FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Re: FxPro (ECN) - wątek II

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

Damian77 pisze:coś zrobili z danymi - świeczki np wakacyjne całkiem inaczej wyglądają po "odświeżeniu"
posypały mi się na daxie rysunki oparte na świeczkach h4 :(

-- śr 11-11-2015, 10:07 --

w/g mnie w danych przed 23 września jest tylko 10-18 czasu serwera a nie 9-22
fxpro kombinuje ze świeczkami, nawet na kontach, na których nikt nie gra

w ciagu kilku miesięcy zgłaszałem kilka razy reklamacje i naprawiali - niekoniecznie , niezwłocznie

ostatnio zauważyłem lepsze "cuda" na wykresie D1 #ger30_h6
przykładowo otwarcie świeczki d1 z dnia 24 sierpnia 2015 r. obecnie jest 10009 a faktycznie było 9783 - różnica 226 p
zalecam ostrożność z wykorzystaniem wykresów tego brokera

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Damian77 pisze:
Damian77 pisze:coś zrobili z danymi - świeczki np wakacyjne całkiem inaczej wyglądają po "odświeżeniu"

w ciagu kilku miesięcy zgłaszałem kilka razy reklamacje i naprawiali - niekoniecznie , niezwłocznie

przykładowo otwarcie świeczki d1 z dnia 24 sierpnia 2015 r. obecnie jest 10009 a faktycznie było 9783 - różnica 226 p
Skoro na kontach nikt nie gra to po co mieliby kombinować...? :)

Tak wielkie różnice to raczej nieumyślny błąd niż "kombinacje"... Niestety to czasem się zdarza i najczęściej winne jest źródło danych lub nieodpowiednia ich filtracja (brokerzy zazwyczaj w pewnym stopniu filtrują dane, aby np. wyeliminować bad ticki). Piszesz o instrumencie Ger30 - czyli kontraktach futures. Sam też gram na DAXie w FxPro ale akurat na Spot (#Germany30), czyli instrumentach wprowadzonych w zeszłym roku i tam rozbieżności nie zauważyłem. Jeśli dalej będą występować na futures to możesz podesłać mi na maila screen z wykresem oraz numerem serwera to będę próbował ich przycisnąć żeby to zbadali u źródła...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:
Damian77 pisze:

Skoro na kontach nikt nie gra to po co mieliby kombinować...? :)

Tak wielkie różnice to raczej nieumyślny błąd niż "kombinacje"... Niestety to czasem się zdarza i najczęściej winne jest źródło danych lub nieodpowiednia ich filtracja (brokerzy zazwyczaj w pewnym stopniu filtrują dane, aby np. wyeliminować bad ticki). Piszesz o instrumencie Ger30 - czyli kontraktach futures. Sam też gram na DAXie w FxPro ale akurat na Spot (#Germany30), czyli instrumentach wprowadzonych w zeszłym roku i tam rozbieżności nie zauważyłem. Jeśli dalej będą występować na futures to możesz podesłać mi na maila screen z wykresem oraz numerem serwera to będę próbował ich przycisnąć żeby to zbadali u źródła...
mam akurat screena z 9 września 2015 gdzie jest ta świeczka z 24.08.2015 (przykładowa bo problem dotyczy wielu)
oraz jak wygląda obecny
- każdorazowo zgłaszam na chacie, ale to jest droga przez mękę, dla nich jest ok ... chyba , że trafi się ktoś bystry i chce to naprawić to zgłasza do IT i po miesiącu dwóch jest ok - o zgrozo wspominane w listopadzie błędne h4 dopiero w styczniu naprawili

po 90 minutach na czacie, pokazywania wykresów teraz i tych z września, Pani Mary Allen uznała, że skoro zapisałem sam wykres a nie pulpit to wykresy nie są z fxpro ... no...k.... mnie zawinęła po takim czasie... mam kaca, że straciłem tyle czasu aby broker łaskawie zauważył problem... najgorsza obsługa z jaką miałem styczność w życiu
pomyśleć co by było gdybym chciał coś finansowego wyjaśnić, zareklamować... nigdy więcej fxpro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Hmm... Nie będę tłumaczył Pani Allen, bo nawet jej nie znam ale akurat na live chatach brokerów z każdego zakątka świata (tak, z Polski także ;) ) nie trudno trafić na kogoś nieogarniętego, świeżego po szkoleniu lub po prostu 'olewusa'. Za to na pewno nigdy nie składa się reklamacji na czacie - tylko i wyłącznie mailowo, aby mieć wszystko na piśmie oraz przekazać jak najwięcej szczegółów (imię, nazwisko, numer konta itd. itp.). W sprawach handlu i problemach technicznych najlepiej wszystko kierować bezpośrednio na:
dealing@fxpro.com
lub
support@fxpro.com

