Magic forex

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Re: Magic forex

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

ext3 pisze:
monikaforexpolska pisze:. To ma być czysty martingale.
Martyngał to chyba zwiększanie pozycji po stracie? Zatem zwiększasz? Podwajasz, czy inny krok?

Zwiększam. Jak widzisz po historii transakcji zaczynam zazwyczaj od 0,01 i potem określonym kluczem idzie w górę.

0,01-0,02-0,02-0,03-0,05-0,08-0,13...

System pełną funkcjonalność będzie miał, gdy kwota dojdzie do 12.000 zł. Oparty jest o rachunek prawdopodobieństwa na danej parze z ostatnich 36 miesięcy do tego zmodyfikowany ciąg Fibonnaciego no i coś tam jeszcze :lol: Jak już wyrobię się z pewnymi domowymi obowiązkami to wrzucę na forum podgląd to o wiele większego konta, gdzie ten system będzie miał właściwy kształt. A w maju albo w czerwcu mała przerwa. Będę zmieniała kuchnię i salon w coś bardzo pięknego. Już nie mogę się doczekać.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

No to powodzenia adriano oby nie skończyło się jak ostatnio.

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Pablo90 pisze:No to powodzenia adriano oby nie skończyło się jak ostatnio.
Odpowiedziałam ci na wątku ogólnym. Mąż już wycofał się z gry. To nie dla niego. Dzięki temu w końcu się odstresował. Wielu mężczyzn nie wytrzymuje ciśnienia. A on ma zakaz zbliżania się do jakiegokolwiek MT4. Jeśli masz wątpliwości to poszukaj na MQL5 będziesz miał imię, podwójne nazwisko Sherlocku. Życzę udanego weekendu.

ext3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext3 »

monikaforexpolska pisze:
ext3 pisze:
monikaforexpolska pisze:. To ma być czysty martingale.
Martyngał to chyba zwiększanie pozycji po stracie? Zatem zwiększasz? Podwajasz, czy inny krok?

Zwiększam. Jak widzisz po historii transakcji zaczynam zazwyczaj od 0,01 i potem określonym kluczem idzie w górę.

0,01-0,02-0,02-0,03-0,05-0,08-0,13...

System pełną funkcjonalność będzie miał, gdy kwota dojdzie do 12.000 zł. Oparty jest o rachunek prawdopodobieństwa na danej parze z ostatnich 36 miesięcy do tego zmodyfikowany ciąg Fibonnaciego no i coś tam jeszcze :lol: Jak już wyrobię się z pewnymi domowymi obowiązkami to wrzucę na forum podgląd to o wiele większego konta, gdzie ten system będzie miał właściwy kształt. A w maju albo w czerwcu mała przerwa. Będę zmieniała kuchnię i salon w coś bardzo pięknego. Już nie mogę się doczekać.
Mówisz, że oparty na rachunku prawdop. na danej parze z ostatnich 36 miesięcy. Czy możesz rozwinąć tę myśl?
Bo nie bardzo widzę tu możliwość przeprowadzenia testów historycznych, ponieważ widać, że transakcje zawierasz w różnych godzinach, chyba, że masz jakiś klucz/wskaźnik wyboru miejsca. Nie mówię tutaj o wskazaniach oscylatora, ale ogólnie o czasie, w którym takowe obserwujesz i zawierasz transakcje.
Ogólnie bez tego trudno sprawdzić to historycznie.
Bardzo ciasno uśredniasz straty ze zwiększaniem pozycji, więc jeden dłuższy/szybszy trend bez kilkunastopipsowego cofnięcia powoduje duże obsunięcie kapitału.
Do ilu pozycji maksymalnie uśredniasz (jaka jest wielkość ostatniej, po której zamykasz stratę) i jaki % DD to będzie?
Bo zakładam że nie robisz tego do MC.
Drążę temat, gdyż również interesuję się tym podejściem, ale tylko w charakterze bezpiecznym - czyli wpłaca się małą kwotę, która jest od razu SL i się uśrednia, po czym wypłaca nadwyżki.
SL = 12 000 tys albo więcej to dla mnie osobiście zdecydowanie za dużo.
Joker z tego co widzę raczej nie zwiększa tak agresywnie pozycji?
Ogólnie martingale/uśrednianie ze zwiększaniem bez edge-a to "zarabiamy zarabiamy, aż tracimy wszystko na koncie". Pytanie, czy wcześniej wypłaciliśmy jakieś zyski i czy po 2-3 latach jesteśmy na plus.
Uważasz, że sam oscylator może być edgem tutaj?

