raposo pisze:Damian77 pisze:Damian77 pisze:coś zrobili z danymi - świeczki np wakacyjne całkiem inaczej wyglądają po "odświeżeniu"
posypały mi się na daxie rysunki oparte na świeczkach h4
-- śr 11-11-2015, 10:07 --
w/g mnie w danych przed 23 września jest tylko 10-18 czasu serwera a nie 9-22
fxpro kombinuje ze świeczkami, nawet na kontach, na których nikt nie gra
w ciagu kilku miesięcy zgłaszałem kilka razy reklamacje i naprawiali - niekoniecznie , niezwłocznie
ostatnio zauważyłem lepsze "cuda" na wykresie D1 #ger30_h6
przykładowo otwarcie świeczki d1 z dnia 24 sierpnia 2015 r. obecnie jest 10009 a faktycznie było 9783 - różnica 226 p
zalecam ostrożność z wykorzystaniem wykresów tego brokera
Skoro na kontach nikt nie gra to po co mieliby kombinować...?
Tak wielkie różnice to raczej nieumyślny błąd niż "kombinacje"... Niestety to czasem się zdarza i najczęściej winne jest źródło danych lub nieodpowiednia ich filtracja (brokerzy zazwyczaj w pewnym stopniu filtrują dane, aby np. wyeliminować bad ticki). Piszesz o instrumencie Ger30 - czyli kontraktach futures. Sam też gram na DAXie w FxPro ale akurat na Spot (#Germany30), czyli instrumentach wprowadzonych w zeszłym roku i tam rozbieżności nie zauważyłem. Jeśli dalej będą występować na futures to możesz podesłać mi na maila screen z wykresem oraz numerem serwera to będę próbował ich przycisnąć żeby to zbadali u źródła...
mam akurat screena z 9 września 2015 gdzie jest ta świeczka z 24.08.2015 (przykładowa bo problem dotyczy wielu)
oraz jak wygląda obecny
- każdorazowo zgłaszam na chacie, ale to jest droga przez mękę, dla nich jest ok ... chyba , że trafi się ktoś bystry i chce to naprawić to zgłasza do IT i po miesiącu dwóch jest ok - o zgrozo wspominane w listopadzie błędne h4 dopiero w styczniu naprawili
po 90 minutach na czacie, pokazywania wykresów teraz i tych z września, Pani Mary Allen uznała, że skoro zapisałem sam wykres a nie pulpit to wykresy nie są z fxpro ... no...k.... mnie zawinęła po takim czasie... mam kaca, że straciłem tyle czasu aby broker łaskawie zauważył problem... najgorsza obsługa z jaką miałem styczność w życiu
pomyśleć co by było gdybym chciał coś finansowego wyjaśnić, zareklamować... nigdy więcej fxpro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.