otóż czy np. przy większych depozytach nie można wynegocjować indywidualnych warunków handlowych z jakimkolwiek brokerem ??
np. depozyt minimum 200 - 300 tysięcy i obrót roczny na oko to było by lekko 1000 lotów
no właśnie nie prowizję mi chodzi a bardziej o negocjację SWAPÓW ;/ tak jak już kiedyś rozmawialiśmyraposo pisze:Pewnie, że można. Są brokerzy, którzy precyzyjnie określają wymogi i korzyści lub też tacy z którymi negocjuje się indywidualnie. Ale najczęściej to nie zależy od wpłaconego depozytu a bardziej od obrotu. Przykładowo, aby w mForex przejść na konto VIP z korzystniejszą prowizją wystarczy depozyt 2000 PLN (czyli tyle, co dla Standard) ale do tego wymagają obrotu 200 lotów na miesiąc.
W HFT są progi obrotu wyznaczone tabelą. Powyżej 100 lotów na miesiąc otrzymasz z naszym rabatem niecałe 0,0034%. W Dukascopy prowizja zależy od: wpłaconego depozytu, środków na koncie, obrotu (zawsze najkorzystniejsza stawka dla klienta) - też jest tabela. W LMAX negocjacje zaczynają się od 200 lotów miesięcznie.
1000 lotów na rok to ok. 83 loty na miesiąc. Dla większości to będzie trochę mało do indywidualnych negocjacji ale np. w takim Dukasie przy wpłacie 200 tys. PLN od razu otrzymujesz prowizję rzędu 0,0018%. Ciężko o lepszą ofertę bez dodatkowych wymogów obrotu.
ale mi właśnie chodzi o to żeby były Swapy ;]Wojta$ pisze:A sprawdzałeś Grand Capital który reklamuje się kilka wątków poniżej ? Chwalą się ,że mają rachunki bez SWAPów dostępne dla każdego. Nie wiem do końca jak to działa , ale jeśli Ci tak zależy to sprawdzić warto.