DayTrading: Piątek 29.01.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 sty 2016, 00:00

Wzrost
6
25%
Bez zmian
3
13%
Spadek
15
63%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 29.01.2016

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

highend pisze:
Tomasz196407 pisze: Rozkręci sie..
na niższe poziomy :p
dopiero sie przeciez chce rozkrecic
zbyt wiele osób tak myśli, a kolega niceone to przykład jak nie grać...
wciąż szuka S na krosach z PLN, a one mają trend wzrostowy od 2ch lat.
I owszem, nieraz trafia w korektę, a potem pokazuje jak miał rację (chwilową)... ;)

I niech mi ktoś napisze, że tak nalezy grać na FX....
Stary wiesz, że lubię z Tobą pisać, ale to co widzieliśmy w styczniu na ujku da się podsumować tylko dwoma słowami STRZYŻENIE OWIEC. W grudniu pisałem, że kiwi poleci a w styczniu, że IMo promocja na ujku. Teraz już pozamiatane drobnica się podłączy i może coś wyciągną więcej albo nie. Ja już tylko 0,3L zostawiłem ze stopem 120,5 pozostałe pozamykałem z zyskiem od 3 do 4 figur..... wchodzi

Kod: Zaznacz cały

z trendem na korektach PODSTAWY PODSTAW :564:

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

Dobra wiem, że czasem się zgrywam, czasem prowokuje. Teraz tak zupełnie serio, zachęcam do dyskusji: argumenty typu:" spadnie do 1.0760" nie są dla mnie dyskusją. Moja wizja jest taka, założenie raczej. Z teorii fal wynika, że jeżeli fala 3 jest wydłużona to 5=1. Jeśli kończymy falę 3 wydłużoną to korekta zasięg ma miedzy fibo 0.38 a 0.50. Jest też drugi wariant, że na H1 mamy 5 fal i teraz dłuższa korekta do szczytu fali 1. Który scenariusz wybieracie i dlaczego?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Jackal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jackal »

Masakra...ponownie to powiem. Po przeczytaniu postu powyżej już wiem czemu preferuje PA.:)) jak tu mozna coś rozumieć???;)) ha i jeszcze cos na tym grać ;)

Awatar użytkownika
ConsiliumFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ConsiliumFX »

Macie jakieś zdanie na temat kiwi. Bo kolejny raz testowało opór na 0.6530 i się nie udało. Fundamenty dla NZD też słabe. I powinno dalej spadać.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

klimokrates pisze:Dobra wiem, że czasem się zgrywam, czasem prowokuje. Teraz tak zupełnie serio, zachęcam do dyskusji: argumenty typu:" spadnie do 1.0760" nie są dla mnie dyskusją. Moja wizja jest taka, założenie raczej. Z teorii fal wynika, że jeżeli fala 3 jest wydłużona to 5=1. Jeśli kończymy falę 3 wydłużoną to korekta zasięg ma miedzy fibo 0.38 a 0.50. Jest też drugi wariant, że na H1 mamy 5 fal i teraz dłuższa korekta do szczytu fali 1. Który scenariusz wybieracie i dlaczego?
Ten 60 jest bez sensu, moim zdaniem pod wzg rozliczenia fal, to 240 ma sens pod warunkiem wydłuzonej fali a mniemam że nie masz pojęcia o wydłużeniach fal po twojej wypowiedzi, To raz!!
Klimokrates, kiedyś Ci sie spytałem o rozliczenie na Twoim wykresie - nie uzyskałem odpowiedzi, !!
teraz najpierw piszesz o teorii fal a potem sie pytasz czy to dobrze? :D

wiesz co to jest wydłuzenie fali, określ i pokaz na swoim wykresie ok?

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Tomasz196407 pisze:
klimokrates pisze:Dobra wiem, że czasem się zgrywam, czasem prowokuje. Teraz tak zupełnie serio, zachęcam do dyskusji: argumenty typu:" spadnie do 1.0760" nie są dla mnie dyskusją. Moja wizja jest taka, założenie raczej. Z teorii fal wynika, że jeżeli fala 3 jest wydłużona to 5=1. Jeśli kończymy falę 3 wydłużoną to korekta zasięg ma miedzy fibo 0.38 a 0.50. Jest też drugi wariant, że na H1 mamy 5 fal i teraz dłuższa korekta do szczytu fali 1. Który scenariusz wybieracie i dlaczego?
Ten 60 jest bez sensu, moim zdaniem pod wzg rozliczenia fal, to 240 ma sens pod warunkiem wydłuzonej fali a mniemam że nie masz pojęcia o wydłużeniach fal po twojej wypowiedzi, To raz!!
Klimokrates, kiedyś Ci sie spytałem o rozliczenie na Twoim wykresie - nie uzyskałem odpowiedzi, !!

Tu mnie masz, dlatego też piszę ten post. Fale w ogóle nie są moją silną stroną, prymusem nie jestem. Jeśli chciałbyś mi to wytłumaczyć, zapraszam na priv by nie zaśmiecać.

Chętnie zobaczę twój wykres jak oznaczasz fale, może się czegoś naucze :564:

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

klimokrates pisze:
Tomasz196407 pisze:

Tu mnie masz, dlatego też piszę ten post. Fale w ogóle nie są moją silną stroną, prymusem nie jestem. Jeśli chciałbyś mi to wytłumaczyć, zapraszam na priv by nie zaśmiecać.

Chętnie zobaczę twój wykres jak oznaczasz fale, może się czegoś naucze :564:
Wstawiałem tu nieraz, wykresy eu tez jest
co do wytłumaczenia to raczej w weekend teraz jestem zajęty
Zachecam tez do zakupienia badz nabycia gdzies ... tego = Alfred J. Frost, Robert R. Prechter - Teoria fal Elliotta

Co do wydłużenia musisz mieć sekwencje nie zachodzących na siebie kolejnych podfal w fali głownej

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki za wiadomość na priv. Książkę mam w domu chyba, sprawdzę później i doczytam. Wg Ciebie która fala teraz jest na H4 ?

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Spokojny handelek na sesji londyńskiej.
Wczoraj trochę mnie przewieźli na Daxie, więc dzisiaj zamierzam być ostrożny.
The only way is up

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

EU -trójkąt m15
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany