DayTrading: Piątek 05.02.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 lut 2016, 00:00

Wzrost
10
29%
Bez zmian
7
21%
Spadek
17
50%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 05.02.2016

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

No proszę słynny Dadas. Miło poznać bo wiele o Tobie Highend opowiadał. Nie znam tego forum mógłyś podać adres i napisac pod jakim nikiem tam jestes?

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

atlanticos pisze:kurcze - tak super jest na tym FC, a to forum Nasze takie straszne, a mimo to co jakiś czas ludzie stamtąd wpadają tutaj żeby nawrócić "niewiernych" na jedyny słuszny swój własny sytem (bo inne nie mają prawa działać) i przekonać się o swojej przezajebistości :mrgreen:
No ty masz problem z głowy, dziennie zawsze kilku wyskoczy z hasłami typu:
PipsKong pisze: żaba na prezydenta !!!! :564: :564:
Zolo pisze: Dokładnie! Zgadzam się z Żabką! Cofka się należała, teraz dalej naciągają na L i bomba w dół - patrz kreski Pana Żaby :564:
ginette pisze: My tu mamy naszą żabkę.. a cała reszta niech wraca skąd przyszła. To jest sparta!!! :564:
Jesteś dobrym analitykiem, nie wiem jakim traderem, ale dla mnie takie wynoszenie na piedestały jest z lekka żenujące (nie wiem dla kogo bardziej - dla ciebie, czy dla wznoszących pochwalne peany).
Tylko proszę nie wspominać o zazdrości i tym podobnych, bo bycie "pro" na Nawi w DT, to trochę tak, jak bycie miszczem z podwóra.

A co do FC- tam jest spokojniej i bardziej kameralnie, ale świętych krów tam nie ma (trzeba mieć czasem odwagę powiedzieć że król jest nagi, lub pieprzy głupoty, bana za to nie dają). Na pewno jest więcej merytorycznej wiedzy o technicznej stronie rynku i więcej kultury, a że czasem ktoś się pojawi z powrotem na DT... raz na jakiś czas zalać się w trupa w starej, dobrej spelunie to nie grzech :lol:

Myślę, że grający na U/C powinni mieć uwzględniony ten kanał w swoich analizach i grze. Nie dlatego że ja go wrzucam, tylko dlatego, że cena go respektuje i porusza się w jego obrębie, a prędzej czy później z niego wyjdzie na określony zasięg :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

c.ajto pisze: Jesteś dobrym analitykiem, nie wiem jakim traderem, ale dla mnie takie wynoszenie na piedestały jest z lekka żenujące (nie wiem dla kogo bardziej - dla ciebie, czy dla wznoszących pochwalne peany)

A co do FC- tam jest spokojniej i bardziej kameralnie, ale świętych krów tam nie ma
co do pierwszej wypowiedzi to nawet nie wiem jak mam się do niej odnieśc... mam wyjść z karabinem i strzelac do każdego kto rzuci jakieś hasło pochwalne "o żabie"? Ani o to nie proszę ani nie mam na to wpływu - jak ktoś czuje taką potrzebę to co mi do tego... ja skupiam się na wykresach, a tutaj wrzucam analizy głównie z nudów przy okazji bo jak się puszcza transakcje i nie wydrapuje z rynku po 2 pipsy tylko szuka ruchów jak to ująłes "po figurze" to transakcja sobie leci, a coś robić trzeba w między czasie :mrgreen:

a co do braku świętych krów na FC to jedna jest... reszta niech będzie milczeniem
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

atlanticos, jestem VIP na FC, dlatego, że się mocno przyczyniłem do rozwoju forum.
Ale nie jestem jedynym VIP na FC.
Nie oznacza to, że jestem "świętą krową".
Nie znajdziesz tam haseł na mój temat, takich jak wyżej wymienione na twój.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

ceofx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ceofx »

