DayTrading: Czwartek 04.02.2016
Re: DayTrading: Czwartek 04.02.2016
jestem ciekawy jak sie dzisiaj pejsate zabawia bo od wczoraj jada pieknie 

jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek 

- fx-technik
- Fanatyk
Patrz na kierunek wybicia z takiej konsoli:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
fx-technik pisze:A kto wogóle, kto cośkolwiek wie o płynności i o ekonomii wogóle, był takim idiotą żeby graćatlanticos pisze:a podasz jakie to pory kiedy luki nie wystepuja? bo 15 stycznia 2015 w czasie najwiekszej plynnosci bylismy swiadkami luki na ponad 1000 (tysiac jakby ktos nie dowidzial) pipsow. A jak napisalem wyzej saper myli sie raz i tylko popiół zostaje...Mozesz zrobic nawet milion % a potem wystarczy stracic zaledwie 100%.... i wielu pipsow... z mojej strony koniec dyskusji bo nie widze sensu kontynuowaniafx-technik pisze:Przy zerowym spreadzie i grze w takich porach, kiedy luki nie występują
na walucie ściśle regulowanej przez bank centralny? Tylko idiota, chociażby miał dyplom ekonomisty!
Takich gooowien się z zasady nie rusza! Nie traduje się kwotacji nierzeczywistych.
Ja tradowałem pary CHF do momentu, kiedy SNB ogłosił regulację.
Od tego momentu odstawiłem CHF na dobre, a nie jestem ekonomistą.
PS. O właśnie P3rkoz dobrze to określił.
Otóż brak płynności może wystąpić na każdym rynku. CFD, giełda czy forex łącznie z majorsami. Wystarczy niespodziewane info które wywoła panike/euforie. Chyba nie musze podawać przykładówP3rkoz pisze:atlanticos, pytanie czy świadomy trader grał by pod pega ustawionego przez jakiegoś bankiera
Cblondyn pisze:A moge spytać czym się kierujesz otwierając pozycje? Rzut monetą, kalendarzem, czy może pogodą? Co daje tą przewage nad rynkiem? Bardzo jestem ciekawginette pisze:Panowie opowiem wam jak sobie poradziłem z czyszczeniem depo. Mam u broka dwa konta, jedne to mój bank a drugie tranzakcyjne. Na nim trzymam tylko 10% depo i każdego dnia przelwam z niego to co zarobiłem. Jak wtopię to tracę tylko 10%, zamykam platformę i nie tykam się dzień lub dwa. Nie potrafię zastosować MM na pojedynczym koncie, korci żeby walić każdego dnia po całości. A póki co prawie pół roku bez margin call, także polecam
A co do analizy technicznej to sorry ale się z niej wyleczyłem, skubię srednio po 20 pipsów dziennie i mi styka. Dopo rośnie i nic innego się nie liczy
Ichimoku M30 + stohastic 14,3,3 (daje ciekawe sygnały)
Pary z JPY i czasem edek.
Cena mnie delikatnie mówiąc je..bie

W moim systemie nie ma żadnego znaczenia.
Jest setup to gram, nie ma to nie gram.
Średni profit między 10 a 20 procent tygodniowo.
Nie buduję milionów, kasę dość często wypłacam żeby nie popaść w samozachwyt

W chmurach siła 

No ale to jest własnie ATginette pisze:Cblondyn pisze:A moge spytać czym się kierujesz otwierając pozycje? Rzut monetą, kalendarzem, czy może pogodą? Co daje tą przewage nad rynkiem? Bardzo jestem ciekawginette pisze:Panowie opowiem wam jak sobie poradziłem z czyszczeniem depo. Mam u broka dwa konta, jedne to mój bank a drugie tranzakcyjne. Na nim trzymam tylko 10% depo i każdego dnia przelwam z niego to co zarobiłem. Jak wtopię to tracę tylko 10%, zamykam platformę i nie tykam się dzień lub dwa. Nie potrafię zastosować MM na pojedynczym koncie, korci żeby walić każdego dnia po całości. A póki co prawie pół roku bez margin call, także polecam
A co do analizy technicznej to sorry ale się z niej wyleczyłem, skubię srednio po 20 pipsów dziennie i mi styka. Dopo rośnie i nic innego się nie liczy

- fx-technik
- Fanatyk
@ Cblondyn
A który idiota ryzykuje całym swoim kapitałem?
A który idiota traduje u brokera, który nie jest ubezpieczony od ujemnego salda?
ginette napisał jak się to robi.
Mało tego, powinneś mieć kilka nóg, nie tylko jedną!
A który idiota traduje u brokera, który nie jest ubezpieczony od ujemnego salda?
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
A moge spytać czym się kierujesz otwierając pozycje? Rzut monetą, kalendarzem, czy może pogodą? Co daje tą przewage nad rynkiem? Bardzo jestem ciekaw
[/quote]
[/quote]
No ale to jest własnie AT
. Powtarzalność sygnałów konkretnie zdefiniowanych
.[/quote]
Czy ja wiem.. Przecięcie średnich plus stoch poniżej 20, lub powyżej 80 to AT? Hmm.. no może..

No ale to jest własnie AT

Czy ja wiem.. Przecięcie średnich plus stoch poniżej 20, lub powyżej 80 to AT? Hmm.. no może..
W chmurach siła 

Otóż wielu brokerów tak często wybieranych przez scalperów z racji małego spreadu nie ma tego typu zabezpieczenia bo są brokerami ECN/STP. Czyli nie stroną przy zawieraniu pozycji (jak MM) tylko pośrednikiem. Skoro są pośrednikiem to egzekwują straty/zyski w obie strony. Radze o tym pamietaćfx-technik pisze:@ Cblondyn
ED i GOLD doszły tam gdzie miałem narysowane. Co dalej - nie wiem, ale teraz na L za późno na obu 

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
FGOLD:
-- Dodano: 04 lut 2016, 19:01 --
ED, dość!?:
-- Dodano: 04 lut 2016, 19:01 --
ED, dość!?:

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.