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

9-10 pozycji na maxa. W ciągu ostatnich 36 miesięcy nie zdarzyła się sytuacja na danej parze, aby max 10 pozycji nie dało zwrotu. Oczywiście wyrzucamy czas bez danych makro. Przy tych istotnych przerywam trading 1-1,5 przed i 30 minut po. Przy średnioważnych 1 godzina przed i 15-30 minut po. Do tego w piątek zazwyczaj do 21 tylko max. Może bardziej pomógłby ci Joker.

Piszesz, że Joker nie zwiększa tak agresywnie pozycji. Tak, z jednego względu on już osiągnął tzw. poziom docelowy czyli dla niego przy dźwigni 1:400 to 3000 dolarów. Zaczynał od 1500, tzn po dopłacie. Wtedy grał agresywniej.

Ja i tak pomodyfikowałam pod siebie. On po 3000 tysiącach wypłaca każdy zysk. Ja trochę to zmieniam. On na początku też grał na ujku. Obecnie tylko na edku. W gratisie dostałam jeszcze inny system, w którym zawsze występuje SL, zazwyczaj nie ma TP. Zwrot miesięczny 10-20% ale niestety na nudnym interwale M15

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Czyli uśredniasz straty tak jak "mąż"? Jest jakiś poziom, na którym zamykasz na stracie? Czy może stop out jest Twoim sl?
Piszesz o sobie "Full-Time Trader", zakładam, że nie utrzymujesz się z konta w Bossa?
Powodzenia :)
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

meylo pisze:Czyli uśredniasz straty tak jak "mąż"? Jest jakiś poziom, na którym zamykasz na stracie? Czy może stop out jest Twoim sl?
Piszesz o sobie "Full-Time Trader", zakładam, że nie utrzymujesz się z konta w Bossa?
Powodzenia :)

Utrzymuję się głównie z giełdy i obligacji skarbowych. Do tego wynajmujemy kilka nieruchomości. Wcześniej nauczałam języka polskiego. I to było stresujące zajęcie. FOREX nie generuje dużych zysków w moim portfelu, ale pozwala na realizację wakacyjnych planów co roku. Stop out to 70% portfela na dany dzień. To jest SL.

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

OK Mrs Adrianoforex nie rozumiem tylko czemu zajmując się Fx tyle lat, grasz na koncie szanownego małżonka. Wspólnota majątkowa? Bez urazy, ale to właśnie ta lipa na której przyłapał Cię Pablo. W dodatku IMHO nie do końca legalna. No i już widzę, jak Adriano po tylu latach rzuca permanentnie FX i idzie na ryby a Ty przejmujesz biznes... Kobieta by go pogoniła do garów i pieluch.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

ext3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext3 »

monikaforexpolska pisze: W ciągu ostatnich 36 miesięcy nie zdarzyła się sytuacja na danej parze, aby max 10 pozycji nie dało zwrotu.
Ok, czyli sprawdziłaś to na historii? Tylko w jaki sposób, skoro godziny transakcji są losowe / poza danymi?
Trudno sprawdzić wszystkie możliwości/kombinacje, tym bardziej, że z tego co widzę - otwierasz pozycje co kilka minut. Trudno takie coś sprawdzić historycznie (wszystkie możliwości rozpoczęcia martyngału + serie) na paru dniach, nie mówiąc już o 36ciu miesiącach. Trzeba by szukać tylko pod kątem najgorszych sytuacji, czyli dłuższych chwilowych trendów. Tak to robiłaś - szukając krytycznych dla strategii momentów?
Póki grasz małymi kwotami i wypłacasz, a całościowy bilans jest na plus, to może działać.
Chociaż teoretycznie matematyka i statystyka są przeciwko Tobie, bo cały czas ryzykujesz dużo by zyskać niewiele. Kluczowa zatem jest skuteczność, % trafień martyngałów, bo jest niestety szansa na czyszczenie rachunku o te 70% co jakiś czas.
Grunt to wcześniej mieć wypłacone tyle samo albo więcej zysku i to jest tutaj kluczowe ;)
Jak poprowadzisz dziennik i konto dłużej, to zobaczymy jak to się rozwinie.

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

T-REX pisze:OK Mrs Adrianoforex nie rozumiem tylko czemu zajmując się Fx tyle lat, grasz na koncie szanownego małżonka. Wspólnota majątkowa? Bez urazy, ale to właśnie ta lipa na której przyłapał Cię Pablo. W dodatku IMHO nie do końca legalna. No i już widzę, jak Adriano po tylu latach rzuca permanentnie FX i idzie na ryby a Ty przejmujesz biznes... Kobieta by go pogoniła do garów i pieluch.

To akurat konto jest moje od 2013 r. Ale wszystkich mamy łącznie z 9? Na MQL5 łatwo znajdziesz i są tam moje dane personalne więc nie musisz snuć tutaj domysłów. Mój czas trejdowania akurat na tym koncie widać dokładnie.

ODPOWIEDZ