Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
slaw2005
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: slaw2005 »

raposo pisze:
slaw2005 pisze:
wezcie mnie naprostujcie bo sobota już :564:
Właśnie z racji, że sobota to ode mnie 'tylko' tyle... ;)
http://forexclub.pl/edukacja/porady/rod ... BID/OFFER)

hej czytałem to już kiedyś - to nie jest sprecyzowane

ja pytam czy może ktoś doświadczył sytuacji takiej jak :
--
-- mamy wsparcie na poziomie 100 --i chcemy kupić idealnie po tej cenie albo np. 101
-- załóżmy ze spreed tej pary to 5 czyli 105-110 ( bid - ask )
--zakładam ze kurs spadając odbije i zrobi korektę od tych 100
--i teraz mogę wystawić zlecenie z limitem po 105 żeby kupic ( czyli po cenie ask ) lub wystawić BID place do ofert po 101

-- i teraz tak jak pisze broker żeby uniknąć kosztów spreedu musielibyśmy kupic po cenie 101 w wystawionej ofercie BID ale tylko wtedy gdy cena Ask nie zrówna się z ceną BID ( nie dojdzie do niej ) ale czy jest to możliwe ???????? mało tego nigdy nie jesteś pewny ze kupisz

--- a tak poza tematem -- był kiedyś rozszerzony spreed na otwarciu i sobie mysle wstawię w srodek BID place - będę pierwszy - założyłem ze kurs pojdzie do góry i chciałem kupic ale nie z palca askiem bo było dosyć wysoko--- heh.. myślicie ze moja oferta się pojawiła? ( a było to 5 lotów) dupa !!!!!!! nie wiem jakie jest minimalne wymaganie milionowe :think:

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Pobraliście już najnowszą wersje Javy? U mnie po instalacji zdemolowało kompa - polecam zrobić wcześniejszą kopię ważniejszych rzeczy.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

slaw2005 pisze: -- i teraz tak jak pisze broker żeby uniknąć kosztów spreedu musielibyśmy kupic po cenie 101 w wystawionej ofercie BID ale tylko wtedy gdy cena Ask nie zrówna się z ceną BID ( nie dojdzie do niej ) ale czy jest to możliwe ???????? mało tego nigdy nie jesteś pewny ze kupisz
Jest to możliwe ale tak jak piszesz, nie ma gwarancji, że ktoś zgarnie akurat Twoje zlecenie z rynku lub, że zniknie w całości - ale jeśli chociażby u nas na GPW jest tak samo. Natomiast dużym plusem, w porównaniu dla klasycznych zleceń oczekujących, jest to, że jeśli dojdzie do jego realizacji to na pewno bez poślizgu cenowego.
T-REX pisze:Pobraliście już najnowszą wersje Javy? U mnie po instalacji zdemolowało kompa - polecam zrobić wcześniejszą kopię ważniejszych rzeczy.
Właśnie pobrałem w tym momencie i jest OK. Windows 8. Mało tego, JForex chodzi mi dużo sprawniej :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Mi wywaliło wszystkie programy mające skrót na pulpicie, jakby je usunęło wraz ze starą wersją. JForex szybciej się loguje, ale wykresy mulą jak dawniej, na zmianę TF trzeba czasem sporo poczekać.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

T-REX pisze:Mi wywaliło wszystkie programy mające skrót na pulpicie, jakby je usunęło wraz ze starą wersją. JForex szybciej się loguje, ale wykresy mulą jak dawniej, na zmianę TF trzeba czasem sporo poczekać.
Może usuń całkowicie Javę i zainstaluj na nowo? U mnie też się różne cuda działy ale wcześniej właśnie usunąłem wcześniejszą wersję i musiałem zrestartować system, bo np. straciłem dostęp do sieci na jednej przeglądarce.
W JForex używam dwóch wykresów max. i szybciej mi się ładują niż w zeszłym tygodniu... Przy większej ilości może faktycznie traci to znaczenie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Mam wszystkie majorsy to tak dużo? Pobazgrane na maksa - to prawda, ale stara wersja jakoś JF dawała radę. nie skalpuję na 10 s więc specjalnie to nie przeszkadza, ale ta kreska ładowania wygląda słabo...

