DayTrading: Piątek 29.01.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 sty 2016, 00:00

Wzrost
6
25%
Bez zmian
3
13%
Spadek
15
63%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 29.01.2016

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

ConsiliumFX pisze:Macie jakieś zdanie na temat kiwi. Bo kolejny raz testowało opór na 0.6530 i się nie udało. Fundamenty dla NZD też słabe. I powinno dalej spadać.
narazie nie bedzie spadac bo wybronilo nieprzypadkiem jak sadze dolna bande flagi... jakby mieli isc dolem to po posiedzeniu RBNZ mieli okazje IMO

edit:
Highend pisze do niceone ze ten gra pod prąd jak pln 2 lata sie osłabia.... No cyrk - to tak jakby Telly Savalas śmiał się z kogoś, że tamten nie ma włosów :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 29 sty 2016, 11:27 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

klimokrates pisze:Dzięki za wiadomość na priv. Książkę mam w domu chyba, sprawdzę później i doczytam. Wg Ciebie która fala teraz jest na H4 ?

Moim zdaniem kształtuje sie kolejna podfala w trójkącie, jako fala b
jak wiesz jest ciężko grać korekty ,

wewnetrznie rozliczyłbym to jako nie imp ale raczej złozona potr trójka

zresztą zobaczymy co będzie, często sie myle na razie :)
złoto mysle że wybiło kanał, dodatkowo rozbieznosc macd i rozl f elliota
Dax wybicie na stałe dołka 9577 około dalsze poziomy do sell , kręcą tu za bardzo i nie mogą sie zdecydować
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2016, 11:50 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

Tomasz196407 pisze:
klimokrates pisze:Dzięki za wiadomość na priv. Książkę mam w domu chyba, sprawdzę później i doczytam. Wg Ciebie która fala teraz jest na H4 ?

Moim zdaniem kształtuje sie kolejna podfala w trójkącie, jako fala b
jak wiesz jest ciężko grać korekty ,

wewnetrznie rozliczyłbym to jako nie imp ale raczej złozona potr trójka

zresztą zobaczymy co będzie, często sie myle na razie :)
Bardzo dobre rysunki i znajomość fal, w końcu można z kimś porozmawiać :564:
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

no to po kolei lecimy...
edek h4 - pokazywany już kilka razy i nic a nic się nie zmienilo, różowe zasięgi dla trójkąta, czerwone dla orgra
https://www.tradingview.com/x/GaPpXKFl/

kiwi h4
https://www.tradingview.com/x/wJIPHpOv/

kiwi d1
https://www.tradingview.com/x/s1ilTx0d/

wti h4 - projekcja na najbliższe tygodnie... w przypadku wcześniejszego wyjścia z czerwonego kanału i wybicia 35$ będzie nieaktualna
https://www.tradingview.com/x/49pTnLZu/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

niceone
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: niceone »

highend pisze:
Tomasz196407 pisze: Rozkręci sie..
na niższe poziomy :p
dopiero sie przeciez chce rozkrecic
zbyt wiele osób tak myśli, a kolega niceone to przykład jak nie grać...
wciąż szuka S na krosach z PLN, a one mają trend wzrostowy od 2ch lat.
I owszem, nieraz trafia w korektę, a potem pokazuje jak miał rację (chwilową)... ;)

I niech mi ktoś napisze, że tak nalezy grać na FX....
Widzisz, kolega niceone w przeciwienstwie do Ciebie umie dobierac odpowiednie pozycje do Swojego depozytu, i jak widac, nawet w trendzie wzrostowym potrafi fajnie zarobic, np. Grudzien 2014 pisalem ze sprzedaje grubo od 4.35 do 4.40, potem nagle w tym trendzie wzrostowym eurpln spadl na 4.00, niesamowita korekta nieprawdaz? Tylko takie lapac, po czym moglem dzieki tej korekcie odpuscic na 4 msc fx bo wyrobilem w miesiac, 4 miesieczny przychod ;) kolejny raz zaczalem pisac o sprzedawaniu eurpln znowu powyzej 4.35 pod koniec 2015, i tak jak sprzedawalem lo 4.34,4.36,4.37 to zrobilo piekna korekte na 4.23 uff, niestety nie zamknalem i pozniej cena poszla wyzej i wywalilo mi SLe na lekkich plusach, potem zaczalem sprzedawac od 4.38, 4.40, i po ladze przez rating 4.47,4.49,4.51. Jak latwo policzyc jestem teraz na sporym plusie nawet majac 2 stratne pozycje. Kazda pozycja to 1 lot, dodatkowo codzienny swap, majac ponad pol miliona w depo,i drugie tyle w razie potrzeby zeby zwiekszyc depozyt policz Sobie czy jestem w stanie sie wyzerowac jak Ty? Chyba nie bardzo, nie przewiduje eurpln powyzej 5 zl ;) moge Sobie trzymac te pozycje pare lat, a swap leci. I teraz zastanow sie kto na tym lepiej wychodzi, Ja grajac na "korekty" czy Ty tracac co miesiac depozyt ;

