Cblondyn pisze:Ale skuteczność ok. 2% to jedna udana na 50 prób prawda?
Witaj. Suteczność 2% odnosi się tylko do transakcji zakończonych zyskiem 1000 pipsów. Faktyczna skuteczność to 16.39%. Nie powala ale działa.
Kolejna sprawa dla mnie kluczowa. Nie przestawianie SL.
SL traktuję tutaj jako koszt. Gotowy jestem stracić 40 pipsów plus spread. Godzę się z tym zanim wejdę na rynek. Godzę się również z tym że mając dzisiaj 700 pipsów jutro mogę mieć 500 albo i mniej, tak samo jak mogę mieć 800 i więcej.
Moja rada. Skup się na RR5-10 i będzie duuużo lepiej. Setup wejścia ten sam i przestawiany SL z krokiem 2xSL.
Dziękuję za radę. Musiałbym to krok po kroku przetestować.
Moje pytanie. Czy wniosek, że będzie duuużo lepiej opierasz na konkretnych danych?
-- Dodano: 15 lut 2016, 22:46 --
irmentruda pisze:
akurat dziś wykres GBPJPY na D1 przecina w górę SMA(5,1). to gdzie będzie buy limit i SL?
Decyzję podejmę po zamknięciu świecy. Będę szukał okazji do kupna jeśli świeca zamknie się ponad średnią i ponad nią otworzy lub jeśli zamknie się pod średnią ale otworzy już powyżej. Ruch ceny musi wypełnić definicję przecięcia średniej.
-- Dodano: 15 lut 2016, 23:15 --
Witam
W załączniku wykres zaraz po otwarciu świecy. Cena przecięła średnią. Wartość średniej wynosi 164.551. Ustawiłem zlecenie oczekujące typu buy limit o wartości 164.711. (średnia plus 20 pipsów, minus 4 pipsy spreadu). Stop Loss 164.311 (średnia minus 20 pipsów, minus 4 pipsy spreadu).
Na dzisiaj to wszystko.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.