lub do mnie, a ja skontaktuję się z polską obsługą FxPro i załatwimy to zdecydowanie szybciej oraz na pewno skuteczniej do czego też wcześniej zachęcałem niejednokrotnie... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:Hmm... Nie będę tłumaczył Pani Allen, bo nawet jej nie znam ale akurat na live chatach brokerów z każdego zakątka świata (tak, z Polski także ;) ) nie trudno trafić na kogoś nieogarniętego, świeżego po szkoleniu lub po prostu 'olewusa'. Za to na pewno nigdy nie składa się reklamacji na czacie - tylko i wyłącznie mailowo, aby mieć wszystko na piśmie oraz przekazać jak najwięcej szczegółów (imię, nazwisko, numer konta itd. itp.). W sprawach handlu i problemach technicznych najlepiej wszystko kierować bezpośrednio na:
dealing@fxpro.com
lub
support@fxpro.com

lub do mnie, a ja skontaktuję się z polską obsługą FxPro i załatwimy to zdecydowanie szybciej oraz na pewno skuteczniej do czego też wcześniej zachęcałem niejednokrotnie... ;)
tak, straciłem niepotrzebnie czas na czacie,
w wiadomości opisałem przypadek innej swieczki, jest ich sporo a w jednym komputerze miałem stare pliki w historii -tzn nieodświeżane i uchwyciłem cały pulpit aktywny a nie wykres, więc mają dowód , ze to fxpro i to samo konto cały czas

Awatar użytkownika
TomeK_Fx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TomeK_Fx »

Witam,

Mam dziwny błąd na MT4 w FxPro. Po otwarciu pozycji profit nie zmienia się ... Jest tylko spread. Miał ktoś z Was podobne problemy z MT4 u tego brokera?

Przeinstalowanie platformy nic nie dało. Macie jakieś pomysły co może być przyczyną ?

Na demo wszystko działa.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

Wrzuć lub podeślij mi screen z całej platformy. Łatwiej będzie coś wymyślić
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
TomeK_Fx
Stały bywalec
Stały bywalec

Na screenie to raczej nic nie będzie widać. Nagrałem krótki filmik jak miałem otwartą pozycje,
prześlę Ci link jak go wrzucę na yt.

Ogólnie wykresy działąją, wszystko inne też tylko profit jest cały czas na minusie tyle ile wynosi spread.

Victory
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Victory »

@TomeK_Fx mam ten sam problem, w dodatku jak przesuwam na wykresie SL i TP to nie liczy mi ich.
Od wczoraj wysyłam screeny zawieram operacje na pałę żeby im pokazać że nie działa,
to samo na androidzie jak i PC na bank coś z serwerem nie tak. Trzy światy do czwartku perfect a teraz lipa,
Na którym jesteś? Ja na real04 i cholernie mnie to irytować zaczyna

Awatar użytkownika
TomeK_Fx
Stały bywalec
Stały bywalec

Victory pisze:@TomeK_Fx mam ten sam problem, w dodatku jak przesuwam na wykresie SL i TP to nie liczy mi ich.
Od wczoraj wysyłam screeny zawieram operacje na pałę żeby im pokazać że nie działa,
to samo na androidzie jak i PC na bank coś z serwerem nie tak. Trzy światy do czwartku perfect a teraz lipa,
Na którym jesteś? Ja na real04 i cholernie mnie to irytować zaczyna
U mnie problem pojawił się w piątek po południu no i trwa do dzisiaj. :? Też jestem na real04. Na androidzie też porażka.

Nie zrobią tego do końca tygodnia to wypłacam kase.

ODPOWIEDZ