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

slaw2005 pisze:

--- a tak poza tematem -- był kiedyś rozszerzony spreed na otwarciu i sobie mysle wstawię w srodek BID place - będę pierwszy - założyłem ze kurs pojdzie do góry i chciałem kupic ale nie z palca askiem bo było dosyć wysoko--- heh.. myślicie ze moja oferta się pojawiła? ( a było to 5 lotów) dupa !!!!!!! nie wiem jakie jest minimalne wymaganie milionowe :think:
Nie pojawiło się zlecenie w arkuszu ? Przecież Dukas reklamuje się, że puszcza zlecenia na otwarty rynek, do którego daje podgląd.
Nie chce się czepiać (Raposo - to do Ciebie, bo wiem, że robisz się czasem drażliwy w takich sytuacjach :)) bo nie mam tam konta, ale zastanawiałem się na ile realny jest ten otwarty rynek.
Kiedyś miałem to samo w Noble na MT5. Też chwalili się , że zlecenia idą na otwarty rynek i dają do niego podgląd. Klepnąłem zlecenie na Usd/Rub , tak jak Ty między oferty bid i ask. To był tylko locik, ale i tak się nie pojawił w arkuszu.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

RobertK
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: RobertK »

U mnie Dukas na najnowszej Javie działa bardzo dobrze.

Ale mam pytanie odnośnie swapów. W zasadzie już się z tym pogodziłem, że nic z tego nie rozumiem (o czym na forum wspomniałem), ale może ktoś mi wytłumaczy mój ostatni przykład:

W czwartek otworzyłem kilka pozycji z dodatnimi swapami:
m.in.
AUDCAD
EURGBP
EurUsd
oraz kilka innych

i jedną pozycję z ujemnym swapem:
USDTRY

Na wszystkich pozycjach z dodatnimi swapami nie zostały one naliczone ("0"), natomiast jedyna pozycja z ujemnym swapem dostała potrójne naliczenie.
No i moje pytanie - dlaczego tak a nie inaczej? ;)

Tych mogących to wytłumaczyć proszę o odp, gdyż ACC Manager odesłał mnie do polityki overnight :(

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

RobertK pisze: No i moje pytanie - dlaczego tak a nie inaczej? ;)
Od zawsze gram w Dukascopy krótkoterminowo i nie przyglądałem się nigdy swapom więc za bardzo nie pomogę... Tym bardziej, że faktycznie nie jest to wcale takie proste :P. Prawdopodobnie chodzi o to, co jest napisane tu w akapicie:
https://www.dukascopy.com/swiss/pl/fore ... overnight/
"Procedura Rolowania" - sprawdź czy masz takie zapisy w raportach. Może swapy zostaną dopiero naliczone?

Z ciekawostek i nowości...
Dukascopy wprowadziło konta handlowe prowadzone w ZŁOCIE (XAU). Oczywiście złota fizycznie z konta wypłacić nie można ale samo przewalutowanie z/na nie odbywa się po korzystnych kursach. Szczegóły:
https://www.dukascopy.com/swiss/pl/forex/gold-accounts/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
slaw2005
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: slaw2005 »

może jak pojedziemy na szkolenie w marcu do Warszawy to się wszystkiego dowiemy :lol:

konto w złocie jest ciekawe - zarobisz w rok 30 % a złoto spadnie o 30 % i jesteś na zero, -

po zainstalowaniu nowej javy nigdy nie wywalam starej ( niech sobie spoczywa ) i generalnie jest ok
Ostatnio zmieniony 15 lut 2016, 20:06 przez slaw2005, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