DayTrading: Środa 27.01.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 sty 2016, 00:00

Wzrost
10
43%
Bez zmian
3
13%
Spadek
10
43%

Liczba głosów: 23

jpawlas
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 27.01.2016

Nieprzeczytany post autor: jpawlas »

doktorek pisze:
jpawlas pisze:
jpawlas pisze:Wy tu gadu, gadu a ja mam wynik z ostatnich 2 dni wynik prawie 2 mln PLN na plus. W pliku próbka ostatnich działań
Jesteście niesamowici. Wygrana 2 mln w dnia dni nie zrobiła na was wrażenia, jakby to było na porządku dziennym wśród was - a może tak jest?
A teraz się przyznam, to była wygrana w demo - kasa wirtualna, wykresy rzeczywiste z trading212. Zaczynałem od 50k PLN. To tak dla rozluźnienia przed nocką. Pozdrawiam
Po co takie glupoty pisac zagraj w realu i wtedy mozemy porozmawiac nie tacy kozacy juz byli , ajak konczy kozak kazdy wie samo utrzymanie na rynku bez doplaty na rynku przez 3 lata to jest juz sukces
Mi nie chodziło w grze o wysokość wygranej lecz o ilość pozytywnych wejść i wyjść. Wysokość wygranej była dla mnie rzeczą wtórną. Mam swoje obserwacje i na demo sprawdzam, czy z tych obserwacji wyciągam dobre wnioski. Na podstawie tych wniosków robię wejścia i wyjścia (z ręki). I chyba się moje wnioski sprawdzają.
Sorry, jeżeli kogoś dotknąłem swoim pierwotnym postem. Pozdrawiam

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Wg mnie EDek nie pokona tego oporu:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Nie ma za co przepraszać podam Ci dwie liczby a wnioskii wyciągnij sobie sam. 90% na forex traci. 90% zaczynało od rachunku demo. Skro z demo przechodzili na Real to znaczy, ze na demo byli turbo kozakami. Dlaczego na realu ta proporcje sie odwracają? Z czasem znajdziesz odpowiedz na to pytanie gwarantuje powodzenia

karnak
Maniak
Maniak

MR. D pisze:Nie ma za co przepraszać podam Ci dwie liczby a wnioskii wyciągnij sobie sam. 90% na forex traci. 90% zaczynało od rachunku demo. Skro z demo przechodzili na Real to znaczy, ze na demo byli turbo kozakami. Dlaczego na realu ta proporcje sie odwracają? Z czasem znajdziesz odpowiedz na to pytanie gwarantuje powodzenia
Ponoć nawet 95% traci.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

kk.dreamer pisze:
jpawlas pisze:Wy tu gadu, gadu a ja mam wynik z ostatnich 2 dni wynik prawie 2 mln PLN na plus. W pliku próbka ostatnich działań
Hej.Na tym screenie to co mi sie rzuca najbardziej w oczy to prawie pół milona straty
:lol:
The only way is up

karnak
Maniak
Maniak

highend pisze:Zaba zadalem proste pytanie o edka.
Nie zyje zakladem. Nie umiesz odpisac bez docinkow?

Widze gold power i besse na indeksach.
Karnak tez chyba juz besse widzi.
A zatem eur power. To proste.
Jaki gold power?
Jaką bessę na indeksach?

Akurat widzę wszystko odwrotnie i do tego jeszcze EDek w dół. :)

jpawlas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jpawlas »

TsunamiPL pisze:
kk.dreamer pisze:
Hej.Na tym screenie to co mi sie rzuca najbardziej w oczy to prawie pół milona straty
:lol:
To były bieżące zlecenia, nie zamknięte, które nie pilotowałem a które jeszcze są aktywne. Patrz kapitał jaki był. Ale tu nie chodzi o wysokość zysku, tylko transakcje pozytywne, tzn. ilość transakcji pozytywnych do negatywnych ( gram z ręki i pilnuje na bieżąco zlecenia). Tych pierwszych był znacznie więcej i stąd te 2 mln. Powtarzam, sprawdzam swoją strategię wej i wyj (w krótkim interwale), zysk rzecz wtórna na ten moment.

krzem78
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krzem78 »

"ilość transakcji pozytywnych do negatywnych" - to inaczej skuteczność, czyli w skrócie ilość transakcji, przy których "miałem rację"
Ale to tylko jeden z elementów sukcesu.
Do pozostałych należą:
- Money Management
- R:R
- żelazne zasady

Zablokowany