Dukascopy - ECN
Re: Dukascopy - ECN
+/- od 18:00 sp500 niedostępne ktoś wie czemu ? i czy można to reklamować ? Człowiek otwiera pozycje wyłączają instrument podobnie z ropa jakis czas temu
a czy dzisiaj nie jest swieto w stanach?tarfue pisze:+/- od 18:00 sp500 niedostępne ktoś wie czemu ? i czy można to reklamować ? Człowiek otwiera pozycje wyłączają instrument podobnie z ropa jakis czas temu
moze cos przespalem ok a brent ostatnimi czasami ? Light dostępne brent przerwy
nie wiem Tarfue od kiedy napisali ze baryłka czy tam beczka blaszana drozsza od cieczy to to olałemtarfue pisze:moze cos przespalem ok a brent ostatnimi czasami ? Light dostępne brent przerwy

Czemu od razu tak pesymistycznie... A jak wzrośnie o 30% to zarobisz łącznie 60%slaw2005 pisze: konto w złocie jest ciekawe - zarobisz w rok 30 % a złoto spadnie o 30 % i jesteś na zero, -

-- wt 16-02-2016, 11:12 --
Święto w USA - Dzień Prezydenta.tarfue pisze:+/- od 18:00 sp500 niedostępne ktoś wie czemu ? i czy można to reklamować ? Człowiek otwiera pozycje wyłączają instrument podobnie z ropa jakis czas temu
Informacja na stronie głównej brokera:
https://www.dukascopy.com/swiss/english ... ews=200511
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Konto w złocie to ciekawa alternatywa, choć oczywiście nie ma przymusu aby z niej korzystać.
Chwali się jednak brokerowi, że urozmaica ofertę.
Jest jednak jeden poważny minus u Dukasa, z powodu którego nie zdecydowałem się na założenie u nich rachunku.
Chodzi o to, że pozycje zamknięte rozliczane są w walucie bazowej, a nie w złotówkach, mimo, że konto prowadzone jest w złotówkach i w złotówkach wyliczane są prowizje.
Problem w/g mnie jest dosyć poważny, choć może na pierwszy rzut oka niezauważalny.
Za cały rok macie rozliczenie zamkniętych pozycji w walutach bazowych. Dukas nie wysyła pita. Jeśli wynik z konta Dukasa wykażecie w urzędzie skarbowym to wtedy US może kazać wam przynieść rozliczenie (ja miałem w 2015 kontrolę US za rok 2013, za który wykazałem wyniki z Armady i Irona). I tu zaczyna się problem bo nagle okaże się, że wszystkie zamknięte pozycje trzeba przeliczać na złotówki i to pewnie po kursie z danego dnia.
Odpuściłem konto w Dukasie (choć z żalem) bo nie mam w sobie dość sił aby przeliczać wszystkie pozycje na złotówki.
Sygnalizowałem problem pracownikowi Dukasa, który się ze mną kontaktował mailowo, ale nie otrzymałem na to żadnej odpowiedzi. Temat jak widać olany przez brokera.
@Raposo
Ty masz u nich większy prestiż, więc może byś zasygnalizował ten problem brokerowi ?
Chwali się jednak brokerowi, że urozmaica ofertę.
Jest jednak jeden poważny minus u Dukasa, z powodu którego nie zdecydowałem się na założenie u nich rachunku.
Chodzi o to, że pozycje zamknięte rozliczane są w walucie bazowej, a nie w złotówkach, mimo, że konto prowadzone jest w złotówkach i w złotówkach wyliczane są prowizje.
Problem w/g mnie jest dosyć poważny, choć może na pierwszy rzut oka niezauważalny.
Za cały rok macie rozliczenie zamkniętych pozycji w walutach bazowych. Dukas nie wysyła pita. Jeśli wynik z konta Dukasa wykażecie w urzędzie skarbowym to wtedy US może kazać wam przynieść rozliczenie (ja miałem w 2015 kontrolę US za rok 2013, za który wykazałem wyniki z Armady i Irona). I tu zaczyna się problem bo nagle okaże się, że wszystkie zamknięte pozycje trzeba przeliczać na złotówki i to pewnie po kursie z danego dnia.
Odpuściłem konto w Dukasie (choć z żalem) bo nie mam w sobie dość sił aby przeliczać wszystkie pozycje na złotówki.
Sygnalizowałem problem pracownikowi Dukasa, który się ze mną kontaktował mailowo, ale nie otrzymałem na to żadnej odpowiedzi. Temat jak widać olany przez brokera.
@Raposo
Ty masz u nich większy prestiż, więc może byś zasygnalizował ten problem brokerowi ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Wg mnie problemu nie ma, bo oferujemy program Podatek, który obsługuje JForex i pozwala wyliczyć należności podatkowe w sposób poprawny (wg US)
. Program jest w pełni darmowy dla naszych klientów, tak więc zachęcam...
A taki sposób przeliczeń jest zapewne podyktowany sposobem rozliczenia transakcji na rynku ECN - więcej informacji zapewne przekaże samo Dukascopy. Kiedyś o to wypytywałem czemu mają to takie skomplikowane i ponoć tak już musi być.

A taki sposób przeliczeń jest zapewne podyktowany sposobem rozliczenia transakcji na rynku ECN - więcej informacji zapewne przekaże samo Dukascopy. Kiedyś o to wypytywałem czemu mają to takie skomplikowane i ponoć tak już musi być.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Nic nie wspominałes o tym programie gdy rozmawialiśmy na privraposo pisze:Wg mnie problemu nie ma, bo oferujemy program Podatek, który obsługuje JForex i pozwala wyliczyć należności podatkowe w sposób poprawny (wg US).

Możesz napisać coś wiecej ? W sensie jak wygląda wyliczenie (jakiś skrin) , jak się ma sprawa, gdy konto prowadzone jest w innej walucie albo w złocie

Trust no bit**es.
Bo nie pytałeś?MarioDM pisze:Nic nie wspominałes o tym programie gdy rozmawialiśmy na privraposo pisze:Wg mnie problemu nie ma, bo oferujemy program Podatek, który obsługuje JForex i pozwala wyliczyć należności podatkowe w sposób poprawny (wg US).
![]()
Możesz napisać coś wiecej ? W sensie jak wygląda wyliczenie (jakiś skrin) , jak się ma sprawa, gdy konto prowadzone jest w innej walucie albo w złocie. I jak często można to robić, w sensie czy mozna po każdej transakcji z zadanego okresu zobaczyć wyliczenia w złotówkach z jakim wynikiem się zamknęły (prowadzę własny rejestr pozycji w exelu i muszę mieć wartość w złotych kursu zamknięcia).

http://forexclub.pl/edukacja/podatki/pr ... b-podatek/
Złota nie ma, bo wczoraj to odkryłem w Dukascopy, a dodatkowo jeszcze nie ma potrzeby rozliczania się z takich transakcji (dopiero w 2016, bo wcześniej go nie było) - jeśli będzie potrzeba to dodamy taką opcję w przyszłym roku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu