Magic forex

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Re: Magic forex

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Pablo90 pisze:Mówisz mi, że jestem w błędzie co do uśredniania i dajesz mi link do gościa, który uśrednia straty (widać po krzywej kapitału i po opisie - napisał że to martingale) :D To się zdecyduj czy jestem w błędzie czy jednak nie.

A zmieniając temat - będą jakieś fajne furki w journalu? :) Tak jak w poprzednim? :P W Offtopic jest taki jeden temat gdzie miałeś/miałaś mi odpowiedź w poprzednim wcieleniu i chyba Ci się zapomniało :D

Po co cały ten cyrk znowu? Tak się zastanawiam, który nick był pierwszy? I ile jeszcze alter ego przed nami? :P
Ostatnio furki to widziałem w journalu pewnego słynnego konika... :shock:
... no nie, bez jaj... :shock:
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

na grupie na FB jedna lola notorycznie chciała mi pokazywać jakie fury ona kupuje w Dubaju i ja też mogę, jak tylko u niej "zainwestuje" kasę.
a kolejna lola zaoferowała mi dziś 400% miesięcznego zwrotu, jak jej odpisałem, że EA robi dla mnie xx% miesięcznie a jeśli ona ma lepszy system to niech sama weźmie pożyczkę hipoteczną z banku i "zainwestuje". Za miesiąc spłaci pożyczkę i jeszcze jej zostanie mnóstwo kasy. Ale już nie odezwała się.
W necie jest mnóstwo scamu i sprzedawców nadziei.

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

A tymczasem Joker idzie jak burza. Zwrot z inwestycji imponujący. Wypłacił już na dzień dzisiejszy 134000 dolarów i do tego ilość subskrybentów rośnie bardzo szybko. Pewnie z samych subskrypcji ściągnie w ciągu 12 miesięcy ok 1 mln dolarów nie licząc zysku z trejdowania na edku.

https://www.mql5.com/en/signals/148355

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Czy to było już gdzieś dzisiaj wklejane? Ciekawe!

http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 04680.html

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Za chwilę seria ważnych danych z USA więc czas na przerwę. Potem jeszcze coś o 15:45-16 ale tamte już mniej ważne. Wczoraj nie udało się zrealizować zakładanego 1% zysku ale to głównie ze względu na brak czasu. Automat chodziłby dalej, jednak w pewnych momentach może sobie nie poradzić stąd pełen manual.

Tymczasem joker przy swojej dźwigni finansowej ładnie idzie. Trochę mu się dziwię, że zrezygnował z USD/JPY ale specjalizacja mu służy.

ext3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext3 »

monikaforexpolska pisze:A tymczasem Joker idzie jak burza. Zwrot z inwestycji imponujący. Wypłacił już na dzień dzisiejszy 134000 dolarów i do tego ilość subskrybentów rośnie bardzo szybko. Pewnie z samych subskrypcji ściągnie w ciągu 12 miesięcy ok 1 mln dolarów nie licząc zysku z trejdowania na edku.

Teraz ma w sumie tradów 15 562 / na około 126 dni sesyjnych ~= 123 trady / dzień <- sporo
Maximum consecutive losses: 24 (-152.08 USD) -> tutaj pojedyncza strata ok 6,3 $
Maximum consecutive wins: 72 (233.12 USD) -> tutaj pojedynczy zysk ok 3,2 $
ale:
Maximal consecutive loss: -382.04 USD (11) -> poj. strata ok 34,7 $
Maximal consecutive profit: 568.62 USD (3) -> poj. zysk ok 189,5 $

Ciekawy robot, widać zmienia też ryzyko na transakcję.
Masz pomysł jaka jest jego idea?
Ty nadal działasz tym na wybicie z range-a? Ze zwiększaniem stawki z kolejnymi SL czy bez?

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

ext3 pisze:
monikaforexpolska pisze:A tymczasem Joker idzie jak burza. Zwrot z inwestycji imponujący. Wypłacił już na dzień dzisiejszy 134000 dolarów i do tego ilość subskrybentów rośnie bardzo szybko. Pewnie z samych subskrypcji ściągnie w ciągu 12 miesięcy ok 1 mln dolarów nie licząc zysku z trejdowania na edku.

Teraz ma w sumie tradów 15 562 / na około 126 dni sesyjnych ~= 123 trady / dzień <- sporo
Maximum consecutive losses: 24 (-152.08 USD) -> tutaj pojedyncza strata ok 6,3 $
Maximum consecutive wins: 72 (233.12 USD) -> tutaj pojedynczy zysk ok 3,2 $
ale:
Maximal consecutive loss: -382.04 USD (11) -> poj. strata ok 34,7 $
Maximal consecutive profit: 568.62 USD (3) -> poj. zysk ok 189,5 $

Ciekawy robot, widać zmienia też ryzyko na transakcję.
Masz pomysł jaka jest jego idea?
Ty nadal działasz tym na wybicie z range-a? Ze zwiększaniem stawki z kolejnymi SL czy bez?

Wiem, bo była podpięta u niego ponad 2 miesiące. Jednak z uwagi na inną dźwignię, inny spread mieniłam trochę jego koncepcję i dodałam ujka. Żadnego SL. To ma być czysty martingale. Swój własny poziom stop out każdy wyznacza sam i w głowie a nie w arkuszu. Wypłacił już 13600 z 1500 zainwestowanych. Nie ma lepszego SL. Nie gram pod żadne wybicia itp. Gościu daje modyfikację jednego (a jak ktoś chce to dwóch oscylatorów). pzdr.

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Ostatni dzień roboczy stycznia a więc czas na podsumowanie miesiąca.

Pierwsza połowa jakby mniej ważna na tym koncie, gdyż w większości była "grana" inną strategią z SL na interwale M15.

Od 17 stycznia czysta strategia, którą zaadoptowałam z tradingu jokera z MQL5. Zmieniłam trochę proces decyzyjny, bardziej wygładziłam oscylator, którym się posługuje guru i dodałam do tradingu parę USD/JPY. Gdyby nie pierwsza połowa miesiąca DD nie przekroczyłby 10%. Najważniejsze, że mam zysk na koncie.

Obrazek

Życzę wszystkim udanego weekendu. A przed nam luty 2016 i aż 21 dni tradingowych. Będzie na kilka nowych lakierów, na fryzjera.

Zysk brutto za ten miesiąc to: 742,32 zł. W związku z pewnymi założeniami strategii pozostaje na koncie. Dopiero po przekroczeniu 12.000 z nastąpi zwiększenie pozycji i pojawią się wypłaty. Po odnotowaniu 500 zł zysku kwota ta będzie wypłacana. Tzw. końcówki będą pozostawać na koncie zwiększając tym samym jego kapitalizację. Max kapitalizacja to 20.000 zł. Wtedy będę wypłacała każdy zysk. Pytanie tylko czy wytrzymają moje włosy paznokcie.

ext3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext3 »

monikaforexpolska pisze:. To ma być czysty martingale.
Martyngał to chyba zwiększanie pozycji po stracie? Zatem zwiększasz? Podwajasz, czy inny krok?

ODPOWIEDZ