Sorry ale mega namolna ta agitacja FC

ta.bo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ta.bo »

atlanticos pisze:
c.ajto pisze: Jesteś dobrym analitykiem, nie wiem jakim traderem, ale dla mnie takie wynoszenie na piedestały jest z lekka żenujące (nie wiem dla kogo bardziej - dla ciebie, czy dla wznoszących pochwalne peany)

A co do FC- tam jest spokojniej i bardziej kameralnie, ale świętych krów tam nie ma
co do pierwszej wypowiedzi to nawet nie wiem jak mam się do niej odnieśc... mam wyjść z karabinem i strzelac do każdego kto rzuci jakieś hasło pochwalne "o żabie"? Ani o to nie proszę ani nie mam na to wpływu - jak ktoś czuje taką potrzebę to co mi do tego... ja skupiam się na wykresach, a tutaj wrzucam analizy głównie z nudów przy okazji bo jak się puszcza transakcje i nie wydrapuje z rynku po 2 pipsy tylko szuka ruchów jak to ująłes "po figurze" to transakcja sobie leci, a coś robić trzeba w między czasie :mrgreen:

a co do braku świętych krów na FC to jedna jest... reszta niech będzie milczeniem
Czy ktoś mi może powiedzieć co to jest za bardzo fajne forum FC? :)

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Ładne to forum bardzo kolorowe. Poczytam popatrzę, na pierwszy rzut oka one men show, ale wiecej bede cos wiedział jak poczytam.

Edit: kurczę na fc w tym tygodniu wypowiedziało sie 6 osób wiec to taki kameralńy klub dyskusyjny a nie forum i nie ma hejtu, fe :561:
Ostatnio zmieniony 05 lut 2016, 20:16 przez MR. D, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

fx-technik pisze:atlanticos, jestem VIP na FC, dlatego, że się mocno przyczyniłem do rozwoju forum.
Ale nie jestem jedynym VIP na FC.
Nie oznacza to, że jestem "świętą krową".
Dadas, nie atakuję Cie, szanuję Twoją wiedzę bo wiem że ją posiadasz - uważasz jednak że znasz jedyny nieomylny sposób na zarabianie, a to nieprawda... mam prawdopodobnie tyle wykresogodzin za sobą co Ty (o ile nie więcej).
Pogadac o pogodzie zawsze mozemy, ale co do analizy to nigdy raczej nie znajdziemy wspolnego jezyka bo mamy totalnie odmienne podejscie do tradingu co nie oznacza, ze ktoras metoda jest gorsza... wielu pipsów i mniej napinki, więcej luzu :D :564:

edit:

a jak widzisz cel osiągnąłeś ;) ludzie zainteresowali sie co to jest FC ;) :wink:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Na Dax wyłamują 9250 nie ma co fajny przyszły tydzien sie zapowiada. Choc z drugiej strony Chonczycy maja przyszły tydzien free wiec powinno byc spokojnie.

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

@atlanticos - a czemu milczeniem?
Cenzury nie ma :wink:

Dadas jest tam rzeczywiście kimś (wniósł duży wkład w rozwój tego forum), ale nie znaczy to że jest nietykalny. Mi osobiście jego styl wypowiedzi mało pasuje i wiele razy i na Nawi i na FC wytykałem mu różne farmazony z którymi wyskakiwał (trudno spamiętać ile było tych słownych utarczek). Ale oprócz tego wie co się dzieje na wykresie i potrafi to wykorzystać, a to jest najważniejsze w tym temacie. Niestety dla wielu, ale jego gra, tak jaki innych z FC, jest różna od tej prezentowanej w DT, tam cykają na TFach mocno pogardzanych przez zdecydowaną większość.

Ja bynajmniej nie agituję za tym, czy innym forum, sam jestem na kilku, na innych mniej, na drugich więcej. Ale rzeczywiście FC pojawiło się dość niefortunnie i mam nadzieję że nie była to celowa akcja "promocyjna", bo może się okazać niedźwiedzią przysługą.

Na Goldzie wybicie górą z małego kanału (na razie wygląda to na fake) i czapa na górnej bandzie dużego, myślę, że w tych ramach cena będzie sie poruszała jeszcze dość spory kawałek czasu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany