mozliwe, ale to by bylo chyba zby tlatwe , po takim impulsie prawie kazdy laik w tym i ja gralby, ze bedzie falszywy,ta.bo pisze:A moze by tak RGR budować?sureshot pisze:korekta sie chyba szykuje, pin i mozliwa dyweregencja na oscylatorach, ale przy takim rynku to pewnie daleko ta korekta nie zajedzie
DayTrading: Czwartek 04.02.2016
Re: DayTrading: Czwartek 04.02.2016
-
- Bywalec
ropa chyba teraz up 

- fx-technik
- Fanatyk
Tylko, po jakie licho być "mądrzejszym" od ceny?sureshot pisze:mozliwe, ale to by bylo chyba zby tlatwe , po takim impulsie prawie kazdy laik w tym i ja gralby, ze bedzie falszywy,ta.bo pisze:A moze by tak RGR budować?sureshot pisze:korekta sie chyba szykuje, pin i mozliwa dyweregencja na oscylatorach, ale przy takim rynku to pewnie daleko ta korekta nie zajedzie
Gdy wystarczy za nią podążać odpowiednio zarządzając pozycją?
-- Dodano: 04 lut 2016, 15:31 --
A cena i tak zrobi swoje. Ma zaliczyć, to zaliczy. Nie zaliczy, to nie.
I my nic w tym temacie nie mamy do gadania, tym bardziej to, co myślimy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Ja tam eseczkę zapodałam 

fx-technik
lubie czytac jak ktos ciagle samego siebie i innych zapewnia o swojej zajebistosci i nieomylnosci tak "jestes zwyciezca"
lubie czytac jak ktos ciagle samego siebie i innych zapewnia o swojej zajebistosci i nieomylnosci tak "jestes zwyciezca"

- fx-technik
- Fanatyk
E, no, teraz to nie.ta.bo pisze:Ja tam eseczkę zapodałam
Juz zarabia...albo skalpik, albo sie okaże
- fx-technik
- Fanatyk
Spoko, luz, nikogo o niczym nie zapewniam.sureshot pisze:fx-technik
Tracę i wygrywam, na tym to polega.
Nie mam 100% skuteczności.
Piszę tylko, że nasze opinie o tym co zrobi cena w niczym nam nie pomagają, a jedynie szkodzą.
Mam dni z 60% skuteczności, czasem 80%, różnie.
Pokazuję, że do tradingu nie potrzeba cudów, pierdyliona kresek, ani żadnych skomplikowanych analiz.
Wystarczy bardzo prosty system oparty o realia instrumentu.
PS. W tradingu wogóle nie chodzi ani o nieomylność, ani o omylność, tylko chodzi o to, żeby Profit > Loss.
A o tym ile oddajesz rynkowi, decydujesz ty sam, a nie wykres.
DAX30
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
podoba mi się podejście fx-technika
na rynku jest prawdopodobieństwo danego zdarzenia, a nie analiza która działa albo nie działa. To tak jak by analizować rzut monetą... analiza daje jakiś tam % powyżej 50% szansy na zysk albo stratę jeśli jest dobra i przeciwnie jeśli jest zła, ale nie jest wyrocznią tego co się stanie.

- atlanticos
- Maniak
bzdura i to wielka i na poparcie tego co napisalem od razu pierwszy wykres z brzegu... co mówi Nam analiza? że w przypadku wybicia z trojkata (lub flagi, orgra itp) zasieg jaki osiagniemy to 1150-1250 (zółta strefa)... co zrobila cena po wybiciu? wiec analiza jest wyrocznia czy nie jest? pokazuje co sie stanie w przypadku wystapienia odpowiednich czynnikow czy nie?P3rkoz pisze:analiza daje jakiś tam % powyżej 50% szansy na zysk albo stratę jeśli jest dobra i przeciwnie jeśli jest zła, ale nie jest wyrocznią tego co się stanie.
edek h4
https://www.tradingview.com/x/jfmld4VJ/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv