DayTrading: Czwartek 04.02.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 lut 2016, 00:00

Wzrost
6
19%
Bez zmian
6
19%
Spadek
19
61%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 04.02.2016

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

H1 EU
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

fx-technik pisze:
atlanticos pisze:
fx-technik pisze: Ten sam efekt finansowy można zrobić w 5 pips, który ty robisz w 100 czy 200 pips na H4.
ale nie tym samym ryzykiem... 3 pipsy 16% wiec na ile stawia SL? 1 pips? 10pipsów? saper myli sie raz....15 stycznia takich kozaków wybilo niemal do nogi...
Właśnie o to chodzi, że ryzyko procentowe jest stałe, nie większe niż 2%.

A jeśli chodzi o "30 pips i po koncie", to on nie jest debilem, żeby grać z SL 30 pips.

Otóż nie musi być debilem bo wystarczy luka na którą nikt nie ma wpływu. Po prostu. A że sam SL nie zawsze jest gwarantem zamknięcia pozycji to chyba nie musze nikomu udowadniać. Czy musze??

doktorek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: doktorek »

Skad oni sa i co chca udowodnic

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Przy zerowym spreadzie i grze w takich porach, kiedy luki nie występują, takie ryzyko jest minimalne.
Pozatym, nie bierzesz pod uwagę, że gość jest świadomy tego, co robi i jakie ryzyko ponosi.
Ja nie mówię o pseudo-traderach, którzy mają mierne pojęcie o tym, co robią, chociaż wielu
z was by patrzyło na nich jak na ekspertów. Ja piszę o ludziach, którzy bardzo dobrze wiedzą co robią.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

fx-technik pisze:Przy zerowym spreadzie i grze w takich porach, kiedy luki nie występują, takie ryzyko jest minimalne.
Pozatym, nie bierzesz pod uwagę, że gość jest świadomy tego, co robi i jakie ryzyko ponosi.
Ja nie mówię o pseudo-traderach, którzy mają mierne pojęcie o tym, co robią, chociaż wielu
z was by patrzyło na nich jak na ekspertów. Ja piszę o ludziach, któzy bardzo dobrze wiedzą co robią.
Owszem, luki występują rzadko. Ale wystarczy że wystąpi RAZ. Za tydzień, miesiąc, rok. Kiedyś będzie. Widze, że 15 stycznia 2014 niektórych niczego nie nauczył. Ale nie mój problem. Ja tylko dobrze radze i przestrzegam przed zbyt mocnym przelewarowaniem depo. To wszystko.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

fx-technik pisze:Przy zerowym spreadzie i grze w takich porach, kiedy luki nie występują
a podasz jakie to pory kiedy luki nie wystepuja? bo 15 stycznia 2015 w czasie najwiekszej plynnosci bylismy swiadkami luki na ponad 1000 (tysiac jakby ktos nie dowidzial) pipsow. A jak napisalem wyzej saper myli sie raz i tylko popiół zostaje...Mozesz zrobic nawet milion % a potem wystarczy stracic zaledwie 100%.... i wielu pipsow... z mojej strony koniec dyskusji bo nie widze sensu kontynuowania
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
P3rkoz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P3rkoz »

atlanticos, pytanie czy świadomy trader grał by pod pega ustawionego przez jakiegoś bankiera ;)

Awatar użytkownika
ginette
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ginette »

Panowie opowiem wam jak sobie poradziłem z czyszczeniem depo. Mam u broka dwa konta, jedne to mój bank a drugie tranzakcyjne. Na nim trzymam tylko 10% depo i każdego dnia przelwam z niego to co zarobiłem. Jak wtopię to tracę tylko 10%, zamykam platformę i nie tykam się dzień lub dwa. Nie potrafię zastosować MM na pojedynczym koncie, korci żeby walić każdego dnia po całości. A póki co prawie pół roku bez margin call, także polecam :)
A co do analizy technicznej to sorry ale się z niej wyleczyłem, skubię srednio po 20 pipsów dziennie i mi styka. Dopo rośnie i nic innego się nie liczy :d
W chmurach siła :wink:

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

ginette pisze:Panowie opowiem wam jak sobie poradziłem z czyszczeniem depo. Mam u broka dwa konta, jedne to mój bank a drugie tranzakcyjne. Na nim trzymam tylko 10% depo i każdego dnia przelwam z niego to co zarobiłem. Jak wtopię to tracę tylko 10%, zamykam platformę i nie tykam się dzień lub dwa. Nie potrafię zastosować MM na pojedynczym koncie, korci żeby walić każdego dnia po całości. A póki co prawie pół roku bez margin call, także polecam :)
A co do analizy technicznej to sorry ale się z niej wyleczyłem, skubię srednio po 20 pipsów dziennie i mi styka. Dopo rośnie i nic innego się nie liczy :d
A moge spytać czym się kierujesz otwierając pozycje? Rzut monetą, kalendarzem, czy może pogodą? Co daje tą przewage nad rynkiem? Bardzo jestem ciekaw :)

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

atlanticos pisze:
fx-technik pisze:Przy zerowym spreadzie i grze w takich porach, kiedy luki nie występują
a podasz jakie to pory kiedy luki nie wystepuja? bo 15 stycznia 2015 w czasie najwiekszej plynnosci bylismy swiadkami luki na ponad 1000 (tysiac jakby ktos nie dowidzial) pipsow. A jak napisalem wyzej saper myli sie raz i tylko popiół zostaje...Mozesz zrobic nawet milion % a potem wystarczy stracic zaledwie 100%.... i wielu pipsow... z mojej strony koniec dyskusji bo nie widze sensu kontynuowania
A kto wogóle, kto cośkolwiek wie o płynności i o ekonomii wogóle, był takim idiotą żeby grać
na walucie ściśle regulowanej przez bank centralny? Tylko idiota, chociażby miał dyplom ekonomisty!
Takich gooowien się z zasady nie rusza! Nie traduje się kwotacji nierzeczywistych.

Ja tradowałem pary CHF do momentu, kiedy SNB ogłosił regulację.
Od tego momentu odstawiłem CHF na dobre, a nie jestem ekonomistą.

PS. O właśnie P3rkoz dobrze to określił.
P3rkoz pisze:atlanticos, pytanie czy świadomy trader grał by pod pega ustawionego przez jakiegoś bankiera ;)
Ostatnio zmieniony 04 lut 2016, 17:47 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Zablokowany