Ukazuje niezdecydowanie rynku bynajmniej.MR. D pisze:Pokrycie świecy na edku chyba odwraca sytuację techniczną na tej parze.
DayTrading: Czwartek 21.01.2016
Re: DayTrading: Czwartek 21.01.2016
“Whether you think you can, or you cannot, you are right.” - Henry Ford
Merlin, takie pytanie zoolaika, czy te zwierzaki mówią o kierunku kursu czy tez mówią o zasięgu ewentualnego wybicia?MERLIN pisze:Właśnie wróciłem i takiego rozwiązania się nie spodziewałem EUMały błąd w sztuce
Motylek na USDCHF H1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ten nie popełnia błędów kto nic nie robi
Ja rozumiem ze niskie ceny podpałki ciągną indeksy w stanach na południe, ale jak to jest z Chinami? jak na nich wpływają ceny ropy? No bo przecież tania ropa =tani transport produktów wytwarzanych tam, i pewnie produkcja też tańsza? Jeśli gospodarka stoi na eksporcie to chyba dobrze dla nich? Jak sobie tak o tym myśle to możliwe jest ze tylko te niskie ceny ropy trzymają Chińską gospodarke przed totalnym upadkiem. Nie jestem specjalista od AF wiec niech mnie ktoś ewentualnie wyprowadzi z błedu
czyjawiem pisze:Ja rozumiem ze niskie ceny podpałki ciągną indeksy w stanach na południe, ale jak to jest z Chinami? jak na nich wpływają ceny ropy? No bo przecież tania ropa =tani transport produktów wytwarzanych tam, i pewnie produkcja też tańsza? Jeśli gospodarka stoi na eksporcie to chyba dobrze dla nich? Jak sobie tak o tym myśle to możliwe jest ze tylko te niskie ceny ropy trzymają Chińską gospodarke przed totalnym upadkiem. Nie jestem specjalista od AF wiec niech mnie ktoś ewentualnie wyprowadzi z błedu
zobacz na kolejne kroki dojdziesz do ceny tzn że spada, w porównaniu do poprzedniego okresu cen (spada inflacja) aż dojdziesz do deflacji (a to już problem)
Teoretycznie tak tylko to działa odwrotnie. Spadający popyt Chin, które są jednym z największych konsumentów surowców na świecie powoduje spadek cen. Spadający popyt na surowce świadczy o tym, że coraz mnie produkują i sprzedają. Sprzedają coraz mniej nie dlatego, ze są drodzy czy tani tylko dlatego, że popyt światowy na ich produkty już tak nie rośnie. Coraz mniej zamawiają ze świata to Chińczycy coraz mniej produkują. Jak produkują coraz mniej to mają coraz mniejsze zapotrzebowanie na surowce a to przekłada się na spadające ich ceny i koło się zamyka. Na to nakłada się popyt wewnętrzny, który też już tak dynamicznie nie rośnie (podkreślam słowo dynamicznie). Bo przy trzeciej gospodarce świata wzrost o 6% w sytuacji gdy pozostałe kraje są tuż nad kreską robi wrażenie.czyjawiem pisze:Ja rozumiem ze niskie ceny podpałki ciągną indeksy w stanach na południe, ale jak to jest z Chinami? jak na nich wpływają ceny ropy? No bo przecież tania ropa =tani transport produktów wytwarzanych tam, i pewnie produkcja też tańsza? Jeśli gospodarka stoi na eksporcie to chyba dobrze dla nich? Jak sobie tak o tym myśle to możliwe jest ze tylko te niskie ceny ropy trzymają Chińską gospodarke przed totalnym upadkiem. Nie jestem specjalista od AF wiec niech mnie ktoś ewentualnie wyprowadzi z błedu
Ostatnio zmieniony 21 sty 2016, 20:47 przez MR. D, łącznie zmieniany 1 raz.
że co?MR. D pisze:[
Teoretycznie tak tylko to działa odwrotnie. Spadający popyt Chin, które są jednym z największych konsumentów surowców na świecie powoduje spadek cen. Spadający popyt na surowce świadczy o tym, że coraz mnie produkują i sprzedają. Sprzedają coraz mniej nie dlatego, ze są drodzy czy tani tylko dlatego, że popyt światowy na ich produkty już tak nie rośnie i koło się zamyka.
Co do DAX-a to powiedział bym tak: edek podjechał z powrotem pod 1.09 zatem DAX powinien po zamknięciu luki dziennej powrócić do spadków. Tylko małe ale...Ropa, którą zaczarował Żabka. Myślę zatem, że chwilowo to indeksy nieco się skonsolidują przed dalszymi spadkami na nieco wyższym kanale powiedzmy między 9500 a 9700. Czas dla czerwonoskurych na skalpy. Tylko z głową!
- atlanticos
- Maniak
usdchf h4 - retest IMO
https://www.tradingview.com/x/K5ixEJaQ/
https://www.tradingview.com/x/K5ixEJaQ/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
-
- Fanatyk
9660 jak puści to lecimy do góry Piotrze tak jak wcześniej pisałemZolo pisze:Co do DAX-a to powiedział bym tak: edek podjechał z powrotem pod 1.09 zatem DAX powinien po zamknięciu luki dziennej powrócić do spadków. Tylko małe ale...Ropa, którą zaczarował Żabka. Myślę zatem, że chwilowo to indeksy nieco się skonsolidują przed dalszymi spadkami na nieco wyższym kanale powiedzmy między 9500 a 9700. Czas dla czerwonoskurych na skalpy. Tylko z głową!
Ostatnio zmieniony 21 sty 2016, 21:01 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.