading: Piątek 19.02.2016
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Piątek 19.02.2016
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DokladnieMR. D pisze:Patrząc po Twoich wpisach w piątek to chyba grubo sie w longi ubraleś? Ruch jest zastanawiający.FatCows pisze:Eeee tam. Kabel zaraz wroci tam skad spadl.

Ale o co chozi?
Trza sie przygladac czy ostrzyc dzide? 

fx-technik pisze:
Widzisz jednak jesteś zasięgi wyznaczone w oparciu o mechanikę ruchu ceny na świecy Doji na wykresie weekly jako najniższej świecy i możliwym dołku zielone up czerwone dół środek ustawienie zleceń

załącznika nie dałem
Nauka nauka nauka....... 

Cały forex pojawiły sie głosy wewnątrz UK, ze porozumienie haniebne i Cameron guzik załatwił. Ryzyko wyjaśnia jest większe niz było.FatCows pisze:DokladnieMR. D pisze:Patrząc po Twoich wpisach w piątek to chyba grubo sie w longi ubraleś? Ruch jest zastanawiający.FatCows pisze:Eeee tam. Kabel zaraz wroci tam skad spadl.Bilem sie z myslami czy zostawiac zlecenia? Liczylem, ze do 22:30 wyleza z tym UK i sie powyjasnia sytuacja. Jak otworza sie na 4250, to kilka zlecen na SL pojdzie. Widac, ze ten piatek pompowali pod UK Kabla a reszta siedziala na tym poziomie. Zobaczymy. Edek do przodu bedzie tak czy owak.
- fx-technik
- Fanatyk
Zasięg wyznaczony jednym kliknięciem:santo pisze:fx-technik pisze:
Widzisz jednak jesteś zasięgi wyznaczone w oparciu o mechanikę ruchu ceny na świecy Doji na wykresie weekly jako najniższej świecy i możliwym dołku zielone up czerwone dół środek ustawienie zleceńPodstawa PA A ZASIĘG WG FORMACJI HARMONICZNEJ
załącznika nie dałem
widzisz banał nawet nie spróbowałeś zgadnąć. Teraz pokazałem co będę grał i dlaczego. Planowałem że cena podejdzie dopiero w poniedziałek ale skoro już jest biorę elki i w długą. Formacja harmoniczna jako minimum bo są inne nadrzędne i przebicie tego poziomu odbędzie się zleceniem stop cofnięcie dołożenie longa z palca..... stop jest logiczny, więc się nie rozpisuje. Podejrzewam że do 1 w impulsie będzie. Zobacz .... kilka technik zgrywa się. I jeszcze coś czego może nie wiesz, że negacja formacji też jest formacją (dotyczy to formacji harmonicznych jak i świecowych). Więc ... może miałbym to ubrać w jakąś metafizykę?? Za prostę żebyś się odniósł merytorycznie
Dadas wiem ma bardzo podobne EA w wersji 3,11 /wiesz że wiem ze ty wiesz/ ale wolę stary skrypt a tu by zaciemniał sprawę, wiec mi gacie nie spadną. Dla wyjaśnienia jeden klik wg pierwszej wybijające.... drugi wg symetrii rynky S4lubR4 na ekstremie a klik w środku. Tak Maestro wiem znam.
Banał, ale genialny i tego ci nie mogę ująć.
@Andrut: E tam jestem raz na miesiąc, ciężko byłoby ogarniać fx pracę i kilka forów
Tak trochę mojej pracy dla Ciebie żeby offtopu nie było, a może się przyda 
Dadas wiem ma bardzo podobne EA w wersji 3,11 /wiesz że wiem ze ty wiesz/ ale wolę stary skrypt a tu by zaciemniał sprawę, wiec mi gacie nie spadną. Dla wyjaśnienia jeden klik wg pierwszej wybijające.... drugi wg symetrii rynky S4lubR4 na ekstremie a klik w środku. Tak Maestro wiem znam.

@Andrut: E tam jestem raz na miesiąc, ciężko byłoby ogarniać fx pracę i kilka forów

Ostatnio zmieniony 21 lut 2016, 21:41 przez santo, łącznie zmieniany 1 raz.
Nauka nauka nauka....... 

- fx-technik
- Fanatyk
Opcja na spadki:
zobacz jedno fibo i już standard w mt4fx-technik pisze:Opcja na spadki:

Kusus cześć

edit poprawiłem strzałkę na poprawne miejsce pokrywa się z PA
Nauka nauka nauka....... 

według aktualnego XE.COM
na GBPPLN - luka w dół
na EURPLN - luka w górę
wniosek? EUR power
na GBPPLN - luka w dół
na EURPLN - luka w górę
wniosek? EUR power

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami