DayTrading: Środa 10.02.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 lut 2016, 00:00

Wzrost
6
29%
Bez zmian
3
14%
Spadek
12
57%

Liczba głosów: 21

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 10.02.2016

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

magura2004 pisze:Ujek może nawet na 105 polecieć
No, ja widziałem 110, ale dyskusja była z MR.D, bo on fundamentami się sugerował.
Tzn. próbował do tradingu zastosować własną logikę.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

fx-technik pisze:A UJ-ek ma w dooopie fundamenty...
Bo fundamenty będą za 2 miesiące. Teraz co innego gra :)

Schemat będzie taki (zakładając, że się nie walnąłem ale chyba raczej nie): Jak się ludziska zorientują, że to poważnie już UP jedzie, to na hurrrrrraaaaa zaczną ładować Lki. Wtedy nastąpi zjazd korekcyjny i to potężny pod wejścia obecne. Wyleszczone zostanie 80%. Z tych 80% kolejne 80% zacznie ładować Ski a tu znowu będzie ZONK bo pojadą UP wracając do stanu wyjścia.

Idąc dalej, to wszelkie zlecenia złożone po 15 lutego będą zdjęte zjazdem korekcyjnym itd.

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

doktorek pisze:na ropie wazne poziomy to 27,30---27,50 jak obroni to wazny pozio 27,90

-- Dodano: 10 lut 2016, 21:52 --
doktorek pisze:na ropie wazne poziomy to 27,30---27,50 jak obroni to wazny pozio 27,90
jak nie obroni to trudno okreslic gdzie spadnie
ropa porusza się w kanale spadkowym i można wyznaczyć przybliżone poziomy. imo niżej mamy 26,40 oraz 25 z rgr. możemy również w czarnym scenariuszu zaliczyć 21 i dopiero wtedy mocniejsza korekta może się pojawić.

Ujka niestety widzę w okolicach 103-105 i dopiero wtedy powrót do wzrostów,

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

O zaglądam i akurat mój nick sie pojawił. Tak to prawda źle oceniłem sytuację. Sadziłem, że Boj będzie próbował bronić. Fundamenty maja to do siebie,że czesto są w cenie. Ruch jest wtedy kiedy fundament zaskoczy rynek. Dalej jestem dziwnie spokojny. Rynek niestety grał pod korektę. Na oandzie w pewnym momencie było 80% longow. Skoro fundusze redukują długie pozycje na Jenie to znaczy ze koniec jest blisko. 8 figur zjazdu w 10 dni? Grubo.Zobaczymy albo zainterweniują i wepchną nad 1,15 albo poczekają do marca i wtedy odpalą.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2016, 22:21 przez MR. D, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Nie dadzą elkom pograć już dzisiaj na ropie.
The only way is up

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

MR. D pisze:O zaglądam i akurat mój nick sie pojawił. Tak to prawda źle oceniłem sytuację. Sadziłem, że Boj będzie próbował bronić. Fundamenty maja to do siebie,że czesto są w cenie. Ruch jest wtedy kiedy fundament zaskoczy rynek. Dalej jestem dziwnie spokojny. Rynek niestety grał pod korektę. Na oandzie w pewnym momencie było 80% longow. Skoro fundusze redukują długie pozycje na Jenie to znaczy ze koniec jest blisko. 10 figur zjazdu w 10 dni? Grubo.Zobaczymy albo zainterweniują i wepchną nad 1,15 albo poczekają do marca i wtedy odpalą.
Staty Oandy to idealny anty-wskaźnik.
Graj odwrotnie, sukces murowany!
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

fx-technik pisze:
MR. D pisze:O zaglądam i akurat mój nick sie pojawił. Tak to prawda źle oceniłem sytuację. Sadziłem, że Boj będzie próbował bronić. Fundamenty maja to do siebie,że czesto są w cenie. Ruch jest wtedy kiedy fundament zaskoczy rynek. Dalej jestem dziwnie spokojny. Rynek niestety grał pod korektę. Na oandzie w pewnym momencie było 80% longow. Skoro fundusze redukują długie pozycje na Jenie to znaczy ze koniec jest blisko. 10 figur zjazdu w 10 dni? Grubo.Zobaczymy albo zainterweniują i wepchną nad 1,15 albo poczekają do marca i wtedy odpalą.
Staty Oandy to idealny anty-wskaźnik.
Graj odwrotnie, sukces murowany!
doskonale to wiem, dlatego jestem zły na siebie, że to widziałem a jednak próbowałem zaczarować wykres :evil:

Choć patrząc historycznie młotek na weekly by mnie nie zdziwił :564:
Ostatnio zmieniony 10 lut 2016, 22:28 przez MR. D, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

Panowie był kiedyś taki gościu od szkoleń z FX co spamował wszystko swoimi reklamami. Taki co mieszkał gdzieś na Teneryfie. Jak on się nazywał? Ten ściemniacz taki? Jakiś czas temu dostawałem milion ton spamu a od jakiś paru miesięcy pustka. Popłynął czy może przestał?

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

FatCows pisze:Panowie był kiedyś taki gościu od szkoleń z FX co spamował wszystko swoimi reklamami. Taki co mieszkał gdzieś na Teneryfie. Jak on się nazywał? Ten ściemniacz taki? Jakiś czas temu dostawałem milion ton spamu a od jakiś paru miesięcy pustka. Popłynął czy może przestał?
znalazł jednego chętnego widocznie ;]
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

FatCows pisze:Panowie był kiedyś taki gościu od szkoleń z FX co spamował wszystko swoimi reklamami. Taki co mieszkał gdzieś na Teneryfie. Jak on się nazywał? Ten ściemniacz taki? Jakiś czas temu dostawałem milion ton spamu a od jakiś paru miesięcy pustka. Popłynął czy może przestał?

Niejaki Sebastian Urbański co to live trading chciał w weekendy pokazywać. Ponoć do niedawna dorabiał u jakiegoś brokera.

Zablokowany