highend pisze:Tomasz196407 pisze:
Rozkręci sie..
na niższe poziomy
dopiero sie przeciez chce rozkrecic
zbyt wiele osób tak myśli, a kolega niceone to przykład jak nie grać...
wciąż szuka S na krosach z PLN, a one mają trend wzrostowy od 2ch lat.
I owszem, nieraz trafia w korektę, a potem pokazuje jak miał rację (chwilową)...
I niech mi ktoś napisze, że tak nalezy grać na FX....
Widzisz, kolega niceone w przeciwienstwie do Ciebie umie dobierac odpowiednie pozycje do Swojego depozytu, i jak widac, nawet w trendzie wzrostowym potrafi fajnie zarobic, np. Grudzien 2014 pisalem ze sprzedaje grubo od 4.35 do 4.40, potem nagle w tym trendzie wzrostowym eurpln spadl na 4.00, niesamowita korekta nieprawdaz? Tylko takie lapac, po czym moglem dzieki tej korekcie odpuscic na 4 msc fx bo wyrobilem w miesiac, 4 miesieczny przychod

kolejny raz zaczalem pisac o sprzedawaniu eurpln znowu powyzej 4.35 pod koniec 2015, i tak jak sprzedawalem lo 4.34,4.36,4.37 to zrobilo piekna korekte na 4.23 uff, niestety nie zamknalem i pozniej cena poszla wyzej i wywalilo mi SLe na lekkich plusach, potem zaczalem sprzedawac od 4.38, 4.40, i po ladze przez rating 4.47,4.49,4.51. Jak latwo policzyc jestem teraz na sporym plusie nawet majac 2 stratne pozycje. Kazda pozycja to 1 lot, dodatkowo codzienny swap, majac ponad pol miliona w depo,i drugie tyle w razie potrzeby zeby zwiekszyc depozyt policz Sobie czy jestem w stanie sie wyzerowac jak Ty? Chyba nie bardzo, nie przewiduje eurpln powyzej 5 zl

moge Sobie trzymac te pozycje pare lat, a swap leci. I teraz zastanow sie kto na tym lepiej wychodzi, Ja grajac na "korekty" czy Ty tracac co miesiac depozyt ;
Pzdr