Pzdr

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Sp500 kas. znowu sie ustawili pod przełamaną przedwczorajszą LW

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

niceone pisze:
highend pisze:
Tomasz196407 pisze: Rozkręci sie..
na niższe poziomy :p
dopiero sie przeciez chce rozkrecic
zbyt wiele osób tak myśli, a kolega niceone to przykład jak nie grać...
wciąż szuka S na krosach z PLN, a one mają trend wzrostowy od 2ch lat.
I owszem, nieraz trafia w korektę, a potem pokazuje jak miał rację (chwilową)... ;)

I niech mi ktoś napisze, że tak nalezy grać na FX....
Widzisz, kolega niceone w przeciwienstwie do Ciebie umie dobierac odpowiednie pozycje do Swojego depozytu, i jak widac, nawet w trendzie wzrostowym potrafi fajnie zarobic, np. Grudzien 2014 pisalem ze sprzedaje grubo od 4.35 do 4.40, potem nagle w tym trendzie wzrostowym eurpln spadl na 4.00, niesamowita korekta nieprawdaz? Tylko takie lapac, po czym moglem dzieki tej korekcie odpuscic na 4 msc fx bo wyrobilem w miesiac, 4 miesieczny przychod ;) kolejny raz zaczalem pisac o sprzedawaniu eurpln znowu powyzej 4.35 pod koniec 2015, i tak jak sprzedawalem lo 4.34,4.36,4.37 to zrobilo piekna korekte na 4.23 uff, niestety nie zamknalem i pozniej cena poszla wyzej i wywalilo mi SLe na lekkich plusach, potem zaczalem sprzedawac od 4.38, 4.40, i po ladze przez rating 4.47,4.49,4.51. Jak latwo policzyc jestem teraz na sporym plusie nawet majac 2 stratne pozycje. Kazda pozycja to 1 lot, dodatkowo codzienny swap, majac ponad pol miliona w depo,i drugie tyle w razie potrzeby zeby zwiekszyc depozyt policz Sobie czy jestem w stanie sie wyzerowac jak Ty? Chyba nie bardzo, nie przewiduje eurpln powyzej 5 zl ;) moge Sobie trzymac te pozycje pare lat, a swap leci. I teraz zastanow sie kto na tym lepiej wychodzi, Ja grajac na "korekty" czy Ty tracac co miesiac depozyt ;

Pzdr
Chodzi kolego o zasade. Skoro tak pięknie ci idzie to z trendem będzie jeszcze lepiej. Szanse wzrastaja a tłumaczyć dlaczego to chyba nie musze. Bo to pierwsza z zasad. Najważniejsza.

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

GBP-USD kolejny raz broni się na LT

niceone
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: niceone »

Cblondyn pisze: Chodzi kolego o zasade. Skoro tak pięknie ci idzie to z trendem będzie jeszcze lepiej. Szanse wzrastaja a tłumaczyć dlaczego to chyba nie musze. Bo to pierwsza z zasad. Najważniejsza.
Widzisz, nie widze sensu w kupowaniu bo w kupowaniu jest dosc spory swap ujemny, wole sprzedawac na wyzszych poziomach i trzymac. A technike to ja mam dla eur/usd, np. Wczoraj bylo idealne wejscie na edku po 1.0965, gorna banda trojkata o ktorej pisal Atlanticos. Najwazniejsze to miec Swoja wlasna strategie i sie jej trzymac, ja sie jej trzymam, a to ze ktos jej nie akceptuje, to juz nie moja sprawa :)

Pzdr

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

MERLIN pisze:GBP-USD kolejny raz broni się na LT
No ale również tworzy sie fajny klin z H4 w trendzie spadkowym.
http://imagizer.imageshack.com/img921/851/LaYHjS.png

-- Dodano: pt 29-01-2016, 12:16 --
niceone pisze:
Cblondyn pisze: Chodzi kolego o zasade. Skoro tak pięknie ci idzie to z trendem będzie jeszcze lepiej. Szanse wzrastaja a tłumaczyć dlaczego to chyba nie musze. Bo to pierwsza z zasad. Najważniejsza.
Widzisz, nie widze sensu w kupowaniu bo w kupowaniu jest dosc spory swap ujemny, wole sprzedawac na wyzszych poziomach i trzymac. A technike to ja mam dla eur/usd, np. Wczoraj bylo idealne wejscie na edku po 1.0965, gorna banda trojkata o ktorej pisal Atlanticos. Najwazniejsze to miec Swoja wlasna strategie i sie jej trzymac, ja sie jej trzymam, a to ze ktos jej nie akceptuje, to juz nie moja sprawa :)

Pzdr
To co napisałem potraktuj jako rade a nie objaw negacji. Tylko tyle. Bo rada jest nie tylko dla Ciebie ale i wszystkich.

Zablokowany