DayTrading: Czwartek 04.02.2016
Re: DayTrading: Czwartek 04.02.2016
Jeszcze parę lat wstecz zabroniony był scalp i hedge. Resztę można sobie dopowiedzieć.
- fx-technik
- Fanatyk
No to żal odpuścić tego trade co go mam, bo to znaczy, że kupiłem tanio!TsunamiPL pisze:Będzie jutro okazja o 14:30 nawet 1.13 zaliczyć. A może i wyżej.fx-technik pisze:Na Edku 1.1250 jest nadal do zaliczenia, i tyle w tym temacie.
Nie najtaniej, ale jeszcze tanio.
-- Dodano: 04 lut 2016, 20:03 --
No i spready były większe.FxTag pisze:Jeszcze parę lat wstecz zabroniony był scalp i hedge. Resztę można sobie dopowiedzieć.
W kwestii tego, co jest uważane za scalp, to nie ile wziąłeś, tylko jak długo pozycję trzymałeś.
Chodziło o to, żeby np. trzymać pozycję minimum 5 minut.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Scalp raczej kojarzy się z krótkim czasem, a nie z osiągniętym wynikiem.
ciekawe co na ujak BOJ powie jak maja juz 500 pipek ponizej 

jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek 

- fx-technik
- Fanatyk
Szczerze, to trudno powiedzieć tak tylko z nazwy.FxTag pisze:Scalp raczej kojarzy się z krótkim czasem, a nie z osiągniętym wynikiem.
"Scalping", to z angielskiego zdejmowanie włosów wraz z skórą przez Indian z głowy przeciwnika.
Jak to odnieść do wykresu???
Gdyby chcieć znaleźć analogię, toby było np. obcinanie świec wzrostowych przy ich samym dole.
Może rzeczywiście toby do czasu pasowało.
Pare lat wstecz prowadził tu dziennik Wuza. Facet wygrał konkurs w bodajże Admiral M...
O ile dobrze pamiętam to jednym z warunków tego konkursu, było trzymanie pozycji minimum 15 minut
O ile dobrze pamiętam to jednym z warunków tego konkursu, było trzymanie pozycji minimum 15 minut
Zrobi BOJ zieloną świeczkę 5 minutową długą na 4 figury, to się odechce grającym na scrok. pisze:ciekawe co na ujak BOJ powie jak maja juz 500 pipek ponizej

The only way is up
Nic się nie zmienia EU grzeje UP
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
- fx-technik
- Fanatyk
Grubo, ale kto wie? Czemu nie?
- atlanticos
- Maniak
tylko diament tak świecił że go ukradlicugan pisze:Nic się nie zmienia EU grzeje UP

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv