IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

cric
Uczestnik
Uczestnik

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: cric »

W której prokuraturze jest prowadzone postępowanie w sprawie oszustwa w Polsce? Mam zamiar złożyć zawiadomienie o popełnionym przestępstwie (oszustwo pracowników-wspólników polskiego "biura) przed polskimi organami ścigania.

Afiliat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Afiliat »

biznesman22 pisze:Ja dostałem takiego maila: Following the Company's investigation for the accounts held with the Company and registered under the e-mail address ....we note that no abusive trading activity has been detected. Przed świetami doszedł mi przelew ktory dałem do realizacji pod koniec lipca a na resztę czekam dalej.. Interesowałem sie spółkami które ściagają kase od takich brokerów jak Iron i wszedłbym w taką opcje gdybym miał tam utopione minimum 40-50tys zł. Same tłumaczenia na język grecki to sa koszty pare stówek, prowizje od ściągniętych pieniędzy + jakieś koszty dodatkowe a nikt nie da gwarancji ze odzyska jakiś grosz

Śledztwo prowadzili prawie rok czasu i tylko na taką odpowiedź ich było stać.A kasę tobie wypłacili ?

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

Zobaczcie, że ci złodzieje mają jeszcze czelność szukać kolejnych kamikadze gotowych jechać dla nich na cypr:

http://www.indeed.co.uk/cmp/IRONFX-Glob ... king+Sales

Amber Gold jak upadał to chociaż raz a pożądnie i od razu pozamykali kilka osób w areszt, a tymczasem Kashiouris Siedzi sobie na werandzie, pali cygara, pije łychę... i się z Was śmieje :P

rayo1985
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: rayo1985 »

Witam Jestem tutaj z Wami od dawna ale dopiero dzisiaj założyłem konto w serwisie. Założyłem konto ponieważ czuje się zobowiązany (śledzę informacji tutaj od września od kiedy to zleciłem wypłatę i dowiedziałem się że będzie trudno odzyskać pieniądze) poinformować Was o pewnym fakcie który się dokonał parę minut temu i trochę uspokoić. ODZYSKAŁEM PIENIĄDZE :569: :564: :561: :d :d :d Myśle że każdy z Was ma na to szansę! Oczywiście nawiększe szanse mają Ci którzy wypłacają mało pieniędzy ( ja odzyskałem narazie 1700zł czyli 95% całości). Nie wiem jakie zamiary mają wobec graczy którzy zarobili na inwestowaniu w Iron FX ( mój bilans był kilka stówek w plecy) oraz wobec tych osób które posiadały konto bonusowe. Prawie codziennie korzystałem z opcji czatu na ich stronie pytając o moją bieżącą sytuacje ale ostatnio prosiłem o rozmowę telefoniczną i dzisiaj w rozmowie z Panią która do mnie przetelefonowała obiecała interwencje w mojej sprawie w jakimś tam dziale i o dziwo okazało się że mówiła prawdę i tym razem moja prośba została wysłuchana. Piszę to aby może jeszcze zastanowić się nad kierowaniem spraw do instancji wyższych takich jak prawnik celem prawnego wyegzekwowania własnych pieniędzy. Chociaż z drugiej strony trudno przewidzieć jakim finałem skończy się skandal IronFX dla tych którzy jeszcze nie odzyskali pieniędzy czasami wielkich. Uprzedzam że nie robię skanów, zdjęć dowodów mojej wypłaty itp itd Posta wysyłam bo uważam że dla sprawy powinienem go napisać i jedynie taką mam w tym intencje aby Was poinformować co zaszło. Życzę wszystkim pokrzywdzonym powodzenia :?

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

rayo1985 pisze:Witam Jestem tutaj z Wami od dawna ale dopiero dzisiaj założyłem konto w serwisie. Założyłem konto ponieważ czuje się zobowiązany (śledzę informacji tutaj od września od kiedy to zleciłem wypłatę i dowiedziałem się że będzie trudno odzyskać pieniądze) poinformować Was o pewnym fakcie który się dokonał parę minut temu i trochę uspokoić. ODZYSKAŁEM PIENIĄDZE :569: :564: :561: :d :d :d Myśle że każdy z Was ma na to szansę! Oczywiście nawiększe szanse mają Ci którzy wypłacają mało pieniędzy ( ja odzyskałem narazie 1700zł czyli 95% całości). Nie wiem jakie zamiary mają wobec graczy którzy zarobili na inwestowaniu w Iron FX ( mój bilans był kilka stówek w plecy) oraz wobec tych osób które posiadały konto bonusowe. Prawie codziennie korzystałem z opcji czatu na ich stronie pytając o moją bieżącą sytuacje ale ostatnio prosiłem o rozmowę telefoniczną i dzisiaj w rozmowie z Panią która do mnie przetelefonowała obiecała interwencje w mojej sprawie w jakimś tam dziale i o dziwo okazało się że mówiła prawdę i tym razem moja prośba została wysłuchana. Piszę to aby może jeszcze zastanowić się nad kierowaniem spraw do instancji wyższych takich jak prawnik celem prawnego wyegzekwowania własnych pieniędzy. Chociaż z drugiej strony trudno przewidzieć jakim finałem skończy się skandal IronFX dla tych którzy jeszcze nie odzyskali pieniędzy czasami wielkich. Uprzedzam że nie robię skanów, zdjęć dowodów mojej wypłaty itp itd Posta wysyłam bo uważam że dla sprawy powinienem go napisać i jedynie taką mam w tym intencje aby Was poinformować co zaszło. Życzę wszystkim pokrzywdzonym powodzenia :?

W takim razie jesteś przeciwnikiem kierowania spraw do prawnika, sądu? Bo ciężko coś wywnioskować z twojego postu.

rayo1985
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: rayo1985 »

Nie jestem przeciwnikiem ale to są dodatkowe koszty z tym związane które trzeba ponieść. Mogę Was odrobinę uspokoić że mi się udało odzyskać pieniądze bez pomocy prawnej dzisiaj. Tylko tyle mogę powiedzieć bo tylko tyle wiem.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

rayo1985 pisze:ja odzyskałem narazie 1700zł czyli 95% całości)
Czyli, że nie oddali Ci jeszcze 89 zł ? Niezły broker, skoro nie może wypłacić od ręki kwoty 1789 zł.
BTW Ciesz się, że odzyskałes kasę, ale to w sumie raczej mała kwota. Wielu klientów upomina się o kwoty co najmniej 10 razy większe. Na małą kwotę można machnąć ręką, ale dużej zawsze szkoda.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Afiliat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Afiliat »

MarioDM pisze:
rayo1985 pisze:ja odzyskałem narazie 1700zł czyli 95% całości)
Czyli, że nie oddali Ci jeszcze 89 zł ? Niezły broker, skoro nie może wypłacić od ręki kwoty 1789 zł.
BTW Ciesz się, że odzyskałes kasę, ale to w sumie raczej mała kwota. Wielu klientów upomina się o kwoty co najmniej 10 razy większe. Na małą kwotę można machnąć ręką, ale dużej zawsze szkoda.
Na jakimś forum czytałem ,że za Markosa Kashiourisa oferują nagrodę jeżeli wskaże się jego miejsce zamieszkania hehe :D

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: aniacfiszan »

ktoś był w Krakowie na spotkaniu z ironem może? https://www.facebook.com/events/1701301160156691/
co się działo?

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Wywiad z zastępcą dyrektora Departamentu Firm Inwestycyjnych i Infrastruktury Rynku KNF:

http://www.money.pl/pieniadze/raporty/a ... 17559.html

Tak sobie czytam:
Można powiedzieć, że zasadniczo traktujemy skargi w inny, szczególny sposób. Stanowią one dla nas cenne źródło informacji i podstawę do tego, by przyjrzeć się działaniu brokera. Jeżeli zaś sytuacja tego wymaga, podejmujemy dalsze działania, na przykład wszczynamy u niego kontrolę
No to chętnie bym się dowiedział czy taka kontrola została przeprowadzona w polskim oddziale IronFx ?
A może KNF jest ślepy i głuchy i do tej pory nie zauważył problemu ?
Pozostaje jeszcze oczywiście możliwość, że KNF uważa problem za błahy i zupełnie nieistotny.
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